friluftslivmamma

PITTORESKT HÖRN AV SKÅNE

Hej alla läsare,

 

Första inlägget här.  Som småbarnsförälder så vet jag hur härligt det är att vara ute med kidsen. När de börjar bli större är det extra härligt att uppleva nya terränger, ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska hitta på.  Mitt mål med denna blogg är att dela tips och inspirera till olika resmål och utomhusaktiviteter med familjen. Vi älskar att våra ute i naturen med barnen på vår fritid där vi utgår från vackra Skåne.

Mitt första tips blir KULLABERG!

 

Kullaberg

Bild av David Stolt hämtad från Wikimedia

 

Har du inte varit här ännu så tycker jag definitivt att du ska ha med den på din bucket list.

Kullaberg är ett naturreservat som ligger på Kullahalvön i nordvästra Skåne. Längst ute på spetsen ligger Naturum, där det finns ett saltvattenakvarium ett så kallat klappakvarium där barnen kan känna på olika fiskar och sjöstjärnor. Du hittar även olika utställningar där du och barnen kan lära er mer om fåglar, blommor och djur i Kullabergs naturreservat.

Varför inte ge er ut och vandra efter ett besök på Naturum. Om ni har barn som sitter i barnvagn så blir det området runt fyren som är tillgängligt, Har ni större barn så kan jag verkligen rekommendera ett besök vid Silvergrottan. Tänk på att vandringen ner kan bitvis vara en aning tuff. Naturen är magisk med sina branta klippor, havet, växterna och Kullens fyr. Har ni mindre barn, runt 5 år, kan en vandring på 1,5km räcka. I denna broschyr hittar ni tips på vandringsstigar för barn: https://www.kullabergsnatur.se/wp-content/uploads/Guide-Kullaberg-barn-2.pdf.

Glöm inte att ta med en gofika, dels för att stanna till och beundra utsikten men även för att hålla moralen uppe!

Ha en fin helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.