Filippa Rådin

Borde ha blivit en mysdag!

Lördagar är våran heliga dag! Då är det familjen som gäller och vi håller hårt om pyjamasen långt in på dagen!! Men idag hade vi bestämt att barnen skulle vara med mormor på färgfabriken som Elvis kallar den kl 10.  Min mamma målar med en grupp tanter och de har så himla härlig lokal och det bara lockar till att man vill sitta i timmar och måla.  Natten till idag blev en liten mardröm! Maximilian plågar oss så det sjunger om det på nätterna. Vi har fortfarande inte haft en hel natt med honom. Det gjorde att vi var lite för trötta imorse. Vilket tar mig vidare till våran morgonstund som vi bara älskar. Lång frukost och massor av mys med barnen. Det blev frukost för barnen framför tvn och jag och Anja åt på stående fot. Vissa dagar blir aldrig som man tänkt sig. I mitt huvud hade ni sett en perfekt bild av familjen som kreativt målar och alla är i harmoni. Jag skulle ha flera fina bilder att lägga upp och ni skulle tänka åååå så härligt!! Allt blev nästan så förutom att Maximilian var övertrött och när han är det så är en målarstudio + Maximilian inte en bra kombo…. Jag och Anja bestämde oss för att lämna Emmi och Elvis själva med mormor, vi tog Maximilian i bilen och åkte på en fotomässa för att lyssna på lite föreläsning och kanske lära oss mer om fotografering.  Hade inte tänkt vi skulle vara borta så himla länge men det blev så grymt inspirerande + en ny kamera. Så när vi väl var tillbaks på färgfabriken var barnen klara och hade inte någon lust att vara kvar speciellt länge till.

In med barnen i bilen och iväg för att köpa middag och lördagsgodis. Elvis höll nästan på att somna i kundvagnen. Hur stressad blir man inte då? När jag går och handlar mat med barnen känns det alltid som att vad som helst kan hända!! Hur avslappnade är ni när ni handlar med barnen? Vi har gjort oss välkända på många butiker då det kan bli tvärstopp och storbråk om blippern eller att man bara måååååste få köpa lego eller glass.  Om jag skulle vara tvungen att välja ett tillfälle då jag inte är lika förtjust i att leva med en fru som hela sverige känner igen är det då. I dag klarade vi oss från att underhålla även om vi var på god väg när Elvis prompt ville ha vagnen med bil trots att Emmi inte skulle få plats och de blev inte heller alltför många onödiga inköp i kassen :).

Ikväll gjorde jag en klassiker och startade ett litet projekt, eller rättare sagt så påbörjade jag avslutningen igen, nu jäklar så det blir klart!! Emmis rum har äntligen fått ny färg på väggen i sovalkoven. IGEN??! Ja, jag vet, denna ständiga förändring hahaha att jag aldrig blir nöjd! Men det mest underbara på hela dagen händer i och med det här. Elvis och Emmis målar hela alkoven själva!! Sådant samarbete och underbar kärlek mellan syskon. Vilket teamwork!! Mitt hjärta svämade över och vad gör det om vägen inte är heta perfekt målad och det blir lite färg utanför?!! INGET, jag stod nästan med tårar i ögonen och mitt ”perfekta jag” kunde inte annat än att låta dom måla och färdigställa projektet på sitt vis. I kväll påminde dom mig om att barn kan så mycket mer om man låter dom få göra det på sitt sätt utan att vi vuxna lägger oss i. Min familj, mina barn är bara bäst!!



Stor kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Margaretha

    Hej igen! Nu har jag hämtat en av klänningarna som din Sy-eva fått hjälpa mig med! Tack och lov för henne! Nu kan jag gå på bal nästa helg utan att snubbla i trappen på aula nordica?Och tack för att du tipsade om henne! Kram och trevlig söndagskväll!