Filippa Rådin

Grymma tips inför Januari och julklappslistan

I dag när jag vaknade låg jag och funderade på allt jag inte har gjort och allt som jag borde göra. Emmi fyller 9 år nu på söndag och vi ska ha kals både på lördag och söndag. Ska jag vara helt ärlig är det ganska mycket som behöver fixas och konstigt nog känner jag mig inte heller så speciellt stressad inför det faktum att det är lite körigt nu och fram till jul. Jag vet att vi ror det i land för min fru är Master på planering och vi är ett grymt team när det är tight om tid . När jag som bäst låg och funderade på alla julklappar dök även smarta spartips inför Januari upp. Januari som annars kan vara ganska fattig månad för många. Men för att lyckas med januari krävs planering redan nu.

Här kommer mina tankar och spartips:
 
-Köp julskina och julost som är billigare efter julen, hacka och riv i matberedare frys in till pizza och gratänger. Billigare men också en hjälp i nöden när tiden är knapp. Jag brukar även alltid ha Tortilla bröd i frysen så att jag snabbt kan slänga ihop en snabb pizza till barnen. 
-Baka eget bröd, godare och billigare!
-Byt ut kötträtter till nya goda och  spännande vegetariska rätter, Här kan du spara pengar och ändå äta dig både mätt och glad.
Nedan kommer bra boktips på mina favoriter och räddare när jag behöver matinspiration. Önska er i julklapp så kan ni redan efter jul fundera på vad ni vill ha för meny i Januari.
Sara Ask och Lisa Bjärbo: Mera Vego, mat för hela familjen,
Ljuvliga Myllymäki: Grönskaer ( den här skulle jag inte kunna leva utan),
Grönsakslexikon,
Jamies Matrevolution ( Som nästan är sönder bläddrad)
IMG_1475
-Rensa hemmet och sälj på Blocket
-Ha klädbytar dag med dina kompisar
-Byt ut kötträtter till nya goda och  spännande vegetariska rätter
-Knytmiddagar med dina vänner 
-Önska dig en snygg termosmogg i julklapp – att köpa morgon kaffet ute varje dag är dyrt!
IMG_1472
-Planera veckomatmenyer
– Laga mycket mat när du väl lagar så att du får över till att frysa in lunchlådor
-Ifrågasätt varje utgift
– köp ej halvfabrikat utan laga från grunden och gör eget halvfab. som du kan frysa in.
– Klassiker: Handla aldrig hungrig! Men så viktigt.
-Önska dig matpåsar/matlådor – home delivery under januari i julklapp

IMG_1477

Den här vego bolognesen är en riktigt hit hemma hos oss och alla i familjen gillar den. Bolognese ur: Sara Ask och Lisa Bjärbo: Mera Vego, mat för hela familjen,IMG_1476

Den här blomkålen kommer jag aldrig bli trött på, inte den här boken heller. Våga testa, den är ljuvlig. När jag vill göra något riktigt gott och impa på Anja blir det den här, ett glas vin och tända ljus. Receptet hittar du i, Myllymäki: Grönsaker

Lycka till! /Filippa

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Vet inte om du redan känner till det, men Lisa Bjärbo har bloggen Onekligen, där hon skriver, ofta väldigt underhållande i all sin enkelhet, om ditten och datten , vardagslivet och om sitt skrivande. Rekommenderas varmt.