Frida Asp

Misslyckad mamma med en misslyckad kropp

Med en dåsig blick och bröst som sprängdes scrollade jag maniskt på instagrams flöde. Ja men dom lyckades ju faktiskt amma/träna/gå ner i vikt och få magrutor på bara tre veckor. Jag kikade ner, magen var kvar. Fan, min kropp är inte alls magisk som alla skriver. Jag kände mig som en misslyckad mamma. Som inte klarade av att gå ner fort, få tillbaka min kropp och samtidigt vara lycklig och storhandla på Maxi.

Allt detta berodde dels på att tjejer som nyss fött barn la upp ”före” och ”efter” bilder.

”Alltså, kroppen är ju MAGISK. Gått ner alla 20 kg på två veckor, och ÄNDÅ har jag ätit massa gott”.

Snälla. Snälla, snälla. Kan vi inte bara låta kroppen vara. Sen jag var typ 13 år gammal har min kropp varit i fokus för andra och för mig själv. Inte ens nu när jag var 23 år och blev gravid fick min kropp vara ifred. Inte ens EFTER jag fött barnet fick min kropp vara ifred. Finns det inget annat vi kan fokusera på hos kvinnor? Kan vi inte prata om vad som sker inne i kroppen. Eller i snippan..Om förlossningsskador eller om hur kvinnovården inte prioriteras, hur BB efter BB läggs ner. Kan vi inte bara bestämma att vi skiter i att prata om kroppen, så blir kroppen en kropp.

JAG vill må bra och känna mig fin, såklart. Men via sociala medier sprids sjuka ideal som knappt går att uppnå och som bidrar till en hets som tar bort det fina i livet. Jag tänker inte längre hålla på så.

Några av alla bilder som dök upp från pinterest när jag sökte på ”efter graviditet”

 16652632_10154793375831006_1853057916_n 16651941_10154793375741006_1753076939_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Alltså detta inlägget är det bästa jag läst på läääänge! Känner helt som dig. Man stressar i vardagen med jobb, familj, matlagning, städning, få ett ”perfekt” flöde på instagram, vara med vänner, vara med sambon, få ensamtid och på detta ska man träna 7 dagar i veckan och gärna 2 pass om dagen… man ska äta nyttigt och maten ska se bra ut. När man väl faller för skafferiets gömmor som skriker ”ät mig” får man gråta sig till söms för att man känner sig misslyckad och man känner att man svikit sin kropp. Jag tycker att vi alla tjejer tillsammans ska bestämma att vi lägger ut sanningen på sociala medier så kanske detta för ett slut någon gång.. Hur ska jag kunna säga till min dotter att känna sig fin i sin kropp när hennes mamma strävar efter omslagskroppen och mår piss över sin… tack tack tack för en bra blogg och podd, älskar att följa dig och din familjs liv 🙂 Mvh Fanny