Filippa Rådin

Vår stora lilla tjej fyller år.

IMG_4804

I dag var det dags för den dagen som alla barn längtar brutalt mycket till. Emmi har räknat ner varje dag och den sista veckan har hon vaknat med ett leende och haft koll på vilken dag i nedräkningen det är. Egentligen är det i morgon som den riktiga födelsedagen är och då firar vi Emmi hos hennes pappa med familj. Men i dag var det dags att ha kompiskalas.

Vi har i alla år bjudit hela klassen både på dagis och på skolan. I år satte vi för första gången ett begränsat antal som fick komma. Så konstigt det känns! I vår uppfostran är vi väldigt noga med att alla duger och är välkomna som dom är. Att nu bara bjuda några få blev en känslomässig konflikt för mig men även också för Emmis andra föräldrar. Samtidigt hade ingen av oss orken att dra ihop 20 st barn eller fler för ett maxat kalas. Och ska jag vara smärtsamt ärlig så var det super smidigt med det tighta lilla kompisgäng som kom i dag och firade Emmi. Jag var inte helt slut efteråt. Trots att vi först var hemma hos oss för tårta och fika och sedan ner till Megazone där vi körde Fortet. Liknade fångarna på fortet med olika celler med problemlösningar.

IMG_4801I vanliga fall brukar jag gå ”all in” på dekorationen så jag är lite besviken på mig själv för att jag inte hann toppa Emmis kalas! Men men, ibland måste man se sina begränsningar och det har jag verkligen gjort den här gången. Tycker ändå att det blev helt ok. Älskar dom fina batongerna jag hittade i Stockholm när vi var nere sist.

IMG_4783 (1)

IMG_4777

IMG_4789

Stjärnor var temat idag och att försöka ta bort så mycket som det gick av julen hemma. Jag fyller själv år den 1 januari så jag vet hur det är att fylla år nära jul… Paket som är inslagna i julpapper går tex bort, jag måste alltid ha annat papper till Emmis paket. I dag fick tjejerna även äran att äta tårta på våra bröllopstallrikar . Till vårt bröllop köpte vi allt vårt porslin vintage och blandade om vart annat. Sjukt fint. Nu står det som en kär samling nere i källaren och används då och då vid speciella tillfällen.IMG_4794

IMG_4792

Ta hand om varandra! / Filippa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. filipparadin

      Visst är dom helt underbara :). Köpte dom i Stockholm på Leilas store i Mood gallerian. Hoppas du får en fin jul! Allt gott Filippa

  1. Maria

    Tack för en fin blogg.
    Ni verkar så härliga både du och Anja.
    Min mamma fyller år på julafton. Trots att hon blir 66 nu så är det där med pappret fortfarande viktigt. Absolut inget julpapper. Födelsedagsblommorna får heller inte gå i rött.
    Vill passa på att önska dig och din familj en fin jul och allt gott.

    1. filipparadin

      Tack för fina ord! Förstår din mamma :). Hälsa grattis till mamma från oss oc hoppas du får en fin jul! /Filippa

  2. Linda

    Vi har en kille som fyllde 9 nu i december och jag är också supernoga med att det inte går vara tex julklappspapper på paketen! Första året här med med begränsat antal kalasgäster! Så skönt!!
    Jätteroligt att få följa dig och din härliga familj här!!!