Frureinhold

Få bättre självkänsla

Jag skriver om det ofta, men det blir aldrig för uttjatat. Klimatet på nätet är stundtals under all kritik. Många är medvetna om att hat och mobbning grundar sig i ett dåligt självförtroende eller dålig självkänsla.

Ett sätt att få mer och bättre självkänsla är att hitta och fokusera på de saker som man är bra på. Charlotte Hågård är karriär- och talangcoach och hon menar att alla har talang och potential att bli bra på någonting. Det är viktigt att titta efter sina styrkor, vad man är bra på och framför allt vad man har lätt för. Bara vetskapen om vilka styrkor och talanger man har ger självinsikt och ökar självkänslan. Många gånger så försöker vi jobba enbart på våra svagheter istället för att fokusera på att bli ännu bättre på våra styrkor säger hon.

Dumle har på grund av det här startat en kampanj som de kallar ”Visa din talang”. Där samlas galna, roliga, intressanta och annorlunda fallenheter hos ungdomar i hela Norden just för att uppmuntra barn och unga att hitta just sin talang.

Vill ni veta mer om tävlingen så finns den på på www.fazer.Ett sätt att få mer självkänsla är att hitta och fokusera på de saker som man är bra på. Charlotte Hågård är karriär- och talangcoach och hon menar att alla har talang och potential att bli bra på någonting. Det är viktigt att titta efter sina styrkor, vad man är bra på och framför allt vad man har lätt för. Bara vetskapen om vilka styrkor och talanger man har ger självinsikt och ökar självkänslan. Många gånger så försöker vi jobba enbart på våra svagheter istället för att fokusera på att bli ännu bättre på våra styrkor säger hon.

Dumle har på grund av det här startat en kampanj som de kallar ”Visa din talang”. Där samlas galna, roliga, intressanta och annorlunda fallenheter hos ungdomar i hela Norden just för att uppmuntra barn och unga att hitta just sin talang.

Om ni är intresserade att kika på tävlingen så finns den på www.fazer.se/dumle.

Tävlingen ”Visa din talang” arrangeras på www.fazer.se/dumle. Där samlas galna, roliga, intressanta och annorlunda fallenheter hos ungdomar i hela Norden. Alla kan vara med genom att skicka in en video eller bild på sin talang, samtidigt som man varje vecka har chans att vinna en GoPro kamera, hjälmar och godis. Tävlingen genomförs bland annat i samarbete med Rackartygarna, som är namnet på Sveriges största extremsport- och underhållningsgrupp. Rackartygarna består av bästa polarna Jimmy Olsson, Martin Agerstig, Niklas Bjelven, Olle Lundqvist, Rasmus Frisk och Alexander Hermansson.

Tävlingen pågår fram till den 31 december 2014.
Länk till tävlingen: www.fazer.se/dumle

IMG_2934.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.