Filippa Rådin

Elle-galan! Äsch hittade inget, så nu designar jag eget.

Gala månad, Januari! Den här månaden är mer än hektisk för oss och vi ska på hela tre galor inom loppet av 1,5 vecka. Först ut är Elle-galan.

I går var vi hos sömmerskan för att gå igenom vad hon ska sy upp bland annat till Elle-galan. Tror jag aldrig varit ute i så god tid! Kanske att jag börjar lära mig av mina misstag eller så är det bara en ren fullträff den här gången, lutar nog mot det senare tyvärr…

Eva som ska sy våra klänningar är min första ”syfröken” efter grundskolan. Det var hon som fick mig att fortsätta med mönsterkonstruktion och sömnad som senare ledde till att jag bland annat jobbade som assistent till Marielle Kerber under det år som hon fick Guldknappen 1999. Ovärderlig erfarenhet och sjukt kul.

image

Att komma till Eva är som att komma till en godisbutik. Mitt huvud börjar jobba på högvarv och jag kan vara svår att få kontakt med innan jag blir klar i tanken. Inför ”Elle” hade jag en tydlig tanke redan innan jag kom dit, men som vanligt ändras det på vägen. När det gäller Anjas klänning vill jag att hon ska en hellång sammetsklänning med djup urringning fram. Till mig själv utgick jag från ett sidentyg som jag förälskade mig i förra gången jag i Evas ateljé. Den blir också hellång med ärm och så blandar vi upp tyget från Eva med svartaspets detaljer som jag hade i mitt egna tygförråd. Längre ner får ni se mina skisser som jag hade med mig i går.

image

 

image

 

Anjas klänning blir hellång med en liten ärm, högmidja, fickor i sidorna och med svart sammetskjol. Tyget som jag använder till överdelen får ni se en skymt av längre ner 🙂image

 

Här är skissen på min klänning, hellång, fickor i sidorna, spets fram på bröstet och spetsmanschetter. Som detalj tänker jag ha ett sammetsband i midjan för att matcha upp Anja 🙂imageMitt tyg, handmålat silkestyg. Sååå fint, tycker jag.image

Tanken från början var att Anjas klänning skulle vara helt i svart. Tills jag hittade en gammal sammetskimono hemma. Jag älskar verkligen tyget! Den här har jag haft mycket kul i och är värdig en stor gala :). Så i stället för att köra helsvart blev det en helomvändning. Möjligheten att använda mig av någon gammalt blev också temat för alla våra galor den här månaden. ”Remake” är ledordet.

Till Guldbaggen  kör vi 50-tal. Blev inspirerad av en sjukt snygg klänning som min mormor hade men tyget kändes inte helt ”gala”. Så vi tar modellen, syr den i ett schysst sidentyg och hedrar mormor den 18/1. För mig blir det en svart och vitrandiga klänning som redan hänger i vår garderob som jag sen stylar med en svart skinnjacka.

Sista ut är Idrottsgalan den 25/1 då är planen att vi ska piffa inför och gå tillsammans med Anjas fd lagkamrat Frida Hansdotter, det är inte så ofta man hinner ses under tävlingssäsong så bara att få tid att hänga en hel dag tillsammans kommer bli underbart. Anja kommer vara klädd i svart omlott chiffongklänning med djup v-ringning fram, slits och  schysst broderade axlar. Jag har turen att ha en av mormorsklänningar i original, alltså inte omsydd i annat tyg.

God natt kram

F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Vad kul att få hänga med redan från ”skisstadiet”. Ser fram emot att se se färdiga resultaten, de blir med all säkerhet fab!

  2. Vanessa

    Wow! Jag är så himla imponerad av din kreativitet! Dina skissar var så fina, tänk att få fram en person med så få drag. Man såg att det ena var Anja och den andra du! Det är något jag önskar jag kunde- skissa sådär fint!

    Älskar att läsa din blogg. Du skriver alltid så härligt och kärleksfullt om din fru. När man läser bloggen får man intryck av att det är ett väldigt kärleksfullt hem! Jag blir verkligen glad av att läsa din blogg! Blir inspirerad att fixa hemma, vara lika generös och gullig mot min kille när vi också sitter och är lite småsura i varsin del av soffan haha. Så kort sagt, tack för en fantastisk blogg. Det gör mig så glad när det finns nya inlägg att läsa!

    kram

    Vanessa

    1. filipparadin

      🙂 Jag känner mig lika spänd av förväntan som dig. Håll koll på våra instagramkonton och på bloggen så får du se hur slutresultatet blev. Kram Filippa

    1. filipparadin

      🙂 vad gullig du är! Hoppas att vi kommer att bli bländande 😀 :D. Du får hålla koll på Instagram och blogg så kommer du att få se slutresultatet. Kram Filippa

  3. Charlotte

    SÅ KUL att läsa om detta, tack för att du delar med dig! Ser verkligen fram emot resultatet. Ni är sanna stilikoner, jag har själv liknande kroppsbyggnad som Anja och älskar hur du stylar henne, det inspirerar mig!

    TACK och FORTSÄTT!