Filippa Rådin

Rensar ut

Herrejäklar vad det är skönt det är när man börjar ta tag i en stor rensning!
Vi har under våren påbörjat lite sortering av garderober och omstrukturering. Barnens kläder ska vi ta ner till källaren, nära tvättstugan och trappen upp. Det ska bli så skönt när allt det blir klart….. Vi påbörjade projektet precis innan Let´s Dance i tron om att vi skulle kunna jobba lite med att bygga upp det i källaren under en del kvällar när Anja tränat klart. Sen flyttade vi ner till Stockholm under 2 månader. Så när vi kom hem igen har det av förklarliga skäl varit lite kaosartat i källaren. Vipps så påbörjade vi ett annat projekt, ni fattar mönstret va!!?? Vi har en hel del saker som är halvfärdiga. Idag känns det dock som att vi tog första steget till att slutföra. Anja köpte de garderober som saknades och vi ska under närmsta tiden få färdigt garderoberna i källaren så vi kan flytta ner barnens kläder och när det blir tomt på kläder i barnens rum sak leksaker och pyssel organiseras för att främja leken.
Håller ni med mig när jag säger att det är bland det bästa som finns när man åker hem ifrån återvinningscentralen med en tom släpvagn?! När vi renoverade så var vi nästan dagligen där, nu har vi tyvärr hittat ett sätt som inte är helt hållbart för oss själva vilket är att ställa allt i garaget och glömma bort det en stund. Tror det är papper och kartonger kvar från i jul…. Men är det något som jag tycker är bland det tråkigaste så är det just att åka iväg med skräpet.

För oss är det superviktigt att källsortera och vi försöker i det längsta att kompostera, sortera och lämna till återbruk allt som går. Sen är jag ändå i chock nästan varje vecka över hur mycket skräp man samlar på sig!! Tänk om vi kunde hitta en bättre lösning på allt det. En hel del handlar ju om hur vi konsumenter beter oss. När vi handlar och hur vi handlar. Jag är absolut ingen som får guldstjärnor av fröken men jag tänker på det och jobbar ständigt på att bli bättre och jag tror ändå att det är en förutsättning för att bli riktigt bra.

Nu har vi har vi packat släpvagnen full igen och imorgon tar vi på oss handskarna, sätter på grym musik och jublar hela vägen till återvinningscentralen.

Vad har ni för upplägg för er lördag?! 🙂 stor kram F

( p.s utemöblerna som ligger överst ska inte kastas utan ska fram för montering :))

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Hej Filippa
    Väldigt nyfiken på att höra mer om hur ni tänker kring att organisera för att främja barnens lek. Vi ska strax byta rum här hemma….Den minsta av de tre barnen (2 år) leker mest med leksakerna de större (7 och 9) pysslar ju mer än leker? Många leksaker finns det ialla fall….

  2. Sandra

    Skönt att rensa ut saker. Visst känns det bra när man gjort det! Jag har varit en sväng på stan idag, annars inte så mycket planerat idag.
    Hoppas ni har en bra lörd
    Kram Sandra

  3. Sofia

    Blir ju en mindre grej av det om man svänger förbi en gång i veckan med ett par påsar tänker jag?

  4. Margaretha

    Hej! Jodå….efter att ha bott här uppe på sandahöjd i 10 år är allt utrensat och utbytt, all skit är borta. Det senaste vi gjort är att byta rum med tonåringen, inte så bra att bo brevid lillebror(3år) när man vill ha kompisar och kunna spela/titta på film på kvällen. Men då va jag tvungen att överge min klädkammare?Och där hade jag hela mitt liv,så det va att rensa som fn…..och fixa ny garderob till mig….ja just ja, kontoret ska jag rensa ut i sommar. Lycka till och ha en härlig sommar!