Frida Asp

Värna om egentid

för oss är det viktigt att få egentid. För andra är det inte lika viktigt. I morgon kommer vi att lämna Eira hos sin farmor, där hon ska spendera ett dygn tillsammans med henne. Jag & Jakob ska åka en sväng till Göteborg. Pussas, äta lunch och shoppa. Sen kör vi hem och lagar en middag och dricker vin, fixar oss och sen ska vi till några vänner för fest och utgång. Sommarens sista OPA ska vi besöka och vi är så taggade. Sen på söndagmorgon ska vi vakna upp och dra oss i sängen läänge (till kl 9 ish men det är en evighet nu). Promenera bort till Eira och Tinna och hämta hem henne. Alltså ett dygn, bara jag & J. Inte behöva tänka på något annat än oss två. Som jag längtat.

image image

Vissa kanske tycker att vi är helt dumma i huvudet som lämnar Eira. Vissa tycker att man ska vänta tills dom är 1 år innan man lämnar bort ett dygn. Alla barn är olika, vi hade aldrig lämnat Eira om vi inte kände oss trygga med det beslutet. Hon sover om nätterna, äter inte på natten. Somnar gott i sin resesäng. Inte obekväm att vara utan mig eller Jakob.

image image

Elaka kommentarer undanbeds. Alla familjer gör olika och inget är rätt eller fel. Vi väljer att lita på magkänslan att det kommer gå toppen och vi ska njuta till MAX av egentiden. Vi behöver den så vi orkar. Det är så lätt annars att hamna i en ondcirkel av gnabb och tjafs. Vi vill inte bli ett sådant par utan fortsätta vara kärleksfulla med massa energi så vi kan föra vidare det till Eira. Glad mamma och pappa=glad bebis.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Helt rätt! Du/ni ska absolut inte känna skuldkänslor för det. Det är så viktigt att ge varandra den tiden. Vi lämnade vår äldsta son en (hel) helg, också till farmor, när han var ca 10mån. Gick hur bra som helst förutom att vi längtade ihjäl oss sista timmarna innan vi var hemma hos honom igen.. Dessutom blir de så oerhört bortskämda hos mor och far föräldrarna så det känns som en win-win-situation ????????

  2. Emelie

    Helt rätt!!! Jag längtar redan tills jag & J kan åka iväg på lite egentid & då är L bara 1 månad hehe. Det handlar ju inte om att man inte älskar sitt barn eller inte är en bra föräldrar, utan att man behöver det för orka som du skriver. Så jag tycker ni gör helt rätt ????

  3. Johanna

    Egentid behövs, punkt slut! Vi kommer lämna Lovis för första gången på övernattning hos mormor och morfar om tre helger och då är hon sex månader. Inget konstigt med det tycker jag! Njut av helgen!

  4. Anne

    Helt rätt! Ni är inte bara föräldrar, ni är också ett par. Många verkar glömma bort det helt och bara se sig som en mamma och pappa. Glada föräldrar=glada barn! Win win för er alla 🙂

  5. E

    Åh va härligt! Det enda negativa jag ska säga är att jag Blir så avundsjuk. Har en bebis på 5 månader och har redan börjat kolla på hotell. Vi tänkte väl vänta några månader till men vid Eiras ålder ska vi också unna oss det. För att kunna vara bra föräldrar måste man ju fokusera på sig som par också tycker jag, men det är ju upp till var och en. Men jag förstår er, vilken lyx Eira har förresten som har så många trygga personer runt sig att knuta an till 🙂