Filippa Rådin

Namn vi skulle kunna ge ett fjärde barn

I förra veckan delade fina Paula med sig av sina tankar kring barn namn. Jag fastnade lite för det och började fundera allt mer. Jag skrev för några månader sedan om barnlängtan och känslan man har när man ska få berätta att man är gravid, ni kan läsa mer om det inlägget här. För både mig och Anja finns det fortfarande en längtan efter fler barn, en fjärde. Men samtidigt vet vi att tiden inte är rätt och vi har det helt underbart som det är just nu med våra tre guldklimpar! Men det är klart att det blir en speciell känsla när man börjar inse att dom där namnen man har sparat kanske aldrig kommer att få användas.. Men sen vet man ju aldrig riktigt vad som känns helt rätt fören barnet är fött. Men om vi hade utökat familjen är det här några av namnen som stått högst på listan, som ni ser har vi fastnat lite på bokstaven L..

-Lo
-Love
-Olle
-Stella
-Märta
-Lee

Hur var det för er när ni fick barn, hade ni redan bestämt vilket namn det skulle vara eller tog ni beslutet först efter? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Jag hade ett favorit namn jag haft i många år innan jag fick barn om det skulle bli en pojke skulle han heta Liam och så fick det bli. Nu har jag en lista på flera namn både pojk och flicknamn och hoppas vi kommer få ett syskon till vår Son så vi får använda ett namn till

  2. Lena

    Storebror heter Elvis och lillebror Olle, om vi fått en dotter hade hon hetat Love-Lee -uttalat på svenska med med den engelska betydelsen lovely.

  3. Sofia

    Vad heter era barn, och varför har ni valt just de namnen? Vore jättekul med ett inlägg om det.

  4. Caroline

    Vi var klara med namnen till alla fem; Oliver, Nike, Algot, Kharma och Caesar, och nu är vi klara med barn, så de namn som känns oanvända, kan jag döpa framtida/eventuella husdjur till, tänker jag. Så behöver jag inte sörja att de inte kommer till nytta ?

  5. Sofia

    Jag och min man tycker om helt olika typer av namn så de namn vi varit överens om har varit väldigt få. Dottern kom till efter ivf så vi hade haft lååång tid att hitta rätt namn. Så dotterns namn var ganska bestämt innan hon föddes. Till sonen hade vi två potentiella namn, Selma och Vilgot. De hade vi pratat mycket med dottern om för att det skulle bli mer verkligt för henne med syskon.