Filippa Rådin

Vabruari

IMG_3365

Redan i förra veckan knackade vabruari på dörren hemma hos Rådin/Pärson. Det ringde från förskolan och berättade att Maximilian var hängig, så det var bara iväg och hämta honom. Sedan dess har energin pendlat upp och ned, så i måndags fick det bli ett besök på vårdcentralen där dom kunde konstatera att vår lilla kille hade fått scharlakansfeber…? Så det blev en penicillinkur utskriven så förhoppningsvis är han snart helt återställd till sitt vilda, livliga och pratsamma jag innomkort!
Men som ett brev på posten, igår till frukost, började Elvis klaga på att han hade ont i halsen och han ser väldigt hängig ut. Så det var bara att ringa förskolan och meddela att även Elvis stannar hemma. Så nu sitter vi här hemma tillsammans, jag och killarna. Vi ser på tv, äter glass och försöker hålla modet uppe så gott det går när det gör ont i munnen av förkylningsblåsor eller halsen river.

Vabuari gör verkligen själ för sitt namn. Vad är det egentligen med just denna månad och sjukdom? Hörde på radion i veckan att man tror att vi nått piken av maginfluensan också. Många i länet har under senaste veckorna ringt 1177 med symptom på maginfluensan. Så ett tips, tänk på att tvätta händerna ordentligt nu så att denna bakterie snart är så gott som borta för i år!

Det positiva i kråksången är i alla fall att man får sitta och mysa med två sjuka små killar. Men jag hoppas innerligt att vabuari lämnar oss i fred efter den här veckan så att killarna får leka och vara helt friska igen till sportlovet! Vad har ni för planer för sportlovet? Tanken på att Anja kommer att vara hemma då och att vi kommer kunna hitta på massvis av utehäng känns underbart i hela kroppen ?.

Kram ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jeanette

    Om man blandar den flytande Alvedonen (Panodilen) med lite grädde så ”fastnar” den i munnen/halsen. Brukar lindra när man har blåsor i munnen.
    Krya på dem!

  2. Emma

    Ett tips åk och kolla Elvis också. För om halsfluss och scharlakansfeber är samma virus/bakterie. Så kanske han också behlver pencillin. Anledning till att jag vet är att jag jobbar på förskola och vi har nyligen haft flera fall av scharlakansfeber sen började flera barn klaga på halsont då.hade de halsfluss.

    Krya på er!!