Frida Asp

Sluta med napp och blöja?

Hellu! Tänkte slänga iväg två riktiga föräldrar frågor (eller någon utan barn som vet). Vi funderar på att försöka få Eira sluta med napp. Vill inte hon ska få ännu mera napptänder…. plus att hon ÄR SJUKT beroende av sin napp. Minsta motgång – napp. Evigt tjat om att bara ha nappen när vi sover som slutar i gråt. Sen tycker jag att napp är fult. Hon vägrade nappen när vi som mest behövde det men efter 6 mån DÅ. Ever since then.

idag sa jag till Eira ”ska vi samla ihop napparna och ge napparna till kattbebisarna imorgon?” Jag blev förvånad att hon blev taggad på det och samlade ihop sina Nappar. Ska försöka se om vi kan lägga henne utan napp. Men alltså hur gör man? När är det dags att sluta? Vill ju helst inte att det ska bli så dramatiskt.

Fråga nummer 2. Blöja. Vilken ålder är ”bäst” eller när vet man att dem är mogna? Vilken metod är bäst? Hur gör man då under föris? Tycker blöja iofs är väldigt smidigt och tycker det är en så ONÖDIG HETS bland föräldrar som ska se allt som en tävling. Chilla! Plis.

Så egentligen ingen stress med blöjan mer med nappen pga tänderna. Men era åsikter och tankar Tack! Tips! Tacohej

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Min son slutade vid jul, en månad innan han flydde 3 år. Han var visserligen inte så ”beroende” av napp, har endast fått ha napp när det är dags att sova på natten. Men vi föräldrar krattade manegen grundligt i ca 3 månader.. Läste myyyycket böcker om att sluta med napp: Eddie och napparna och Alla tre slutar med napp med flera. Samt att vi pratade v-a-r-j-e dag om att vi skulle lämna nappen till tomten och vad tomten skulle göra med nappen (ge till andra bebisar) samt att sonen var stor pojke och att bebisar var dem som behövde napp. Så kom dagen – 7 december. Vi gjorde ett fint packet till tomten och sonen lämnar nappen och sedan den dagen har vi inte hört att knyst om napparna. Jag trodde det skulle bli ramaskri på första natten, men inget sådant. Alla barn är ju olika så klart, men han var redo helt enkelt och jag gissar att all vår förberedelse passade vår son.

    Ang blöja, vi tog av den inne till att börja med och så fick han klistra ett klistermärke för varje gång han levererade något på potten. Tog inte många dagar innan den poletten trillade ner! Sedan hände det ju olyckor, men det var bara att torka upp och inte göra en stor grej av. På förskolan var det bara att säga till personalen så fixade de med frekventa toabesök. De var endast positiva till att toaträna. Visst man fick ju en påse kläder med hem varje dag i ett par veckor, men sedan fixade han det där också. Vi avvaktade med att ta bort blöjan ute tills han var helt torr inne. Ute var svårare, framför allt på förskolan, vi hade lite diskussioner med förskolan då de tyckte att hans ”nej jag är inte kissnödig” räckte. Det gjorde det ju inte, han sa ju bara så för att slippa gå in och avbryta leken och ta av sig alla vinterkläder. Så här fick vi vara mer aktiva och bestämma att personalen aktivt fick gå in med honom även om han nej (för han behövde ju gå på toa).

    Sammanfattningsvis, sluta med napp – noga planerat. Sluta med blöja – vi bara bestämde oss för att prova en dag och körde på därifrån, så ingen speciell planering alls.