Frureinhold

Stoppa massakern i Gaza NU !

Vi kan inte längre stillatigande se på hur massakern i Gaza får fortsätta skörda oskyldiga liv dag ut och dag in. Därför är det på tiden att svenska intellektuella och kulturarbetare höjer sina röster i protest mot denna pågående oförrätt mot Gazas befolkning och mot Sveriges, EU’s och FN’s handfallenhet och passivitet.

Det är en skandalös dubbelmoral och stor skam att det internationella samfundet tillåter Israels massiva militära angrepp på Gaza med över tusen döda och tusentals skadade som följd.


Gaza är ett av de mest tättbefolkade områdena i världen. Sedan sju år har Gaza varit utsatt för en blockad och upprepade israeliska militära attacker som lett till en kollaps av ett fungerande samhälle, med brist på el, mediciner och rent vatten och i stort sett allt som behövs för det dagliga livet. Även hälsosystemet i Gaza har länge varit nära att bryta samman med stor brist på mediciner, blod och elementär utrustning.

 

Physicians for Human Rights – Israel, Amnesty och andra människorättsorganisationer har flera gånger påpekat att det är ett brott mot internationell humanitär rätt att rikta in sig på civila mål och det står nu klart att flera av den israeliska militärens mål varit just civila anläggningar, som sjukvårdsinrättningar, universitet och moskéer.

 

Det är Israels blockad, ockupations- och bosättningspolitik tillsammans med en strukturell diskriminering som lett till dagens situation. Raketbeskjutningar från Gaza kan aldrig motivera en massaker och kollektiv bestraffning av det slag som Gazas befolkning nu utsätts för. Israels militära svar är oproportionerligt, omoraliskt och kontraproduktivt om syftet är ökad säkerhet för det israeliska folket, och för freden i Mellanöstern.

 

Vi vädjar nu till det internationella samfundet att bryta sin tystnad för att stoppa

den pågående massakern i Gaza och att sätta stopp för en total humanitär katastrof. Det internationella samfundet måste agera kraftfullt för en fredlig lösning på konflikten, så att det palestinska folkets rättigheter garanteras. Låt oss därför stå tillsammans med de israeliska fredsaktivisterna, som också gått ut med upprop, för ett omedelbart stopp på den pågående massakern i Gaza!

NI HITTAR UPPROPET HÄR ! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.