Frida Asp

syskon eller karriär

Vi har ett dilemma, jag och Jakob. Jag vill ha tätt, men jag vill gärna gå klart utbildning få ett jobb och SEN syskon..MEN ska vi ta det i denna ordningen lär det dröja tre/fyra år innan syskon om allt går som det ska. Det är ändå ganska tätt tycker jag? Och innan jag blir gravid igen vill jag ha kroppen för mig själv ett tag och bygga upp den.

Det är klurigt det här…Att jag som tjej måste välja mellan karriär eller ett syskon till Eira.. Jag hoppas att arbetsklimatet ser annorlunda ut om några år. Jag har tyvärr hört många historier där kvinnor blivit bortvalda för de varit gravida eller i ”den åldern man antagligen blir gravid runt”…. Jag måste liksom planera in min graviditet så att jag kan vara attraktiv för arbetsmarknaden. Känns ju inte särkilt modernt eller jämställt alls.

Sååå……gå klart utbildningen jobba skaffa karriär och SEN syskon? Eller bara köra på jobba och sen karriär? Det är frågan.

13565519_10154141917156006_1149728225_n

I fin kjol från farmor. Allt för dig Eira! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Jag tror man ska låta tiden utvisa och inte planera för mycket. Det känns som det aldrig är rätt tid för barn.
    Självklart är det tryggt att ha ett jobb att luta sig tillbaka till men allt löser sig. Kör på när det känns rätt

  2. Ida

    Ja det hade väl varit en av fördelarna med att ha lika föräldrapenning, hälften till den ena och hälften till den andra föräldern.. Så hade arbetsgivare vetat att det gäller även män och att de kommer att gå hem, samt att kvinnan inte är hemma 1,5 år eller så. Men finns såklart för och nackdelar med allt…