Filippa Rådin

En lucia jag minns – lucka 11

zlatan-lucia

Foto: ¨Tidningen Café

Jag ligger två luckor efter just nu. Skulle aldrig hända vår son Elvis som pratar om luckorna varje minut på dygnet och vaknar tidigt och har sprungit ner för att öppnat innan någon annan av oss börjat ens fundera på att det är morgon…. Men jag tycker inte det gör så mycket eftersom dagens rubrik passar så bra eftersom det är lucia idag.

När jag såg den här rubriken tänkte jag att jag inte hade någon speciell lucia att minnas . Det är ju alltid galet gulligt när barnen på förskolan kommer och sjunger för föräldrarna. Så kom jag på det!

I fjol var det en lucia som berörde mig otroligt mycket. Ni kanske minns den hemska händelsen kring den lilla pojken som var lucia i Åhlens julkampanj .Med anledning av den rasistmobb som tvingade bort ett mörkhyat barn som Lucia i kampanjen och på grund av familjens rädsla för pojkens säkerhet så drog Åhléns in kampanjen. Det är helt jävla överjävligt!! Jag kommer ihåg hur arg Anja och jag var och jag kommer ihåg Elaine Eksvärd fanatiska engagemang JAG ÄR LUCIA.

Man blir rörd över människor som ställer upp för varandra, stöttar och gör sin röst hörd men framför allt imponeras över att dom ser när saker behöver göras och gör det så jäkla bra precis som Elaine.

I samma veva hyllas filmen med Zlatan av tusentals men faktum är att den gjordes redan ett år innan och filmen skapades inte som en reaktion på det som hände kring Åhléns luciakampanj,. men passande nog publicerades filmen då med texten ”Det är klart att killar kan vara Lucia ❤️!”
Idag är det lucia med allt vad det innebär, våra pojkar har övat på sina sånger länge nu och till och med Maximilian kan texterna riktigt bra. Imorgon är det en viktigt dag för våra barn där dom med stolthet äntligen får visa det dom i veckor har tränat på och imorgon kommer Elvis kliva in som stjärngosse även fast han tror att han är trollkarl, eftersom Emmi har lurat honom och Maximilian kliver in som en stolt lucia med massor av ljus och glitter i kronan.
Jag är så tacksam över att våra barn har möjligheten att gå på en förskola som accepterar att man vill vara olika. Jag är tacksam över att våra pedagoger gör detta möjligt utan deras dagliga arbete skulle det antagligen inte vara möjligt!

Tack!

❤️ F

Detta är en del av Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika temarubriker. Vill du också vara med? Kika här.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.