Filippa Rådin

Karantän från föris

IMG_4324Shit vilken dag!! Ibland börjar man dagen med vad man tror kommer att vara ett helt blankt papper för att sedan några timmar senare, typ nu, sitta i soffan och undra vad som egentligen hände!!! Helt slut efter att ha sprungit runt i rapid och fixat allt som måste fixas idag hahaha.

Det började med att Elvis kom in till oss strax efter kl 01 inatt och var bestämd över att han skulle hämta sina legogubbar och sedan gå ner och leka på nedervåningen. Han tände till och med taklampan och blev riktigt arg på oss när vi sa att det var mitt i natten och att han skulle lägga sig. Innan han ryat färdigt hade han även hunnit väckta Maximilian och det blev en kamp om att få båda att somna om. Inte nog med att vi haft kräksjuka under omgångar i 2 veckor nu med dålig sömn… så ska Elvis vara så tokig i sitt lego så han vill upp till varje pris oavsätt tid på dygnet!

P1250285maximilianEftersom vi idag fortfarande är i karantän ifrån förskolan på grund kräksjukan så var det att gå upp tidigt med Maximilian och Elvis var inte sen att hänga på. Efter barnen varit vinterkräksjuka så har de förståligt nog inte varit så stor i maten. Elvis är övertygad om att han kommer att ”rapkräkas” som han säger om han äter och dricker. Så det är liten utmaning med måltiderna.  Jag och Anja turades om med varsin sovstund för att kunna överleva dagen.

Jag undrar hur vi skulle klara oss utan skärmarna??!! För så praktiskt det blir då man har ett telefonmöte kl 11 och båda barnen tystnar insjukna bakom ljusen av skärmarna. Maximilian somnade till och med i sin vagn! Så perfekt då vi verkligen behövde det! Det märks att Let´s Dance verkligen börjar närma sig, telefonen har ringt stup i kvarten hela dagen idag. Alla är så måna om att det ska funka med allt det praktiska med vår familj. Men shit vad många människor som är inblandade, namn och vem som gör vad som vi ska lära oss.  Kommer nog bli lite snurrigt ett tag innan vi lär oss allt.

Har jagat kläder till en inspelning som Anja skulle ha haft hela dagen imorgon som vi sen sent ikväll fick meddelande om att den blir inställd. Så nu är det bara att packa upp väskan igen, skjutsa hem mamma och byta målsättning inför imorgon.

När vi var som mest uppe i allt idag med mellanmål och lego, inspelningskläder och städa för vår underbara hjälp Anna-Lisa kommer imorgon för att hjälpa oss att fixa fint hemma ( och ja vi städar hemma innan städerskan kommer hahaha annars skulle nog inte hon kunna dammsuga någonstans!!) kom vi på att det var idag som barnen skulle klippa sig!! Eller inte idag utan om 10 minuter och Emmi hade inte hunnit hem från skolan än….

Vilken tur vi är snart världsmästare på att vara snabba ut genom dörren!! På med kläder, in med mera fika i en rygga och sen hoppa in i bilen! Emmi ryckte upp dörren precis när vi var färdiga för att åka. Vi hann fram i tid. Såna här gånger sitter Anja i framsätet och njuter och tänker….Yeah familjen grymmast :):)!! Så fort alla sitter fastspända och dörrarna är stängda , tittar hon snabbt på alla och säger… ”grymt jobbat familjen” hahahah det slår aldrig fel. Älskar henne för det, tror vi alla älskar när allt flyter på med familj och barn men jag tror ändå att Anja och Gunde Swan älskar  känslan mest av alla :):)

vi har altid med oss en Ipad hållare till spegeln när vi klipper barnen för att få dom att sitta något så när i bra position och hyfsat stilla 🙂När vi klipper barnen kör vi alltid alla samtidigt. Som någon slags ”turboklippning”. Vi börjar alltid med Maximilian som har sämst tålamod, efter honom blir det Elvis och sist Emmi, Emmi älskar att gå till frissan och har alltid gjort. Hon är nog den av oss som lätt skulle kunna sitta där i timmar och bara njuta utan att bli det minsta stressad över att det tar lång tid :).
Idag hade vi lite väl tight tidsschema för klippningen ,

, Emmis skidträning började nästan direkt hon var färdig men även det gick precis ihop. Klippta och klara kastade vi oss in i bilen och hem för ombyte och vidare till backen…. bra jobbat familjen 😉

Emmi är i ett sånt glädjeflow just nu när det gäller slalomen och det är verkligen helt fantastiskt att få stå på sidan och se henne njuta. Och i helgen kör hon hennes första storslalom tävling, hon längtar verkligen tills hon äntligen ska få tävla igen. hela förra året körde hon bara slalom men nu ser hon fram emot storslalomen och lite mer fart, hennes förkärlek till fart kommer helt klart från hennes bonusmamma, fart och snabba bilar har som alltid varit deras grej :). När vi hade en Audi R8 och Emmis tuffa killkompis inte ville åka mer satt Emmi och skrek att hon absolut inte ville åka hem och när vi skulle lämna ifrån oss bilen grät hon hejdlöst, hon hade sorg för att vi inte skulle ha sportbil längre hahaha det är vårt lilla hjärta det.

Nä god natt på er underbara ni! Ta hand om varandra, kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angela

    Snabba saker är grejer det 🙂 håller helt med Emmi och Anja där. Jag tod MC-kort för något år sedan och köpte mig då en sporttouring och det är något av det roligaste och bästa jag gjort, vilken känsla :)Det va längesen man va inne och läste på din blogg och vad det har hunnit hända mycket. alltid lika roligt att läsa 🙂
    Kram
    kram

  2. Anna

    Idag har jag haft en så fruktansvärt pissig start på morgonen. Lilleman vakna strax före 05 efter en orolig natts sömn med gasig mage. Vid 05:30 var han trött o magen hade lugnat ner sig så vi gjorde en vällingflaska o la oss igen. När jag trodde han hade somnat så far han upp i ett glädje fnatt o väcker halva stan. Inklusive stora syster. Vi låter andra mamman sova o går in på storasysters rum o leker, som vi förövrigt började göra om då hon inte längre vill ha så mycket leksaker utan mer ett minitonårsrum. Så jag passade på att fortsätta röja där medan lilleman glatt plockade med syrrans grejjer och hon spana in marcus &Martinus. Rummet va nästan helt städat o snyggt när vi vid 7 Väcker sambon för att hinna fixa frukost innan hon ska till jobbet. När jag dukar fram frukosten kommer jag på att jag vill ha rostat bröd. Ska hämta brödrosten som står i en garderob i hallen och tänker att jag tar med fritösen som vi använt kvällen innan. Väl i hallen glider fritösen ur mina händer och jag tappar hela skiten i ett stort spladask. Hallmatten är helt dränkt i rapsolja o halva kallaxhyllan som stod brevid. Då bröt jag ihop en smula men fick hjälp av sambon att rädda det mesta. Mattan åkte i en sopsäck o ut på balkongen. Efyer frukost tar sambon ut hunden pch jag röjer lite i köket och känner att sammanbrottet är nära. Sambon skriver sms om att om jag plockar ihop en tvätt så kan jag springa ner med den medans hon packar ihop sin matlåda. Lilleman har förövrigt somnat om utan mig så någon förmiddagslur fick jag inte. Springer runt o samlar ihop handdukar som ligger utspridda i halva lägenheten när jag får se storasysters rum. Halva garderoben utriven för där har hon suttit med täcke o kudde o kollat youtube innan hon frågade om hon fick spela sims på stora datorn. Jag bara orkar inte mer!

    Så nu ligger jag här i sängen, först tänkte jag bryta ihop. Men sen tänkte jag att näe. Undrar hur Filippa skulle göra för stt vända en sån här dag. Så jag läste lite i din blogg. Nu känner jag att jag fått lite mer positiv energi och ska vända denna dag.
    Tack för att ni finns!

    1. filipparadin

      Hahaha ja fyyyy ända in i!!!! Satan i gatan vilken jävla skit morgon!! Tillåt dig svära och tycka synd om dig själv fram till utsatt tid sen ger du dig själv ett gapskratt åt eländet. Kanske är det på sin plats att gå hemifrån en stund och göra något helt annat med lilleman, unna dig en god kopp kaffe eller köpa något extra gott till alla som överraskning till kvällsfika ?. Du är helt klart värd något extra iallafall ???. Lycka till du är grym som orkar vända på skiten? största kramen!