Filippa Rådin

Maximilians nya favorit mellis

Dagens meny till Maximilian blev en medelhavsinspirerad gryta med ångkokta grönsaker, smaksatt med kryddor, osaltatsmör och mjölk.  Tummen upp för den. Han åt upp hela tallriken 🙂Barnmat

Hacka tomat, zucchini, morot, potais, lök. Lika stora högar av varje utom löken den ska bara vara smaksättare.

barnmatbarnmat Jag ångkokar allt. Har man inte en ångkokare funkar det också att koka i vanlig kastrull. kryddor

När grönsakerna är färdiga flyttar jag över dom till en kastrull och adderar osaltatsmör, mjölk, oregano, basilika och tomatpurebarnmat

Jag vill ge Maximilian större bitar i maten men har insett att han inte gillar ”torr” mat därför plockar jag ut lite av grönsakerna innan jag mixar allt och mosar dom lätt med en gaffel så att inte allt bara blir till en puré. Då får han lite tugg i grytan. mellanmål

Till efterrätt blev det avocado och bananmosse. En hit som garanterat kommer att bli en klassiker här hemma. Super som mellis. Även jag gillade den och kan lätt tänka mig att röra ihop en sån om jag behöver något snabbt och lite mer mättande.  Den är super god och galet enkel.

Mixa en halv avocodo och en banan fint, det ska bli krämigt, precis som en härlig mousse. Klart!

Sorry hann aldrig ta bild när den var färdig, det var så gott  så det får bli en annan gång 🙂

Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Ikea har sånna där behållare som man kan frysa egna glassar i. Vi mixar banan avokado och jordgubbar och fryser det i dom så blir det mellanmålsglassar

  2. Susanne Johansson

    Härligt att ge barnen riktig och näringsrik mat som start i livet! Helt plötsligt är dom tonåringar och medvetet väljer bort snabbmatskedjor!