Filippa Rådin

Det är vår skyldighet att skydda våra barn!

Alltså hur ska jag börja? Ett nej är alltid ett nej!

Jag är så känslomässigt berörd att jag sitter här och gråter hejdlöst, det smärtar i min kropp och jag vet inte var jag ska ta vägen av tankarna på alla dessa barn som får sin integritet kränkt. Men om jag bara gråter och inte gör något hjälper jag ingen. För ja, det är hemskt så in åt helvete hemskt att det finns barn som inte kan värja sig och får utstå sexuella kränkningar och övergrepp. Och det är vår skyldighet, DU, JAG och alla vi  vuxna att vara lyhörda och skyddande mot våra barn!!

Jag har haft förmånen att träffa denna vackra, starka och fantastisk modiga människa. Och jag är stolt och full av beundran över  Elaine Eksvärds mod och förmåga att sätta ord på något så viktigt som barn rätt! Hennes bok ”Medan han lever” (Forum bokförlag) är en berörande och välskriven historia  som lämnar djupa avtryck. Så viktig läs den! Ni hittar den här

Kolla också in när Elaine ger konkreta råd och hur man lär sin barn integritet i Nyhetsmorgon (TV4)

Det kan kännas både svårt och krystat att prata om frågor som rör kroppen och gränser för vad andra får göra med ens kropp. Svårt att hitta orden.  För att underlätta för föräldrar och andra vuxna har Rädda Barnen gett ut en handbok med tips och råd om hur man kan börja prata med barn om just detta. Handboken heter Stopp! Min kropp! och går att ladda ner här  helt gratis! För det är viktigt att vi vuxna vågar prata med barn om kroppen och dess gränser. För gör vi det öppnar vi också upp för dem som trots allt utsatts och det blir lättare för dem att berätta.

stopp! min kropp!

Min bloggkollega Josefin Lustig skrev det så bra och jag känner att jag vill länka till hennes inlägg också så att ni inte missar det. Inlägget heter just Stopp! Min kropp!

Wonsa_Annons-studie_A4

Läs också Elaine Eksvärds blogg och om det viktiga arbetet som Wonsa gör.

ellegalan

Här tillsammans på Elle-galan.

Tillsammans måste vi stå upp för alla utsatta barn!

Ta hand om er. Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M.

    Det här är SÅ viktigt!! Jag sitter kanske inte och gråter just precis nu, men det här ämnet gör mig ofta vansinnigt irriterad. Inte för att vi (måtte det aldrig ske!) råkat träffa okända människor som tar sig vansinniga friheter, utan pga. mor/farmödrar som inte respekterar/accepterar/lyssnar på sina barnbarns ord och önskningar om att låta dom själva bestämma över sina kroppar!

    Tack för ett bra inlägg och länkar, boken ska jag snarast skriva ut.
    Allt gott / M.