Filippa Rådin

Hon drog en vals

Igår var det fredag och ni vet vad det vad vi gör då. Paljetter, högklackat och livesändning i Let´s Dance.  Anja hade slitigt lite med dansen den här veckan och var inte på toppenhumör. En wienervals var inte så lätt att bemästra. Små detaljer som gör så mycket för slutresultatet. Anja skulle vara på plats vid lunch igår vilket innebar att vi fick en förmiddag med massor av tid. Ni vet känslan av lugn som sedan snabbt blir till lätt panik då vi absolut inte fick gott om tid på slutet.

Dessutom var jag tvungen att stanna på en smyckesbutik inne i stan för att fixa dom sista detaljerna som jag tycket fattades i Anjas outfit inför kvällens sändning. Anja ringde Calle som hoppade av tuben i stan och sedan skyndade vi oss tillsammans vidare till studion.
Anja och Calle har börjat ha en tradition i att dricka en ”god” kaffe innan träning och fredagens liveshow för att hitta lugn och rätt fokus. Det här är såå typiskt Anja! Hon tycker inte om när det är full fart och massor av folk som stör och när hon känner att det inkräktar på hennes fokus så löser hon det. I det här fallet med att träffas innan, få en lugn stund och även skapa en mysig tradition som ger teamkänsla.

Igår hann vi inte med kaffet då det blev jakt på glitter istället. Så här i efterhand hade det kanske varit bra om vi hunnit med kaffekoppen för Anja var inte riktigt fokuserad och hade svårt att hitta harmoni på repetitionen. Det märktes att hon inte var lugn, hon var till och med lite nervös… Hon har aldrig varit det innan så jag blev lite fundersam. Inför den här fredagens dans var det svårt för mig att veta exakt hur stegen och alla små detaljer skulle vara. Vanligtvis brukar jag vara med en del på träningarna  och ha bra koll men den här veckan har det varit fullt upp i Umeå så jag hade inte hunnit se så mycket. Man kan tycka att en vals kanske inte ska vara så svårt….. tydligen är wienervalsen galet svår att få till och Calles koreografi som jag för övrigt bara älskade gjorde det inte lättare för Anja :):):)..

Jag höll på att freaka igår när jag  mitt i liveshowen/direktsändningen fick ett sms av Anja att hon var nervös. Det är inte likt henne vill jag lova! Vanligtvis vill jag lösa situationerna åt henne eller att vi tillsammans kan prata och hitta nycklarna men igår stod hon där bakom kulisserna och jag satt i publiken och fick inte röra på mig under sändning. Det  var en prövning att inte kunna finnas där för henne, och jag kände mig oerhört låst. Avståndet mellan oss fysiskt  just då var inte mer än 20 meter men känslomässigt kändes det som vi var på varsin sida om stan. Det var omöjligt för mig att hålla om henne och ge henne en lugnande kram eller bara en blick där vi inte behöver prata utan bara förstår vad vi tänker.

Vad gör man i ett läge när man känner sig helt otillräcklig och bakbunden och det enda man vill är att vara nära den man älskar och som är lite på svaj för ett tag?? Ja, när det gäller Anja P försöker man hitta lugnet i att hon är en killer och att hon stunden senare går ut och levererar fett. Alltså, jag vet att jag sagt det förr men jag får aldrig nog av hennes förmåga att knyta ihop säcken när det väl gäller. Min fru imponerade igen och gjorde MIG till den stoltaste på läktaren!

I veckan hade vi ett par dagar i Umeå för att packa och styra upp hemma och även vara med Emmi. Torsdagkväll åkte vi med hela familjen och en hel del packning ner till Stockholm igen. Vi har nu planerat för att vara nere i Stockholm tills Let´s Dance är över. Med undantag för någon dag kanske. Det går inte att dutta med alla saker. Lika bra att ta med allt vi kan så barnen och även vi har de saker vi vill ha varje dag. Sen om det skulle vara så att Anja åker ut nästa vecka så får vi bara fixa lite flyttkartonger och skicka det med bud upp till Umeå. Det är det minsta problemet det känns viktigare att alla trivs när vi väl är här nere.

Ta hand om varandra! Kram F 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helen

    Så himla fin vals Anja levererade! Jag förstår verkligen att du är nervös och särskilt on Anja är nervös, Inget konstigt alls. Detta fixar ni tillsammans som allt annat! Kram

  2. Veronica

    Kan förstå att du är nervös på dins frus vägnar, men det är ändå Anja som deltar och dansar i Lets Dance vilket hon gör med bravur.

  3. Sandra

    Alltså din fru……så himla duktig ⭐️⭐️⭐️Vilken fin vals dom framförde, syntes inte att hon var nervös.
    Jag förstår att det var tufft att inte få krama om henne när hon skickade sms:et, såklart du bli nervös då. Inte konstigt allas. Hade blivit mer förvånad om du inte reagerat.
    Hoppas dom hinner ta den där kaffen denna fredag som kommer 😉
    Idag har jag bakat bullar och varit ute i skogen och plockat vitsippor. Härlig tid som kommer nu, det går så fort bara ?
    Önskar er en bra vecka
    Kram kram ??

    1. filipparadin

      Ja du om man kunde styra över alla tankar och känslor skulle livet vara bra mycket lättare många gånger. Jag kan inte avgöra om det är psykologiskt eller ej för dig i din vardag. Men jag vet att jag och Anja har gått igenom många stunder av nervositet tillsammans och jag vet att det inte påverkar henne negativt utan att hon mer ser det som att jag är engagerad och bryr mig.