Filippa Rådin

Klippkort på vårdcentralen

IMG_8874

Som sagt, Vabuari slog till i förra veckan här hemma och just nu känns det som att vi haft klippkort på vårdcentralen under tiden Anja varit borta. I början av veckan var det Maximilian och idag var det dags att ta med sig Elvis dit.

Att vara ensam med två barn som är sjuka är tufft, även om grabbarna varit relativt pigga i sin sjukdom men ändå inte tillräckligt friska för att gå i förskolan. Veckornas prioriteringar har liksom kastas om och barnen blivit det självklara huvudfokuset. Det tuffa är inte att vara hemma själv med pojkarna, utan det är att man blir isolerad. Att handla som annars brukar vara enkelt är nu en form av projekt. Sen är det jobbet, att försöka sköta det på en lagom nivå så det inte stannar upp helt. Många av er som är egenföretagare kan säkert hålla med när jag säger att det finns många fördelar men också nackdelar i just den här situationen. Det finns ingen att ringa in som kan täcka mitt arbetspass utan uppgifterna samlas på hög inför framtiden.

Pojkarna är nu egentligen så pass pigga att det skulle kunna gå till förskolan, men jag vill inte chansa. Maximilian är mitt inne i sin penicillinkur och ska inte längre smitta medan vi just nu väntar på att få höra från doktorn om Elvis bär på streptokocker eller något annat. Trots pigga killar finns inte alternativet att skicka mina barn till förskolan och riskera att någon annan skulle ha hunnits smittas innan man faktiskt vet hur det ser ut. Så fram tills vi får domen senare idag kör vi lek varvat med jobb och en ordentlig dos med dåligt samvete och frustration över att man inte är tillräcklig någonstans.

Ta hand om er ❤️Kram F

IMG_3441 IMG_3443 IMG_3458

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Mmm…förstod att det tokades lite eftersom det inte kom ut något under dagen, nästan lite oroligt….tänk vad man vänjer sig vid bra och trevliga saker fort. Vet du…köp maten över nätet och få det levererat till dörren, det spar massor av tid och ORK vilket ger förutsättningar för att eliminera det dåliga samvetet ….åtminstone minska det.
    Krya på er och ha en fin kväll, nu ska jag småningom njuta av din fru….hej!

  2. Margaretha

    Hej! Ja jag känner igen det där när den andra hälften är bortrest (men inte en månad tack och lov)på jobb och barnen blir sjuka. Jag brukar ladda med allt,mat mediciner toapapper, kniper det finns grannmammorna som rycker in om det fattas nått. Ochså ett mejl från uppsatshandledaren som frågar om det går framåt med skrivandet?kram!

      1. Margaretha

        Detsamma till dig! Förövrigt finns det en is-plan att åka skridskor på Sandahöjd(fotbollsplanen i skogskanten på Himlastigen ovanför er) kram!

  3. Sandra

    Det låter inger vidare alls. Kan tänka mig att det bli att priotera om och lägga fokus på annat och det är inte alltid det lättaste. Men du ska inte ha dåligt samvete. Förstår att du vill räcka till mer men du gör så gott du kan efter dom förutsättningarna som är. Så bra och fint tänkt det med förskolan, inte alla som tänker och gör så. Krya kram till killarna.
    Stor kram till dig med. Spännande att se vad Anja kommer bära ikväll ?