Frida Asp

BB

okej. En av anledningarna till att jag troligtvis fick en förlossningsdepression var stressen på BB. Jag kunde inte slappna av och det där hormonet (kan ej namnet) som ska utlösas kunde inte riktigt.

Hur var det på BB då? Under själva förlossningen var jag så fokuserad så märkte inte helt, men det var BRIST på personal. Vi var ensamma i rummet till 98%.. barnmorskorna hann helt enkelt inte vara med. Efter Eira hade kommit ut skulle vi åka upp till BB. Jag blir inkörd i ett mörkt rum. Skönt tänkte jag, vårt rum! Men vi fick dela rummet med två andra familjer, med bara ett tygskynke mellan oss och dela på en toalett. Grät inte Eira, så grät deras. Mammorna grät och kräktes- de hade blivit snittade. Dom grät för amningen inte fungerade. För att de hade ont. Och jag kände paniken krypa på, Eira skrek HELA BB tiden. Jag har aldrig haft sådant ångest och ville bara HEM!

Bb tiden var inte alls sådär mysig som alla sa. Den var hemsk. Jag vill inte att det ska bli samma start som förra gången. Vill inte låta otacksam mot BB alls. Jag förstår. Men samtidigt, jag är livrädd att må så dåligt igen. Kan man på något sätt få förtur på att få bo ensam? Behöver bara en stor säng sen är jag nöjd- så länge vi får ett eget.

hur upplevde ni BB? Är Värnamo bättre än Ryhov Jönköping? Funderar faktiskt på att åka dit och föda nästa gång 🙂 vill knappt förknippa den miljön igen. Kram!

Så suddig tid- men ändå minns jag känslorna. Jag vågade knappt hålla dig. Kolla så gosig hon var. Herregud!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Åh Frida! Förlåt men jag skrattade av igenkänning där med allt skrik och ångest ärligt talat. Men då hade jag ändå 2 barnmorskor och en 1 sjuksköterskestudent i rummet under hela förlossningen samt familjerum i tre dagar. Norge kanske har bättre förlossningsvård, eller så hade jag bara tur. Men bebistiden, den är inte lätt… men tack och lov börjar det ljusna nu när min lilla närmar sig tre månader.

    Lycka till när/ om det blir dags för tvåan ???? jag hoppas och tror att det blir lättare, just för att vi haft det lite tufft med första ???? Kram på dig!!

  2. T

    Du kan ju gå i tidig hemgång?!BB personalen och du har telefonkontakt i början och så får ni återbesök där ert behov styr antalet. Det finns bara 5 enkelsalar på bb, de prioriteras till kvinnor med svår psykanamnes, traumatiska förlossningar som urakut snitt samt patienter med smitta. Små odds för enkelrum på ryhov. Värnamo har bättre lokaler.

  3. Alexandra

    Jag har fött två att våra barn på ryhov och upplevde också det stressigt på BB. Detta är trots allt 8 och 5 år sen snart så det kanske har blivit bättre.
    Vår lilla tjej som föddes förra året valde vi att föda i Värnamo och vi är SÅ nöjda! Personalen var helt fantastisk. De försöker i största mån att pappan ska få stanna kvar första natten. Så vi fick ett eget rum första natten. Kan fortfarande såhär efter 7 månader tänka tillbaka på dagarna där och hur bra det kändes.

    Jag har också haft en släng av förlossningsdepp efter alla 3 förlossningar. Jobbigt men man tar sig igenom det!