Dagens meny till Maximilian blev en medelhavsinspirerad gryta med ångkokta grönsaker, smaksatt med kryddor, osaltatsmör och mjölk. Tummen upp för den. Han åt upp hela tallriken 🙂
Hacka tomat, zucchini, morot, potais, lök. Lika stora högar av varje utom löken den ska bara vara smaksättare.
Jag ångkokar allt. Har man inte en ångkokare funkar det också att koka i vanlig kastrull.
När grönsakerna är färdiga flyttar jag över dom till en kastrull och adderar osaltatsmör, mjölk, oregano, basilika och tomatpure
Jag vill ge Maximilian större bitar i maten men har insett att han inte gillar ”torr” mat därför plockar jag ut lite av grönsakerna innan jag mixar allt och mosar dom lätt med en gaffel så att inte allt bara blir till en puré. Då får han lite tugg i grytan.
Till efterrätt blev det avocado och bananmosse. En hit som garanterat kommer att bli en klassiker här hemma. Super som mellis. Även jag gillade den och kan lätt tänka mig att röra ihop en sån om jag behöver något snabbt och lite mer mättande. Den är super god och galet enkel.
Mixa en halv avocodo och en banan fint, det ska bli krämigt, precis som en härlig mousse. Klart!
Sorry hann aldrig ta bild när den var färdig, det var så gott så det får bli en annan gång 🙂
Kram F
Ett tips till lunch är att ha i lite kyckling i banan & avokadoröran. Blir supergott
Vilket spännande tips, måste pröva! Kram F
Ikea har sånna där behållare som man kan frysa egna glassar i. Vi mixar banan avokado och jordgubbar och fryser det i dom så blir det mellanmålsglassar
Toppen, det ska jag ta med mig och testa. Lät ju grymt gott! Kram F
Härligt att ge barnen riktig och näringsrik mat som start i livet! Helt plötsligt är dom tonåringar och medvetet väljer bort snabbmatskedjor!
Ja det känns bra att man vet vad det är i maten vi ger till våra barn. Kram F