Header Image

Filippa Rådin

Hon har gått från att vara en illa bevarad hemlighet inom den alpina världscupcirkusen till en tillvaro som en av landets mest kända idrottsfruar. I dag är Filippa Rådin från Umeå en förebild för många runtom i Sverige. Men vem är egentligen kvinnan vid Anja Pärsons sida? Meritlistan är imponerande. Hon är entreprenör. Designer. Trebarnsmamma. Vd över sin egen fru. Det blir lätt så för ett energiknippe med bestämda åsikter, massor av positiv energi och ständigt nya idéer på lut. Det händer saker, helt enkelt. 2009 valde hon att sälja sin del i den framgångsrika modebutiken Kii i Umeå, delvis för att kunna följa Anja runtom i världen, men även för att ta karriären ett steg vidare och satsa på design. Filippa har en gedigen bakgrund inom mode och får bland annat utlopp för sin kreativitet och känsla för design som gästdesigner hos det svenska sportmärket Craft, där hon tillsammans med Anja formger den populära ullunderställskollektionen ”Anja Wool”. För den inredningsintresserade är Filippas osvikliga blick för färg och färgsättning en riktig inspirationskälla. Genom ett samarbete med färgexperten Caparol lär sig hemmafixaren hur man förnyar och skapar ett personligt hem med färg. Mer information och massor med inspiration finns på caparol.se/maladehem 2012 fick Filippa sin frus kärleksförklaring uppläst i radioprogrammet ”Sommar” inför flera miljoner svenska öron. Det är ett av de mest uppmärksammade avsnitten någonsin och reaktionerna efteråt var enorma. I november 2015 fick Filippa och Anja utmärkelsen ”Årets inspirationsmamas” av tidningen Mama med motiveringen: ”Anja och Filippa utsågs till Årets Inspirationsmamas 2015 för att de: ”På röda mattan visar att en familj kan se ut på mer än ett sätt, och i både jobb och privatliv tar ställning för jämställdhet, mångfald och rättvisa.”

Dagens meny

Publicerad,

IMG_2755

Tänkte att jag lite snabbt skulle presentera dagens meny som vi serverade till Maximilian i dag. En riktigt fullpoängare! Dagens rätt får bli ett recept jag sparar och något som kommer att serveras fler gånger. Just nu tycker jag att det är extra kul att pröva mig fram och se vad Maximilian tycker om, så ni som följer mig får stå ut med något barnmatsinlägg då och då . Hoppas sen också att ni kan dela med er till mig om vilka kombinationer som blir 10 poängare hemma hos er.

P1000222

PALSTERNACKA +  POTATIS + LÖK + OSALTAT SMÖR + KOKVATTEN

Bilden visar bara vad jag använt för grönsaker inte hur mycket av varje ingrediens.  Jag höftade lite och tänkte att jag skulle ta lika stor del potatis som palsternacka. Själv är jag inget fan av palsternacka så för mig blev det 50/50 för att inte någon av smakerna skulle få övervikt.  2 potatisar och motsvarande mängd palsternacka ca 1,5-2 msk hackad gul lök. Jag skar upp potatisen och plastenackan i mindre bitar och la dom tillsammans med hackad lök och smör i en kastrull med vatten. koka tills allt är mjukt och mixa tillsammans med vattnet du kokat allt i.

P1000224

TURKISK YOGHURT + BANAN + MANGO

Bilden visar bara vad jag använt för ingredienser inte hur mycket av varje. Det Maximilian fick var mindre del Yoghurt och 50/ 50 mango, banan.

IMG_2751

Gott och uppskattat! Sen använder jag allt ekologiskt så långt det går.

Kram F

 

6 Kommentarer

  1. Hej, här hemma hålls det också på att provas fram kombinationer den stora favoriten är majs, sötpotatis, potatis och osaltat smör. Och katrinplommon och päron till efterrätt.
    Tack för en rolig och ärlig blogg.

    Lina

  2. Hej,
    Låter gott men jag blev förvånad av löken. Med min älsta (14) skulle man inte ha det men det blev väl en bra smakhöjare.

    • Hej, Det är ingen fara med löken. först är den kokad och sen är det en liten mängd mer för smaken :). Allt gott F

  3. Tack för tips! Min 8 månaders bebis åt ”massor” av kokt morot, torsk och potatis mixat med lite vitpeppar och olja igår. Andra poppisrätter är omelett, med eller utan innehåll och vegetarisk lasagne med tomatsås, majs, rivna morötter och mild ostsås (ev kokosmjölk om man undvika salt helt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *