Filippa Rådin

Våra barn far illa.

Ok, jag har inte skrivit om det förut men nu när det ute i tidningarna så kan jag skriva om det här också.
Fy vad arg jag varit och på något sätt är det så skönt att äntligen få skriva av mig här till er.

Vår förskola kan inte garantera våra barns säkerhet. Hur hanterar man det när det viktigaste man har varje dag lever i en miljö som är direkt skadlig för dom!?
Jag blir en ”lejonmamma” outtröttlig, konstruktiv och målmedveten. Det är min förbannade uppgift som vuxen/förälder att göra allt som står i min makt för att skydda mina så väl som andras barn när läget är akut.

Vi har misstänkt det under en tid och börjat se ett mönster i att personal och barn påvisar oroväckande symtom, inomhusmiljön på vår förskola är sjuk! Och trots att man efter utredning varit tvungen att helt stänga och isolera en avdelning ( Maximilians och Elvis) låter man barn och pedagoger fortsätt sin dagliga verksamhet med motivering att man tittar på ersättningslokaler om 8 månader…. I 8 månader ska våra barn vistas i lokaler som avger emissioner och där det finns mikrobiell påväxt i väggarna!!!

Det är ofrånkomligt. Jag ställer mig frågan hur och var Umeå kommun lägger  sina prioriteringar? Vad är viktigast? Våra barn och våra medmänniskors hälsa eller ekonomin? Om man hypotetiskt tänker att förskolan istället skulle ha brunnit ner var skulle vi evakueras då? och hur lång tid skulle det ta innan man hittade ersättningslokaler? Skulle det fortfarande ta 8 månader?. För mig är det egentligen en ickefråga och det finns bara en väg att gå. Våra barn och pedagoger lever i en miljö där dom far illa. Lös det!

Den här processen har kostat på och nästan dränerat mig på all energi. Att behöva kriga för något som man själv ser som en självklarhet har fått mig att känna mig både maktlös och illa tillmods och det vill jag lova är inget som passar mig. Den känslan ger snarare tändvätska på min beslutsamhet än att den släcker mig helt. Nä i sånna lägen är det viktigaste att inte tillåta sig bli besegrad, det är då man måste mobilisera sig ytterligare några snäpp och växa sig starkare i sin envishet!

Senaste artikel i VK hittar ni HÄR

Kram på er! Fimageimg_3453.jpgimg_3428.jpgIMG_1831

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katrin Nörthen (Förskollärare)

    Hej Filippa!
    Så bra skrivet.
    I Förskoleupproret kämpar vi och jobbar för att få politiker att se förskolan som en investering istället för en kostnad. Det är där våra prioriteringar rent mänskligt och framtidssträvande borde ligga. Vi har allt att vinna på att våra barn får en bra och likvärdig start i livet! Och FRISK!
    Jag lägger ut den här bloggsidan i Förskoleupprorets Facebookgrupp och vår offentliga sida. Hoppas du inte misstycker. Annars får du gärna säga till.
    Vi har haft dialog med och en i ledningsgruppen, Anki Jansson, har träffat Umeås Föräldranätverk just om er situation och vill naturligtvis stötta er! Lycka till i er kamp ?
    Varma hälsningar
    Katrin Nörthen
    Förskollärare

    1. filipparadin

      Underbart! Tack för dina ord och ert stöd! Det är helt ok för mig att du delar inlägget. 🙂 Filippa

  2. Carro förskollärare

    Så viktigt inlägg.❤
    Vi måste ha möjligheter att ta hanf om våra barn på förskolan.
    Viktigt att vi som jobbat i förskola får de resurser vi behöver så barnen kan må sä bra som det går hos oss.

  3. Carro förskollärare

    Så viktigt inlägg.❤
    Vi måste ha möjligheter att ta hanf om våra barn på förskolan.