Frida Asp

kost och träningsschema

Hej alla!

Jag har haft en mysig och lugn morsdag med familjen, tänk JAG blir firad på morsdag..Jag är liksom någons mamma nu..W H A T!

Jag har ju nämnt som hastigast för er att jag har fått hjälp att komma igång nu med kosten och träningen. Imorgon sätter jag igång och jag är så peppad. Det är nu 6 månader sen Eira kom, och jag har inte ägnat en tanke åt kost eller träning allt fokus har varit på Eira, som det ska vara! Jag har inte känt mig redo innan men nu känner jag att jag gärna skulle vilja få tillbaka min styrka. Jag börjar nästan om från noll, mina magmuskler är delade så det är magen som jag kommer lägga fokus på (alltså inte gå ner i vikt utan få tillbaka musklerna). Jag kommer inte ägna mig åt något svältdiet utan kommer att äta, men kosten kommer vara anpassad åt mig. Det blir mer planering och mer matlådor och en timmes promenad varje dag+ ett styrkepass 3 gånger i veckan.

Jag vill gärna dela min resa med er, om ni vill? Men kom ihåg, detta är INTE en diet där jag ska gå ner i vikt utan det är mer än så, jag ska ändra mitt tankesätt och på ett hälsosamt sätt träna och äta. Det är ett långsiktigt mål och det är ingen stress, det får gärna ta flera månader om det är så. Jag vill bara kunna röra på mig som innan. Jag och Jakob har till exempel pratat om att börja spela tennis, något som inte går om inte mina magmuskler läker ihop.

Och självklart kommer jag äta godis och annat, men EN gång i veckan och med måtta, det handlar om aktiva val att kanske inte äta kakor varje dag i veckan. Det räcker så! Okej nu kör vi hörrni:)

Men först ska jag äta choklad och rotfruktschips och kolla Game of thrones. Balans hörrni! Vi höres imorgon bitti KRAM

13318824_10154066407316006_486311435_n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer Klingvall

    Hej fina du! Vilket bra tankesätt och skönt att du tillåter det ta sin tid, viktigt! 🙂 Kanske en konstig fråga men kan inte du berätta om det känns något speciellt när magmusklerna är delade? Att man tex inte kan spela tennis eller röra sig som vanligt. Gör det ont? Känns det obehagligt, känner man av någonting speciellt eller är det främst att man känner sig svag? Hade varit intressant att veta haha 🙂 Kram på dig! <3

    1. fridaasp

      Hej! Antagligen känns det olika men för mig är det mest att jag känner mig svag. Om jag stoppar in två fingrar nedanför naveln så känner jag att musklerna är delade, det är liksom ett hål emellan. Det gör att jag inte kan typ komma upp ur soffan (man behöver ju musklerna då) så det känns sådär kul haha. börjar man träna för hårt direkt så riskerar man att det blir värre och att musklerna slits sönder ännu mer. KRAM!

  2. Lena

    Vad roligt! Kanske jag bli mer motiverad också. Har själv en 8månaders dotter och har inte riktigt tagit tag i att få styrkan i koppen tillbaka. Så nu blev jag taggad av ditt inlägg! jag gillar även hur du tänker, varför och hur du ska bli starkare.
    Vill verkligen att min dotter ska få en bra grund gällande må bra och din egna kropp.

    Tack för en rolig lässtund överlag, gillar din blogg och ärlighet.

    1. fridaasp

      Ja men ibland behöver man få lite extra motivation! Lätt att hamna i samma banor liksom 🙂 Vad mysigt med en 8-månaders..tiden går FÖR FORT! Tack så mycket, hoppas att du får en bra måndag:) kram!