Filippa Rådin

En gala som engagerar

Jag är lite lätt bakis efter den här helgen. Först Åre med massor av aktiviteter, sedan Stocholm och Svenska hjältar galan. När situationen i världen känns tyngre än vanligt är den här galan viktigare än någonsin. Jag tror att jag till och med att jag kan säga att den är  Sveriges viktigaste gala just nu. Svenska hjältar galan går ut på att vanliga mänskor, vem som helst kan nominera någon de tyckt har gjort ett hjältedåd. Hjältar som är vanliga människor och som gjort precis det vi önskar att vi själva gjort om vi hamnat i samma situation. det handlar om civilkurage och att våga handla.

En jury , där i bland min fru går igenom alla hjältar,  för att sedan välja ut de som ska få komma till Cirkus i Stockholm och bli hyllade. Anja säger att det är otroligt tufft att välja bara några och att diskussionerna vid jurybordet brukar vara galna och häftigt engagerande. Årets gala är nog den bästa i svenska hjältars historia, jag har aldrig blivit så berörd och jag har aldrig gråtitt så mycket. Galan andas framtidstro, mod och medmänsklighet. Något som jag själv brinner för varje dag och som jag försöker ge mina barn. Jag vill försöka se det lilla som förändrar. Min tro är att i stort sätt alla har förmågan till förändring och att vi dessutom har skyldigheten till något slags engagemang för att skapa den värld vi vill leva i, en tryggare värld med större acceptans och tålamod.  Börja där du står i din lilla krets och sluta fördöma och ha förutfattade meningar om folk du både känner och inte känner. Håll upp dörren till den som kommer bakom, tacka för det som andra gör för dig. Se våra medmänniskor och låt andra känna sig sedda. Det är enkelt, kostar ingenting och det är ett stort steg till för förändring.

IMG_1384

Ok! Måndagen började med Luciafirande på Emmis skola och sedan vidare med flyg ner till Stockholm, lunchade med min underbara fru som sedan drog till vår vän Fanny för att bli fixad inför kvällen. I och med att Fanny började med Anja fick jag 40 minuter extra på mig att hitta skor till Anjas klänning som jag inte hunnit fixa än. Lite stressigt blev det när jag insåg att Maximilian inte blev mätt när Anja ammade honom innan hon drog. Jag fyllde på med en flaska ersättning och sen i väg trodde jag… Då var det dax för nummer två big time. Varför händer det alltid när man har som minst tid på sig? Hur som helst fullt fokus och en massa tur gjorde att jag till och med hann köpa två par olika skor, ett par från cc skor och ett par från Rizzo. Jag valde tillslut dom grå mocka pumpsen som ni ser på Anja längre ner i bild.

Även dom dagar när man är som mest sliten och stressat runt halva stan förvandlar Fanny Lagerwall på FacebyF en till freaking movie star!

04941180-650x1153 (1)

Lånad bild av hänt extra. Kanske inte den bästa bilden. Hållningen på mig är katastrofal och hade jag inte varit stressad och lyssnat på andra hade jag ärligt talat tagit mina high heels i stället för mina annars väldigt snygga flats. Ja ja jag slapp i alla fall ha ont i fötterna. Kläderna: Min topp kommer i från Hunkydory, kjolen är i svart sidensammet som jag har designat själv och uppsydd efter mina önskemål, skor svart mocka flats från Other Stories. Anjas klänning är från Day och skor från Rizzo.

IMG_1406Tror aldrig jag blivit så berörd och jag har aldrig gråtit så mycket på en gala. Missa den inte när den sänds i tv på TV4 nu på fredag de 18 december kl 20.00!

IMG_1404

Min favorit William Spetz som är från Umeå och sitter i Juryn tillsammans med Anja IMG_1414

Som alltid, en groupie tillsammans med Anna BrolinIMG_1418

En av hjältarna tillsammans med Anja och Malin Baryard-Johnsson som delade ut priset till henne. IMG_1419

Årets barnhjälte Elias! Min absoluta favorit bland alla hjältar. Vilken förebild, vilket engagemang och vilket mod! Tänk om vi alla hade ett uns av hans driv. IMG_1423Det har blivit till tradition att gå tillsammans på galan med dessa godingar, våra nära vänner Claes Carlsson och Tina Törnqvist.

God natt godingar!

Filippa

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.