Frida Asp

Veganer SE HIT!

Haaallå ja!

Jag har under en tid ätit mycket pasta, gluten, socker och mått såå dåligt. Alltså efter jag ätit har jag känt mig så svullen och ojämn i mitt humör och bara jobbigt mätt. Läste på lite och hörde att vegansk kost ska vara bra mot detta. Vi äter ju mindre och mindre kött, och äter mest fisk nu. Jag äter inte heller gluten (började för två dagar sen) men märker redan att jag är mindre svullen!

Tänkte testa att äta veganskt till 90% och sedan ibland kanske äta kött och liiiite mjölkprodukter men till den största delen försöka att låta bli. Men jag behöver tips och råd, finns det någon vegan som läser bloggen? Kanske någon som vill gästblogga och berätta lite om det? TELL ME! Hört så mycket positivt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag äter varken kött eller kyckling, ibland fisk, och ser mig som vegetarian. Jag är inte vegan fullt ut men undviker mjölkprodukter, mest på grund av hur djuren behandlas.

    Jag skulle tipsa om att äta bönor och linser, inte i för stora mängder då det är risk att blir uppsvälld av det. Det är olika från person till person, pröva dig fram. Idag finns det massa ”mjölk”-produkter som är växtbaserade på typ havre eller soya – skitbra att ha ex. havremjölk i smoothie tillsammans med banan, avokado och bär.

    Avokado och osötat och osaltat jordnördssmör är typ himlen för mig. Kikärtor är livet om du tycker om hummus – hummus kan ju vara ett tillbehör till typ alla maträtter.

    Sopport på rotfrukter och linser är skitbra, behöver bara en buljongbas och sen mixar du allt till en slät soppa – smakar krämigt trots att det inte är det.

    Oj, långt inlägg, råkade trilla in på din blogg och tyckte om den!

  2. Sandra

    Det får du gärna göra ett inlägg om ifall du får några tips 🙂 Känner själv att jag får en svullen mage efter lunch och kvällsmat medan frukost går hur bra som helst. Äter du bara potatis/ris/grönsaker när du skippar pastan?

  3. Louise

    Hejsan! Jag har mailat dig igår, men ville bara kolla så att det kom fram ordentligt. Du får gärna svara på det när du hinner, och om du vill 😉
    Ha det så bra!