Frida Asp

Jag säger upp mig

Så jag säger upp mig! Retur tack!

Inatt var den jäähehevligaste natten sen Eira kom till världen. Vi la henne vid 20 hon sov tills vi skulle lägga oss vid 23  och ville ha mat sen somnade hon inte om, var vaken till efter kl 03..Gav henne bröstet typ4 gånger men hon somnade inte om, testade gå på toa med henne, det funkade inte. INGET funkade. Jag och Jakob gjorde nog slut med varandra typ 5 gånger (tror vi är tillsammans igen)…Jag tror vi kör på ”det som sägs på natten stannar  på natten”…Bra ordspråk!

Alltså..Alla andras barn sover ju tydligen så JÄKLA BRA! Hur gör ni?? sömnmedel?

Enligt BVC sover typ alla från 6 månader hela nätter. Hela nätter för mig är 20-06 men en hel natt är alltså när de sover 5 timmar i sträck. Somnar Eira vid 19 ja då har hon sovit sin hela natt vid 01….Alltså inte så mycket begärt tycker jag?

Nog om detta, jag & Eira gick en PW med en vän som fött sin bebis för tidigt, ni vet när jag hade frågestund och jag fick en fråga ”när ska vi ses?” så svarade jag ”så fort jag kommer hem, föd nu inte när jag är iväg höhöh”. Well ett dygn senare var han ute, fullt frisk! Men alltså är så impad av min vän, som orkade. För hon är precis som jag, en planerare och att från ingenstans föda så pass för tidigt och klara det psykiskt så bra…GRYMT! Snart är ni hemma med eran fina bebis <3

Här kan man inte tro att hon levt rövare hela natten. 

13348845_10154070627731006_1731762045_n 13349046_10154070627711006_368807477_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Ja. Pust! Det där håller i sig ett tag men sedan blir det bra…å sedan sämre å sen bra. Livet. Förstoppad kan hon bli men det är inget lite olja i maten samt katrinplommonpure löser. Min minsting har alltid varit ganska hård i magen och dom blir det lätt vid ny fast föda men det är inget å va rädd för. I ”värsta” fall så finns det laktulos att köpa på apoteket som sätter sprutt ☺️ Gör precis som du vill, vill du sluta amma innan sommaren så gör du det. E klarar sig fint utan nu. Vill du fortsätta amma så gör du det. Jag har valt att ge mina barn ersättning ist för välling ända upp till året lite längre. Men jag är oxå en nörd som läser allt och jobbar inom sjukvården. Det är en del socker i välling och även en del gluten. Men det jag ville komma fram till är: skulle hon rata välling en dag så försök med ersättning. Dom är lite kräsna å knepiga ibland. Ett tips inför sommaren är: lär henne dricka vatten. Varma dagar kommer komma när våra barn matvägrar å då är det skönt att dom lärt sig dricka vatten i mängder.
    Det här löser du. Glöm inte att du är den allra bästa mamman till din E!!

    1. fridaasp

      Tack för tips och pepp! Åh jag är också intresserad av mat och att inte ge henne socker….Är därför lite velig med välling sen innan, men tänkt att hon ska sova så gott på välling (vilket hon INTE gör….) Kanske ska hoppa vällingen då? Hon tar ju ersättning minst lika bra. Vatten dricker hon redan! Tusen tack, kram 🙂

  2. Karin

    Han äter:
    07:00 havregröt full portion med lite fruktpure (varierar med smaker)
    11:30 äter han en burkmat (ibland en halv) och gillar typ bara mat med tomat i och inte så stora bitar. Avslutar med lite fruktpure och vatten.
    14:00 lite mellis i form av frukt typ en smoothie eller mosad banan.
    16:30-17:00 äter han en hel burkmat och avslutar med lite fruktpure och vatten.
    18:15-18:30 blir det dags för välling 220 ml
    19:00 nattinatti 🙂
    Förut så ammade jag han vid 05 men det slutade jag med häromdagen eftersom det finns typ nada kvar i brösten, haha!

    Om du är rädd att hon ska bli förstoppad så ge fruktpure med Katrinplommon som efterrätt 🙂
    Men annars märker du ifall hon blir förstoppad och då kanske du kan lägga om kosten då?
    Och ge henne så mycket mat hon vill ha och vill hon inte ha den maten du ger henne så pröva att ge något annat istället och se.
    Blir ju rätt dyrt när dom börjar äta om man inte är dukt-hans och gör egen mat men oftast föredrar dom burkmat.
    Prova pasta bolognese från HIPP 6 månader. Den slukar Jacob haha! 🙂

  3. Louise

    Åh ja förstår dig också! Nu är Ebba drygt 1 månad mindre så ja ger ju bara ersattning + börjat med lite gröt på kvällen! Men hon sov bra några veckor men nu sover hon inte alls bra, kommer inte till ro, somnar mellan 20-22 vaknar minst två tre gånger per natt, vaknar pigg ibland, viftar med armar, rycker a massa saker har hon för sig! #tröttmamma
    Men en dag vänder det! Haha… Förhoppningsvis.. Ebba kan ju sova 2-3 h på dagen men ja tror inte det har någon betydelse hur mycket dom sover, sover dom behöver väl dom det, tror natten blir samma oavsett mycket/lite sömn på dagen! Vissa mer sömntutar ☺️

  4. Karin

    Åh det kommer verkligen i vågar! Förstår dig helt och hållet.
    Vår Jacob är ju född 1 dag innan er Eira och jag har precis mer eller mindre slutat amma nu och han äter inget på natten (tog säkert 4 nätters skrik) men introducerade välling. Så nu dricker han full pott välling och äter alla måltider på burk (har hört att när man introducerar mer mat så kan det störa sömnen också)
    Han står sig på vällingen från 19-05 utan att vakna men då sover han på magen! Det upplevde jag gjorde susen då han sover mer avslappnat!
    Fast det kanske Eira gör med?
    Pröva att ge ersättning istället för lite mat ifall hon vaknar vid 23 tiden och se ifall hon står sig längre på det?
    Det blir bättre 🙂
    Kram

    1. fridaasp

      Vad spännande! Kan inte du skriva vad han äter och hur mycket/när? Hur fort kunde du gå fram med maten? ÄR så rädd att E blir förstoppad…Eira dricker ju välling vid 19-20 men sen när hon vaknar under natten ammar jag+ under dagen upptill gröt….Så himla svårt tycker jag! Jag hade ju velat sluta amma nu innan sommaren. Kanske ska testa att lägga henne på mage då! Men ingen risk att de kvävs längre? Tack för alla tipsen, kram:)