Frida Asp

Svar på fråga

Fick en fråga angående amningen, den lyder:

Vad skönt för dig Undrar också hur du gjorde. Började du fasa ut amningen successivt med ersättning? Hur gör du nu, för antar att det fortfarande finns mjölk kvar, får du pumpa ut då?
Kram

Såhär gjorde jag. Jag började vid 5 månader att byta ut sista målet vid 19 till ersättning. Sen övergick det till välling. I samband med att vi började ge ersättning en gång om dagen började vi ge små skedar med mat. Vi började med gröt.. Efter 4 veckor hade hon kommit upp i en portion gröt också och behövde inte komplettera med amning då= två mål av amning borta. Sen började vi ge lunch på burkmat och tills hon åt en hel ammade jag lite efter, sen slutade jag med amningen när hon kommit upp i en hel portion burkmat. Sen gjorde jag likadant med middagen och gav burkmat. Sen tog vi bort nattamningen så till slut var det bara en amning kvar, på morgonen. Den tog vi bort för tre dagar sedan, och jag har inte känt särkilt mycket i bröstet och inte behövt pumpa ut något…Men jag antar det är för vi fasade ut under en lång period. Vill man sluta tvärt så måste man pumpa osv….

Hoppas du fick svar på min fråga, så himla svårt att förklara men hoppas du hängde med i mitt resonemang. Jag är himla lättad över att Eira trivs så bra med maten och flaska, det blev ingen fight alls utan hon kändes verkligen redo. Lycka till! 🙂

13550974_10154137076981006_21480592_n

Toppen att morbror Ludde kan mata också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.