Filippa Rådin

Nyhetsmorgon med Ebba Von Sydow och Årets Mama Gala

Lördagkväll efter att vi varit på Mikaela Åhlin- Koutolinskys event somnade Maximilian och sov så pass länge att vi hann med en riktigt datekväll på Urban Deli nedanför oss på Sveavägen. Nu när Maximilian äntligen har börjat klara sig längre stunder utan mat har min mamma erbjudit sig att vara barnvakt då och då så att vi kan ta oss ut och göra saker bara Anja och jag. Jag längtar verkligen efter att dra på mig träningskläderna och få börja träna igen med min fru eller sitta lugnt på en restaurang som vi gjorde i kväll och få tid för oavbrutna samtal.

FullSizeRender

Söndagen innebar tidig morgon och Nyhetsmorgon med bästa Ebba Von Sydow. Det var ju därför vi åkte ner för att sitta i Ebbas soffa och prata om ”årets inspirations mammor” som vi fick av tidningen Mama. Stort och hedrande tycker vi.

nyhetsmorgontv4_6dec15

Klicka på bilden ovanför så kan du se inslaget från TV4 Nyhetsmorgon

FullSizeRender

Redo för direktsändning. Lite nervös men med min frus stadiga hand och Ebbas lugn så var det hur tryggt som helst. Maximilian följde vår plan perfekt. Somnade i vagnen utanför studion 2 minuter innan sändning. A-barn!

A124E175-D52E-4D51-8A11-BADA26DB4D6B

Här kommer lite bilder från Årets Mama Gala 

Tillsammans med Fanny Lagerwall så gick jag från sliten trebarns morsa till toppenpingla. Gillade verkligen stylingen hon fick till för kvällen, sminket, håret. Ja, allt och det passade verkligen bra för middagen. Helst skulle jag vilja adoptera Fanny så att hon alltid kunde vara hemma hos oss och fixa till dom mest slitna morgnarna. Egentligen skulle alla ha en ”Fanny” dom dagar som känns tyngre.

FullSizeRender

Anja, Valerie , Anna och jag

FullSizeRender

Hade inte hunnit fundera så mycket på vilka förväntningar jag hade på Årets Mama Gala jag var mest peppad på att jag skulle få gå på Oaxen med min fru och få ett hedersamt pris. Men Kvällen knockade mig totalt, underbar mat, massor av inspirerande och fantastiska kvinnor, alla mammor precis som vi. Det var som att vara på en stor och härlig tjejfest och både Anja och jag gick i säng fulla av energi.

FullSizeRender

Jag hade förmodligen det bästa bordet och fick förmånen att sitta bredvid Mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

FullSizeRender

Tänka att man kan få pris för att man är den man är och för att att vi är tydliga med våra grundvärderingar. Motivering,

Anja och Filippa utsågs till Årets Inspirationsmamas 2015 för att de: ”På röda mattan visar att en familj kan se ut på mer än ett sätt, och i både jobb och privatliv tar ställning för jämställdhet, mångfald och rättvisa.”

Missa inte nästa nummer av tidningen Mama, då syns vi på omslaget och i ett stort fint reportage inne i tidningen!

FullSizeRender

Vilken kvinna och vilket viktigt arbete! Annelie Salminen upphovskvinnan till Transammans och den normkritiska boken ”Modingarna och alfabetet” . På hennes hemsida står det bla: ” En mossig barnramsa fick Annelie Salminen att skapa Modingarna, som lär barn att alla får vara med. I nya förbundet Transammans stöttar hon vuxna och barn som inte får plats i normerna.”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Kommer barnen få veta vem deras pappa är sen? 🙂 Säger barnen mamma till båda eller mamma ett och mamma två så man vet vem man menar? 🙂