Filippa Rådin

”Bästa dag”!

Idag har det varit en riktigt ”Bästa dag”!! Ibland får man verkligen till det och tillfredsställelsen är total :), Egentligen skulle vi ha varit i Stockhom och spelat in en vinjett för Let´s Dance men det blev inställt i sista sekund, sent i går kväll och det gjorde att vi fick lös lite tid till en ”Bästa dag”. Inte illa 🙂img_2004.jpg

Dagen började som vanligt med trötta barn vid frukostbordet och sedan iväg till skola och föris, så där skiljde sig inte dagen nämnvärt… Kl. 9 kom vår underbara Anna-lisa för att städa hemma hos oss och det bästa som finns är dom gånger vi hinner städa tillsammans med henne och eftersom vi fick en lucka i kalendern idag körde vi järnet tillsammans. Så välbehövligt och så härligt att verkligen ha tid till att städa extra grundligt efter alla sjukdomsbaciller. Nu jäklar är det sanerat, till och med kakelväggarna i toaletterna  och köket är skrubbade.
Känner ni igen känslan när det doftar rent och man har kunnat jobba undan stora delar av kräktvätt? Idag känns det som att det är den maximala lyxen även fast jag vet att den maxade känslan av välbefinnande varierar beroende på, den har många skepnader och tur är väl det.

Anja slängde snabbt ihop en god lunch till oss och sedan drog vi på oss löparkläderna och hann ut innan solen gick ner. Aaaaaaaaaa behöver jag säga mer!? Ni fattar, maxat på alla sätt!IMG_5648IMG_5652 2IMG_5646 2

När vi sedan kommer till förskolan får vi veta att ytterligare barn insjuknat i vinterkräksjukan och blivit hemskickade. Jag orkar inte!! snälla snälla låt oss slippa att få skiten igen! Nu håller vi tummarna och hoppas på att vi klarar oss igenom ytterligare en sväng. Barnen är så svältfödda på kompislek efter all tid hemma utan besök så idag fick dom ta hem kompisar. Både Elvis, Maxi och Emmi , huset fullt och grejer överallt, stora kastruller mat och fullt runt bordet. det gick knappt att tänka en tanke pga av ljudvolymen men vi älskar det! Vore det inte för logistiken när man har många barn hade vi definitivt haft fler vid det här laget :).IMG_5640 2

Efter middagen drog Emmi, hennes bästis och Anja iväg på slalomträning och hem kommer en liten kvitter tjej på 10 år som bara ÄÄÄÄLSKAR att köra med stora käppar!! ha ha ha normalt brukar man vara rädd när man går över från kortkäpp till långa men inte dom där två, Emmi kan verkligen konsten att se tjusningen med livet… för det mesta i allfall :), underbar inställning. Min mamma har alltid sagt att hon skuttar sig fram i livet.När hon var mindre kunde hon nästan inte gå utan tog sig fram med hoppsa steg.
Till kvällsfikat ringde hon ”Mojja” som barnen säger, det är ”Pärson” i folkmun ( Anjas pappa) och berättade om kvällens träning. Emmi och Pärson har alltid haft en speciell relation och tillsammans med honom är hon världens tuffaste och med honom vågar hon i stort sätt allt. Det är så fint att se dom tillsammans och se henne växa tillsammans med honom.bästisSnart ett år sedan, tiden ger verkligen fort och det har hänt mycket sedan det här kortet togs 🙂

Imorgon är det fredag och då har jag bokat lunchdejt med min fru, och då ska vi även göra en Q&A oss emellan som ni ska få läs imorgonkväll.  Hur ser era planer ut?

Kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Hej bästa F
    Så härligt att ni fick till en ”Bästa dag”, det behövde ni verkligen efter all kräksjuka ni fått dras med senaste veckorna.
    Så kul för barnen att kunna ta hem kompisar igen, förstår att det var leksugna nu 🙂
    Själv har jag inte gjort många knopp idag, varit ute på en promenad då solen visade sig. Skönt med solljuset. Men med solen ser man med allt damm här hemma så det blev lite städning med 😉
    Pratat med en kompis i telefon, hennes son på 11 år fick kräksjuka igår kväll, stackarn. Dom hade kräksjuka innan jul men verkar kommit tillbaka igen. Jäkla skitsjukdom! Hoppas de övriga i familjen klarar sig. Vill så gärna avlasta och ta hand om de andra två barnen men när det gäller just denna sjukdom håller jag mig på avstånd (känns egotrippat) men men…..Sen vet jag att min kompis inte skulle låta mig ”hjälpa till” i detta läge heller då hon inte vill att jag ska få det.
    Jag håller tummarna för att ni inte få det igen. Nu får det räcka för eran del tycker jag!
    Så kul att det går så bra för Emmi på slalomträningen ???
    Hoppas eran lunchdejt idag var toppenbra ??
    Önskar er en fin helg och att ni får mår bra
    Kramar Sandra ?

  2. Maria

    Härligt med en sån där extra bonusdag ?
    Min man och jag håller på att få till sista papprena inför vårt lägenhetsköp på Mallis så om cirka 1 månad skriver vi under lagfarten.
    Så det har kretsat väldigt mycket runt det just nu.
    Annars så har jag vaskat golv här hemma. Med tre katter i detta slaskväder behövs det ???
    Ha en mysig helg.
    Och hälsa Anja att jag ska för första gången följa Let’s dance och heja fram henne till final ? (Hittade ingen dansande tjej ?? )
    Stor kram från mig ???

  3. Jeanette

    Finns inget bättre än oväntade luckor i vardagen som ger en sådan tillfredsställelse!
    Ett nystädat hem och en tur till återvinningscentralen DET är lycka det??
    Har förresten letat efter ”ert” underställ (ja jag är lite slow i starten) men hittar inte var de finns,har ni fortfarande lilla web showen kvar?
    Ha en riktigt go helg!
    kram