Fitnessmom

En del av vår vårdag

God fredag!

Dagen började med att åka till BVC imorse. Det gick bra tillslut, Lennox har ofta svårt för nya människor som hälsar på honom så han får lätt utbrott. Men det gick över och han lekte resten av besöket. Sen blir det simhallen allihopa, minns inte när vi var där senast. Får hålla tummarna det inte blir alltför jobbigt ? Man har nästan undvikit vissa situationer just för att Lennox så lätt får utbrott och det slutar ofta med att vi får åka hem igen.

Angående Lennox så går det framåt. Vi har haft ett nätverksmöte med förskolan och habiliteringen nyligen och har gjort en plan för honom om vad vi ska fokusera extra på. Det Lennox behöver extra hjälp med är talet, kommunikation, förståelse och ge han trygghet. Det går sakta framåt, alla framsteg är en seger och man uppskattar varenda ord han säger/härmar så extremt mycket! För idag vet vi inte om han ens kommer att börja tala, vi vet inte vad vi kan förvänta oss av Lennox. Vilket jag tycker är den tuffaste biten och som jag oroar mig mycket för. Även förståelsen, kommer han kunna göra saker vi ber om? Idag förstår han inte om vi säger han ska hämta något, han visar inte vad han vill, han visar inte när han är hungrig, törstig osv, vilket lätt leder till frustration för Lennox och vi vet inte alltid vad vi ska göra.

Eftersom jag har en så stor plattform så vill jag lyfta autism, göra folk medvetna om vad det innebär, tips på saker vi känner fungerar för Lennox osv. Det är så många föräldrar som skrivit till mig som gett mig massa tips, även fått mycket frågor från oroande föräldrar som också misstänker autism hos sina barn. Vad va de första tecknen Lennox hade osv. Det är ju ett så stort spektrum och de kan visa sig på så olika sätt. Men jag tänkte göra ett inlägg om hur vår utredning startade, vad som fick oss att gå vidare med detta osv i ett annat inlägg ❤️

Våra pojkar är verkligen de finaste!! ❤️❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Jag är säker på att han kommer börja prata! En bekant till mig har aspbergers (räknas in i autismspektrat) han va sen på att börja prata och dom trodde han aldrig skulle börja men när han va 5 så började han prata för fullt! Har själv en son som är under utredning för autism. Vi har dock valt att stoppa det då vi känner att han inte riktigt passar in på autism. Han förstår exakt vad han ska göra om vi ber han om något, han får aldrig utbrott, har inte svårt för nya miljöer. Det enda är att han är sen på att prata, ljudkänslig och känslig för intryck. Ett bra tecken är att lennox härmar era ord, och om han pratar på sitt ”eget” språk det är tecken för att han kommer börja prata. Min bekant sa inte ett knyst tills han va 5!

    1. fitnessmom

      Tack så mycket för din kommentar! Det ger hopp! Han pratar mycket eget och har börjat härma mer ord nu, även ljud osv sen har han redan lärt sig några tecken vi börjat med. Så det går framåt iaf ? Så man får hålla hoppet uppe att talet kommer igång förr eller senare ❤️

  2. Linda

    Är ju en av otroligt många som tror att vaccin och allt sånt gör oss sjuka. Finns massa barn som gått från ”vanliga” till autistiska efter vaccin. Detoxa kroppen från gifter och försöka få in honom bra med vitaminer, mineraler och probiotika är viktigt. Sen är det alltid svårt med barn som inte vill äta såklart 🙂 men det mesta går o smyga i saker.

    1. fitnessmom

      Ja jag har läst mkt om detta, sett dokumentärer osv. Samtidigt skulle jag inte skippa vaccinera mina barn för då är chansen säkert större att de blir sjuka av något annat. Så ser jag det. Däremot att detoxa bort gifter är säkert jättebra! Bara svårt att veta exakt hur man detoxar ett barn som knappt äter något.

  3. Nina

    Ni verkar vara så himla fina föräldrar❤️Man kommer att hitta sina roller i det tror jag, har jobbat med personer med autism och det som verkar viktigaste som förälder är att faktiskt acceptera det, men inte för all del att ge upp❤️Har stött på allt för många föräldrar som inte kunnat acceptera att sitt barn är den underbara individ de är, och försöker förändra och få mer ”normal” vilket är hjärtskärande men samtidigt förstår jag att alla föräldrar bara vill sina barn sitt bästa. Kramar?

    1. fitnessmom

      Tusen tack? Ja det är nog vanligt och säkert svårt att acceptera för många. Men tillslut måste man acceptera och ta till sig all hjälp för barnets bästa ? Kram

  4. Malin

    Åh så skönt att det går framåt iallafall! Förstår att ovissheten för framtiden är jobbig, men hur mycket eller lite autismen kommer visa sig så kommer han få det så himla bra! Idag finns det mycket mer fårståelse och forskning kring autismspektrumet och just att detta hittades i sån tidig ålder kommer hjälpa honom jättemycket! Kämpa på och ta en dag i taget, gläds åt alla framsteg men sörj inte heller alla ”bakslag” ett bakslag inom autism betyder inte att något inte går bra, utan kan snarare betyda att det går jättebra bara att han behöver tid att bearbeta och då visa det genom att ta 2 steg bakåt 🙂
    Hoppas du förstod hur jag menade ? jag jobbar själv med barn och ungdomar med alla möjliga funktionsnedsättningar och variationer, och nästintill alla har någon form av autism så jag VET hur bra dom har det och vilket himla bra liv/framtid dom har ??

    1. fitnessmom

      Tack så mycket för dina råd! Ja man gläds verkligen åt alla framsteg han gör och att se att han utvecklas! Vi har hopp att han en dag ska kunna prata, men samtidigt kan man aldrig veta framtiden. Men vi får göra det vi kan för att hjälpa han utvecklas ❤️

  5. Angelica

    Tack för att du delar med dig! Min son fick sin autism diagnos i somras, och nu ska vi förhoppningsvis påbörja utredning på lillasyster med. Det är så viktigt att folk får mer förståelse för autism.
    Om du vill får du gärna kika in på min instagram Angelicah93
    Ni gör ett jättejobb och dina pojkar är så fina ❤ stor kram till er alla