Frida Asp

slutat amma

Så nu har jag slutat! Den sista amningen nu har varit på morgonen när hon vaknat. Men nu vaknar hon vid 7 oftast, och då kan vi likaväl ge gröt. Hon äter inget längre på nätterna och sover oftast från 19-07 med ett uppvak, och då är det oftast bara att ge nappen så somnar hon om direkt.

Jag som inte ville amma har nu ammat i över 6 månader. Det har varit jobbigt, dels för jag inte visste eller var beredd på hur det faktiskt fungerar. Till nästa barn (om det blir) så vet jag hur amningen fungerar..Kanske känns det bättre nästa gång, och om inte så ska jag köra flaska DIREKT.

Hur som, några fördelar med att ha slutat amma:

–  Nu är kroppen min igen. Jag kan äta/dricka och träna hur jag vill. HA PÅ MIG vad jag vill utan att behöva tänka ”får jag ut brösten lätt ur det här?”

– Sluta läcka bröst då och då…Vakna i pölar..Men det dröjer nog tills det sinat klart.

– Jakob kan ta henne när som, och i ett helt dygn om det skulle behövas= jag känner mig friare och gladare.

– Mina bröst kommer att bli mindre, har vantrivts i dessa brösten..

– Hon sover hela nätter, sen jag slutade amma om nätterna har hon börjat sova! YEJ

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Vad skönt för dig 🙂 Undrar också hur du gjorde. Började du fasa ut amningen successivt med ersättning? Hur gör du nu, för antar att det fortfarande finns mjölk kvar, får du pumpa ut då?
    Kram

  2. Amanda

    Så skönt för dig att ha slutat! Jag känner lite som du, visst amningen har varit mysig till och från men inget jag verkligen älskat eller varit bekväm med så det börjar bli dags för mig att sluta helt snart med. Ammar bara nattetid just nu. Gick ni över till ersättning eller mat istället för amningen?:)
    Kram