Filippa Rådin

Bästa uppvaknandet

Igår vaknade vi som vanligt till våra underbar lördagsmys. Alla går runt i pyjamas och vill inte att morgonen ska ta slut och lugnet.  Frukosten flyter ut till någon slags brunch och allt blir förskjutet och klockan är inte v viktigt utan känslan av vad man är i behov av får ta över.

Elvis har pratat under hela veckan om att ha sovmorgon. Tröttare än tröttast varje morgon och vill bara sova har senariet varit nu under några veckor. Men förra veckan började vi använda ”lamporna” igen.  Wake up lampor som ger en soluppgång så man ska känna ljuset och vakna piggare till väckarklockaslarmet. Och jag lovar att det har fungerat riktigt bra

Pojkarna som tidigare varit näst in till omöjliga att väcka har den här veckan varit trötta men vaknat tillsammans med ljuset och klivit upp precis någon minut innan klockan ringt.

Så harmonin den här helgen är en helt annan. Maximilian har sedan en tid hittat ro att bara sitta ner och teckna. Och igår satt han med sin storebror under säkert en hel timme och ritande. Jag dog gullighetsdöden när de satt och pratade om skolan/ förskolan och Elvis gav Maximilian råd om hur han skulle tänka och komma ihåg att det var helg nu och att han hade ledigt. Alltså ibland!!!

Jag har en viktigt deadline under nästa vecka på ett hemligt projekt som jag kommer dela med mig av i framtiden så Anja tog hela rulliansen så att jag fick sitta ostört en stund och jobba. När jag tittade ut i vardagsrummet hade hon dessutom attackerat tvätten.  Ha ha ha alltså BERGET av tvätt!! Varför låter man sig själv nå en gräns där det nästan inte finns ett plagg kvar i garderoben!!? Efter kamp med högen och även en kamp att hålla pojkarna från högen så att de inte skulle röja sönder allt som redan var vikt. ( hur många känner igen sig? Mina pojkar verkar dra sig till att brottas i nyvikta klädhögar) åkte Anja med barnen på en kombinerad Pokemonrunda tillsammans med några ärenden.  Vår ringklocka som sitter uppe just nu fungerar inte och måste bytas. Anja är expert på att hitta saker att göra ”på vägen” och samtidigt få ärenden uträttade. Lite lördagsgodisköp, pokemonjakt, få ungarna att röra på sig, komma ut, få lite friskluft och sedan köpa ringklocka och några andra grejer. = en bättre ärenderunda helt enkelt ?.

Hur har er helg sett ut? Kram ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Majsan

    Vilken harmoni. Skönt att kunna få arbeta ostört en stund medan resten av familjen både får saker gjorda och rastas av lite. Här har den högt efterlängtade lampan på gödselstacken äntligen blivit uppsatt i helgen, Synd bara att jag inte kan njuta av att få slänga skiten där, For nämligen av hästen för ca två veckor sedan och lyckades få en fraktur på bäckenet samt två sprickor på blygdbenet. Jaja, kanske kan jag mocka om en månad… Ha en fin vecka.

  2. Eva Karlsson

    Åhh vilken bra idé med lamporna- säkert en skönt sätt att vakna till oxå ?- Ja du – tvätt blir de ju alltid mkt av ,de tar ju aldrig slut. Denna helgen har varit lugn- vi har varit ute i skogen på promenader mannen och jag med vår dotters hund( själv var hon iväg hos sin kille). Sen har de ju givetvis blivit lite vinterstudion oxå- de är så roligt när vintersporterna drar igång igen- eftersom vi är en norsk/ svensk familj kan de bli lite livat mellan varven – då vi håller på vart sitt land om de står mellan Norge och Sverige ??( annars håller vi på bägge länderna). Nu har vi avslutat helgen med att titta på ” vem kan slå Anja och Foppa” så himla bra????