Frureinhold

Sponsrad Video: Se skönheten i dig själv – en fotoutmaning

Varför är det så läskigt att visa oss precis som vi är?

Varför är unga människor så ofta missnöjda med hur de ser ut?

Och hur mycket påverkas vi egentligen av sociala medier?

Selfien har blivit ett sätt att ta kontroll över kameran och göra bilden av oss själva till vår egen. Det finns klart positiva delar av den rörelsen, vi kan äga bilden av oss själva. Men det finns också mer negativa delar som dessvärre handlar om ego och ytlighet. Oavsett vad man tycker så är selfien här för att stanna och den har tagit en given plats i alla sociala medier.

Dove har gjort en film om blyghet inför kameran. I samband med det vill de leka med selfien genom en fotoutmaning. Där uppmanas användarna att fota sig själva – här och nu! Precis som de är och precis där de är. Användarna lägger upp sina bilder på en fotosajt där de tillsammans med andras selfies bygger ett bildkollage, som till slut kommer att tryckas i Amelia. Jag läser amelia varje gång den sänds ut och jag tycker att tidningen verkligen gör något bra och positivt ihop med Dove.

Dove vill med denna utmaning uppmuntra till en mer avslappnad inställning till oss själva i sociala medier. Det handlar om att släppa kontrollen och leka. Att våga vara så knäpp, glad, förvånad, arg som man är, utan att fixa till bilden. Här och nu. Det handlar om att se sin egen skönhet, oavsett situation. Vi är alla vackra precis som vi är, särskilt när vi omges av andra modiga människor. Därför uppmanar Dove sina vänner att se på filmen Camera shy och att våga ladda upp en bild. Gör det här och nu. Klicka dig vidare till fotosajten från videon!

// Detta är ett sponsrat inlägg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.