Frida Asp

Jag har hittat min roll

Vet ni vad? Jag känner nu att jag börjar få bitarna på plats. I början när Eira kom var allt kaos och jag kände typ ”nej men jag är inte en sådan mamma”.. Vem var JAG? Hur var jag som mamma? Jag kände mig inte alls som en sådan där typisk mamma, alls. Sen alla pekfingrar och normer om hur man ska vara som mamma och vad man får och inte får göra gjorde att jag kände mig smärre identitetslös som mamma.

Men nu, nu känner jag bara att fuck it, (ursäkta språket) jag gör på mitt sätt. Jag är mamma på mitt sätt. Jag känner mig så säker i mig själv nu, jag behöver inte vara en ”sådan morsa”. Jag vägrar bli en mamma som bara pratar bebis och bajs. Det är kul till viss del men inte bara. Jag tänker inte bli en mamma som struntar i hur jag ser ut. Som börjar klä mig i bekväma praktiska kläder. Som slutar vara sig själv och BARA blir en mamma. Jag tänker värna om min egentid. Jag vet BÄST för just EIRA. Jag bestämmer när Eira ska sättas i förskola. Vad hon har på sig (än så länge) vad vi väljer för uppfostran. Och jag kommer vara en mamma som JAG är. Och det är nu jag känner att jag har hittat min väg, vem jag är i rollen som Eiras mamma. och det, DET känns så jäkla gött.

14081434_10154280284301006_381341463_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Du tänker helt rätt i dina värderingar tycker jag och det gillar jag med dig =) Man ska göra det man själv mår bra av och vad man vet är bäst för sitt eget barn, sen vad andra tycker och väljer att göra är egentligen helt värdelöst att lägga sin energi på. Tänk om alla kunde tänka som du, fokusera på sitt egna och inte vara ”mammapoliser”. Du inspirerar med dina tankar och värderingar som du delar med dig av här på bloggen och du är säkerligen en förebild för många, både mammor och icke mammor. Fortsätt att vara DU! Ännu en gång, tack för en grym blogg! Kramar =)

    1. fridaasp

      Men åh vad gullig du är! Och du, ditt lösen till din blogg…Kan man inte få det så man kan kika? 🙂 KRAM!

    1. fridaasp

      Åhhh jaaa i början är man lite lost med allt (jag var ialf) men sen så! Hoppas allt är bra med dig och magen 🙂