Filippa Rådin

Tanken bättre än verkligheten

img_3617.jpgIbland är tanken så mycket bättre än vad verkligheten blir!! Igår så kom vi hem ifrån Stockholm och Elle-galan, det är alltid en ångest att sitta på flyget och vänta. Man vill egentligen redan vara hemma och ibland ifrågasätter man sig själv om det var värt att vara ifrån barnen ett dygn. När vi kom hem så var Maximilian tydlig med att vi inte stod på hans favoritlista och att han minsann inte tänkte vara någon annanstans än i mormors famn. Det svider såklart när man helst hade velat se en tultande gullegris komma emot en och man får den varmaste kramen. Men vi fattade och höll avstånd och lät honom vara. Sedan kunde vi inte låta bli att försöka locka honom att vända bland. Älskar barns sätt att vara. Dom kan vara sur och arg ena sekunden för att strax efter tvärvända och fortsätta som vanligt som om inget har hänt.IMG_5088

Ingen rast och ro och den här helgen har inte inneburit några mysiga sovmornar, efter Elle-galan fick vi kliva upp och skynda oss hem ( självvalt såklart) så imorse när klockan ringde kl 06.00 var det inga jubelrop direkt, drömmen om en långsam och slapp sovmorgon fick ligga kvar på kudden medan vi skyndade oss upp . Idag var det familjen som skulle hänga på Emmi till Bygdsiljum och skidträning. Jag velade kvällen innan om att stanna kvar och förbereda inför idrottsgalan men vem kan motstå alla barnen i en skidbacke!! Sagt och gjort steg vi upp, packade alla grejer, fikasäck och drog mot skidbacken. Det tar en timme att åka dit. När vi närmade oss backen stod termometern på -24 grader!!!! Herregud!! Inte hade vi kläder för -24 grader och inte för min värld skulle jag dra med mig Maximilian till skidbacken när det är så kallt. Men nu hade vi åkt en timme och Emmis träning skulle snart börja. Elvis och Maximilian började inte på toppen humör och det kan jag säga att det blev inte bättre med dagen. Varmare blev det iallafall då solen lyste.

Ni vet en sådan dag då man själv är rätt trött och bara såg vackra bilder av familjen som åkte skidor och lekte i snön och tittade in med kisade ögon i den nya solen som äntligen börjat vilja visa sig!!

Jag tänker inte skriva i detaljer vad som blev våra upplevelse men jag älskar att vi ändå har så tappra barn. Det slutade med att Maximilian ändå åkte två åk  på ryggen på Anja , Elvis drog 2 egna åk i den brantaste backen och efter en del tårar i en alldeles för tuff banan och svår snö så vände även Emmi alltihop och drog några rundor med sin kompis på friåkning.

Själv pustade jag ut och förundrades över att Anja och jag inte freakade ut helt efter att ha bollat med alla arga, sura, förbannade och vilt skrikande barn i backen ( våra barn alltså). Men jag vill tackar dom som gjort smarttelefoner möjligt att använda vart man vill och att youtube går att titta på och att det finns så mycket spännande  för barnen att kolla på !!

Direkt vi kom hem så var jag tvungen hoppa i bilen för att hämta galaklänningar hos Eva. Underbar känsla att allt är klart inför imorgon! När jag kom hem var det full rulle. Anjas syster kom på besök med go-fika. Så glad för att barnen har kusiner som de tycker om och som det är fulla spjäll med på direkten när dom stiger in genom dörren. När kusinerna dragit blev det sen middag med vår underbar vän Malin som så härligt stod för halva middagen då hon kom med en renfilé under armen!! Kvällens middag fick bli renfilé, klyftpotatis, kantarellsås och gott vin så med andra ord…det en härlig söndag trots allt!

Vi ses igen imorgon! Troligen mest aktiv på instagram när idrottsgalan är i full gång 🙂

Puss på er, F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria SR

    Tillåts fortfarande utförsåkning med barn i bärstol? Jag trodde liftsystemen förbjudit det av säkerhetsskäl,

  2. Anna

    Hej! Vi ska ha dop för vår dotter om två veckor och jag panikletar outfit 🙂 föll pladask för den metallic top som Anja hade i nyhetsmorgon för några dagar sedan. Tänkte chansa o kolla om jag kan få veta var den är ifrån?? Vore så tacksam!