Filippa Rådin

Full rull och magi!

När klockan ringde fanns det inget tvivel på att stiga upp. Vilken dag vi hade framför oss!! Jag bara älskar den. Cyklade med pojkarna till förskolan och sedan direkt i väg till Musikhjälpen och glasburen med Anja!

Men mitt välgörenhetsarbete började egentligen redan igår kväll. Då jag var ute på stan tillsammans med Childhood, länsstyrelsen och polisen, serverade kaffe och gav information vad och hur man ska agera om man misstänker att ett barn blir sexuellt utnyttjat. ingen vet exakt hur många barn  i världen som årligen utsätts för dessa brott , men FN:s barnfond Unicef uppskattade för några år sedan siffran till ungefär två miljoner! Även svenskar finns bland förövarna. Kanske i tron att dom ”lättare” kan begå övergrepp i skydd av anonymiteten i ett land långt borta, där rättväsendet har svårt att nå dom.

Men där har dom fel! På semesterorterna finns det personer som ser, och undrar: Är den flickan myndig? Håller den där pojken turisten i handen frivilligt? Kan det vara ett brott som håller på att begås? Den personen kan vara DU, och det du ser kan göra stor skillnad i dom här utsatt barnens liv.

Bara en av tio svenskar vet att man kan anmäla sina misstankar till svenska polisen. och hur man gör detta från utlandet. Många tror dessutom att det krävs vittnen, bilder eller namn på förövaren, men det enda som krävs för att tips polisen är misstanke.

Vi måste hjälpas åt för att stoppa övergreppen mot barn.

Om du ser något på semestern, säg vad du såg gernom:

1. Fylla i polisens tips formulär på www.resekurage.se

2. Ringa polisen på 114 14 ( +4677 114 14 00 utomlands)

3. Tipsa lokal polis på din resedestionation

 

IMG_0371 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017 musikhjälpen2017

Efter Musikhjälpen drog vi på lunchdate med Marie på Köksbaren, Vet ni, alla som bor i Umeå. under v 50 skänker dom 10 kr / lunch och middagsgäst till musikhjälpen så att välja lunchställe idag var ett enkelt val.
Där ifrån slängde vi oss i bilen för att hämta pojkarna tidigare från förskolan och sedan iväg till Hjältarnas hus

Hältarnas hus är ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där ett barn har drabbats av långvarig sjukdom. När allt annat skakar och familjen behöver vara tillsammans. Hjältarnas hus är nästan som hemma och underlättar till lek med kompisar, där det friska kan stå i fokus.

Ett nybyggt hus som hade invigning här i slutet av augusti. Såååå fint, underbart och gripande att det finns ett hus bara för familjer som blivit drabbade hårt. Hjältarnas hus är en icke vinstdrivande och en ekonomisk förening som är i behov av att folk engagerar sig. Därför känns det extra fint att kunna räcka över en check med pengar som kommer familjerna som bor där till gagn. Pengarna kommer ifrån en föreläsningsturne som vi gjort tillsammans med Swedbank där Anja hållit föreläsningar med tillhörande middag och där intäkterna från middagarna doneras till just hjältarnas hus och dom räckte vi över i dag, fikade och lekte med familjerna.

Efter rundvandringen insåg vi att dom inte hade något gym, rummet fanns men dom har inga pengar att inreda det. Tänker hur viktigt det är för föräldrarna att enkelt kunna gå till gymmet och träna bort frustration efter en tung dag. Så nu måste jag komma på ett sätt att få dit ett litet gym med det mest nödvändiga. Har ni något tips?

Kvällen har inneburit skidträning för Emmi i Bräntis och nu ska jag iväg och hämta mamma som ska sova över för att vara redo inför morgondagens luciafirande på förskolan och för att vi ska kunna få gå ut och ta ett glas med vår vän Mark Levengood som är här för Musikhjälpens skull.
Ok dagens har varit i full rull men fatta vilken sjukt MAGISK dag vi haft!!

Tack livet för allt du blandar och ger❤️!!!

Kärlek till er! F

IMG_0394IMG_0401IMG_0403IMG_0406IMG_0409IMG_0416IMG_0417IMG_0392

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gunvor

    Vilket otroligt engagemang ni har! Jag blir alldeles tårögd när jag läser om Hjältarnas hus. Finns det inget gym på orten som kan tänka sig att öppna en liten pro bono-filial i Hjältarnas hus? Och kanske någon yoga-studio som ska byta mattor och kuddar och kan skänka de gamla? – Bara några tips . Lycka till <3