Frida Asp

Skyll inte på din PMS

jag är oftast en väldigt glad, positiv tjej.. men en gång i månaden blir jag väldigt deprimerad, arg och har ångest. Jag har alltså PMS. Och varje månad tänker jag samma sak: jag mååååste få någon hjälp för det här! Men ni vet, det blir inte av och sen tycker jag det är ganska jobbigt att erkänna.

Men så idag samlade jag mig och ringde till kvinnokliniken.

Jag- ”Ja hej jag lider av PMs och mår jättedåligt” (hur startar men ens en sådan konversation)

sur trött tant- jahaaa… ja då är det ju preventivmedel det ända som finns.

Jag- jaahaa? Men alltså jag vill inte ha några hormoner för jag mår så dåligt av det och tror inte det är bra för kroppen.

Sur trött tant- Nehe men nu är det det ända alternativet. Det finns nog något för dig också ska du se! Man kan inte skylla ALLT på sin ”PMS”

jag- ja alltså, nu hittar jag ju inte på att jag har PMS. Så mina två ända alternativ är 1. Ta hormoner och må skit, förblöda eller 2. Ha PMS och vara självmordsbenägen en vecka i månaden?

Sur tant- JA…

???? 2017???? Vad händer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Vilket tråkigt bemötande! Tycker dock inte du ska låta henne få rätt utan ring igen. Stå på dig! Du har rätt att må bra och få mer information. Har läst om flera som fått Premalex utskrivet, om de inte informerar om det tycker jag absolut att du ska ställa frågan. Det är inte värt att må skit flera dagar i månaden. Ta fighten nu så har du chans att skippa många tråkiga pmsdagar framöver. Heja heja!

  2. Anni

    Dessa svar är EXAKT vad jag också fått höra när jag samlade mig och verkligen skulle ta tag i problemet. Helt sjukt! Vet ju att det finns hjälp! Eller nu vet jag, då visste jag inte det, så därför ”okejad” jag bara sur trött-tanten och fortsatte vara PMSmonster. Isabella Löwengrip har ju skrivit om många olika pms-mediciner som verkar ha funkat? Vet inte vilka olika det var dock. Men det finns i alla fall hjälp att få! Nu fick jag pepp till att ta tag i detta igen.