Familjen Annorlunda

Det trodde jag inte om mig själv!!

Men ikväll så hoppades jag att Thorsten Flinck skulle gå vidare i melodifestivalen :D

Jag tycker inte att den mannen är speciellt behaglig på nåt vis, snarare tvärtom, lite läskig…;) men ska man nu välja mellan Sean Banan och Thorsten ( eller Torsken som Novalie trodde han hette…hehe)  så var det inte så svårt.

Om man blundade så kunde man ju nästan låtasas att det var Thåström som sjöng, och det är ju en man i min smak däremot.

Musikmässigt iaf ;)

Jag är totalt döless på melodifestivalen nu, det var jag efter första, men nu är det väl bara själva finalen kvar va? Sen kan man kanske få tillbaka Tv;n på fredagkvällarna . Fast i sanningens namn så har den stått på även om ungarna tittat nere, för det finns ju liksom inget annat att se på!

Här hos oss är det lite segt, jag är inte helt kry än, det har fastnat i bihålorna. Jag har sällan problem med det, men nu är det lite ömt, lite ont och det är grönt och tjockt och allmänt äckligt att snyta sig. Ja, det var antagligen mer information än ni ville ha ;)

Jag vet inte riktigt hur man kurerar sånt här eftersom jag ju så sällan har problem med det som sagt, har hänt nån enstaka gång bara, och det var så länge sen så jag minns inte ens..men jag puffar med nässpray och hoppas att det löser sig , höhö ^^

 

I torsdags var Perra till skolan på föräldradag, och kvistade runt i tre klasser, det är fint att tvillingarna går i samma, och barnen uppskattar det massor, de tycker det är jättekul. Det var lasagne till lunch och jag suckade avundsjukt här hemma, för jag tycker att den lasagnen är så himla god! Jordan var ju pigg men som sagt, så håller vi på de 48 timmarna.

Jag skickade ut Jordan och Lovelia en stund iaf, det har ju varit så fint väder. Vad hittade jag när jag skulle hämta fleecekläder att ha under galonisarna..?..Jo en One Pikk, från typ 97-98 :)

  Snudd på för liten, men funkar:)

Det finns ett par byxor i samma mönster, Janelle och Patricia fick lika när de var små. Det var dyrt som tusan minns jag, eller så var det vår ekonomi som var usel;) Antagligen en kombo av de båda.

Jag tyckte de var ursnygga…men idag vete tusan alltså..? :)

När jag kört ut de två så dammsög jag vardagsrummet från golv till tak, det är ju nackdelen med vårsolen, den står så lågt att den verkligen avslöjar allt damm och skit inne..men det är lugnt eftersom den ju på samma gång ger en energi nog att orka ta tag i det :)

Flyttade på soffan som stått på samma ställe sen vi flyttade hit, det är nog det optimala, men jag har gått och funderat länge nu på hur det skulle bli, och såhär blev det:

Åhh, jag är så trög på förändringar så jag vet inte om jag gillar det! Familjen är delad, Janelle är helt emot det, småtjejerna älskar det, Perra säger: Nja, vi provar, och så kom vi fram till att det får stå så här ett tag. Det tog ju ungefär två minuter att flytta så det var ju ingen big deal direkt.

Så här såg det ut innan:

  Fanns ingen , bättre bild…men ni fattar.

Jaja, vi får se hur vi gör, antagligen åker det tillbaka, eller så vänjer vi oss:)

Fördelen med det nya är att vi får bort störande bländningar från fönsterlampan för den som sitter i den blå fåtöljen som Patricia sitter i ovan, och det gör ju att vi ryms bättre.

Julgardinerna ska bort:) men jag måste mangla de andra först, och det har jag dragit på för det är så trist.. dessutom så kom ju våren nyss.

 

På kvällen så tog Jamie och jag bussen till den irländska puben där vi skulle träffas, mammorna i Novalies klass:

  Det var första gången som han åkte både buss och i sittdelen på vagnen, så han var ju nöjd och glad:)

Till er som tycker att jag borde lämna Jamie hemma och bara vara Carola och inte mamma….Jag tackar för omtanken, men jag har inget behov av det. Jag ÄR mamma, alltid och på heltid, och jag är Carola precis lika mkt, för mig går det hand i hand.:)

När jag har en bebis, som ammas, eller som bara är väldigt mammakär, så följer den bebisen med mig dit jag går. Är det direkt olämpligt, som tex om man fick röka på puben, så hade jag stannat hemma, för det finns inget som är viktigare än barnen.

Perra är världens bästa pappa, men våra bebisar är , på gott och ont kanske, väldigt mammiga. Det beror väl såklart¨på att de helammas, det blir liksom så att om bebisen inte blir tröstad direkt av Perra så lämpar han över till mig för då är de hungriga ;)

Oavsett om de är hungriga eller inte , så lugnar de sig och blir tröstade av att få komma till mig, och få amma, som ju är lika mkt tröst som närhet som hunger.

Jag lider inte av det, inte Perra heller, utan tvärtom så låter vi det få vara så, eftersom bebisen uppenbart älskar det och mår bra av det. Jag kan ärligt säga att om jag inte skulle ha ammat så hade jag ändå haft svårt för att lämna bebisen hemma :) Inte för att jag inte litar på Perra eller missunnar honom bebisgos, utan för att det sitter i mina instinkter att vara med dem.

 

Att de andra mammorna skulle misstycka på nåt vis, och inte skulle uppskatta att Jamie var med, var det nån som tyckte..

Men, jag tycker nog att man accepterar varandra som man är, alla är inte i samma fas i livet, och de flesta jag känner skulle göra likadant. Det var ju en middag på en pub för att snacka lite och umgås, lära känna varandra lite mer eftersom vi har barn i samma klass nu och under några år framöver, inte en fin bjudning med vita dukar och coctailklänningar :)

Om Jamie hade skrikit och varit jobbig så hade jag ju avvikit av hänsyn till alla, men så länge han sitter nöjd och glad och grejar med sitt så ser jag ingen anledning till att nån ska ta illa upp.

Jamie är med mig överallt, jag kan lämna honom i knappt 1½ timme för att åka och träna, men oftast så möter ju Perra upp mig där, och tar hand om ungarna medan jag tränar och sen har han sitt pass efteråt. Så kommer det ju inte att vara i en evighet såklart, och så småningom så kommer jag gå på pub utan honom, eller tom åka iväg en vecka eller så, men just nu lever Jamie och jag i symbios :)

Och jag vill inte ha det på nåt annat vis :)

Jag ska ju på MammaBloggalan, då kommer Jamie vara runt 10 månader, och jag har redan ångest för att lämna honom ett dygn,,,vet inte alls hur det ska gå faktiskt, men det får lov att lösa sig…Jag har ju lite tid att öva på…

 

Middagen var väldigt trevlig, vi blev bara sju mammor, det var flera som inte kunde och sen bara droppade det in sjukdomsåterbud…det märks att det inte är riktigt slut på virussäsongen än! Det gjorde ju inget utan tvärtom blir det ju enklare att konversera när man inte är så många. Trist såklart att de andra inte kunde, men bra på sitt vis :)

Vi blev kvar där i tre timmar, och Jamie skötte sig fint, blev lite trött och ormade runt en stund, men somnade snällt i vagnen när jag skakade lite.

Däremot blev natten en katastrof…Han har ju inte nån större förståelse för att hans föräldrar vill sova på natten direkt;)

Han är lite snuvig, och det stör väl förstås när han ska amma, men ändå. Han snuttade, tappade taget, pep, jag rättade till honom , han snuttade, tappade taget, pep….osv…i flera timmar. Till sist blev han förbannad och började fäkta och gorma, och klöste mig med de där sylvassa klorna som jag ändå försöker klippa en gång i veckan minst, och jag ledsnade och vände ryggen åt honom för att slippa bli klöst, det spelade liksom ingen roll vad jag gjorde.Han låg då mellan oss och skrek, somnade, fäktade, snurrade och höll på resten av natten. Trött var ju bara förnamnet. Perra lät mig sova, men eftersom Jamie låg bredvid och antingen ammade eller bara trängdes ;) så sov jag inte så bra ändå. Klev upp och hittade Perra på soffan, halvslumrandes, och efter att han ätit lite lunch så knoppade han en stund, och klev upp och åkte och handlade, och när han kom hem så slumrade jag en timme :)

Jag hade ju kanske tänkt mig hans lediga dag lite annorlunda, men det gick ju bra såhär med.

 

Idag så åkte Perra tidigt till Luleå, på nåt riksmöte med styrelsen för nån marknad, och jag har fått mms med bandvagnsåktur, och studiebesök i nåt kokeri, så de verkar ju ha det väldigt jobbigt ;)

Men det är ju trevligt att han får göra sånt här ibland, det är ju inte så ofta man får det som egenföretagare. ( eller landstingsanställd för den delen, hehe)

 

Nån frågade för ett tag sen om Jamies fina babygym, och idag såg jag det i Mama, en annons för Jollyroom

  Jamie och jag är mkt nöjda med det, och Jordan gillar det åxå :)

Jordan ja, han kräktes igår kväll igen :(  Inget på ett helt dygn, mer än ett dygn förresten, och så poff….kräktes han ner hela sängen:/  och sen  inget . Ta i trä :)

Jag tackar för påminnelsen om välling och passar på att upplysa jag med: Barn kan efter en magsjuka, bli tillfälligt laktosintoleranta, och alltså ha svårt för mjölkprodukter, och välling..så avvakta lite med sånt.

Jordan fick ingen välling vare sig i morse eller nu ikväll…man kan lugnt säga att han blir lite sur :)

Majsvälling funkar men jag hade ingen hemma, och glömde köpa när jagvar iväg idag… får ta den i morgon, så får Jordan dricka sånt ett tag nu.

Jag kan bara hoppas att det får vara friskt nu….Hoppas!

 

Jamie är ordentligt snuvig, och allmänt tjurig, och vill liksom inte nånting, det är en jädra massa gnäll hela tiden, och även det hoppas jag kan få gå över snabbt. De här gnällfaserna är trista. Tur att han är söt iaf :)

Imorgon vill jag ha SOL, vindstilla och varmt , ochså vill jag att alla, inklusive jag, är friska, så vi kan gå en promenad!

Corrinda har basketmatcher, men får skjuts dit av en annan mamma, tur det. Hade det varit friskare här hemma så hade vi kanske åkt och kollat, men som det är nu får vi avstå. Jag vet inte när Perra kommer hem heller, men det blir säkert inte förrän framåt kvällen.

Jaja, det blir nog bra.

Nu ska jag sova, ögonen går i kors…

Natti natti :)
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maggan

    Godafton! Angående ommöbleringen,jag tycker nog allt att det var bra mycket bättre innan.Men det är ditt hem och du som ska trivas där! Däremot måste jag få säga att jag älskar ditt soffbord…! Skulle kunna fylla mitt hem med såna möbler,men tyvärr är sambon av en helt annan åsikt…. Visst är det jobbigt med bebisnaglar,klipper dotterns säkert två ggr i veckan,ändå river hon sej själv och alla andra. Ha det gott,Kram!
    Carola: Jaaa.. det är svårt att bestämma sig… men barnen fick plats att spela wii bättre så det får stå så här ett tag.. Soffbordet är min mormors gamla, och jag älskar det med, men Perra är inne på att byta för han tycker det är fult….men nix pix, det ska vara kvar:)

  2. Maggan

    Godafton! Angående ommöbleringen,jag tycker nog allt att det var bra mycket bättre innan.Men det är ditt hem och du som ska trivas där! Däremot måste jag få säga att jag älskar ditt soffbord…! Skulle kunna fylla mitt hem med såna möbler,men tyvärr är sambon av en helt annan åsikt…. Visst är det jobbigt med bebisnaglar,klipper dotterns säkert två ggr i veckan,ändå river hon sej själv och alla andra. Ha det gott,Kram!
    Carola: Jaaa.. det är svårt att bestämma sig… men barnen fick plats att spela wii bättre så det får stå så här ett tag.. Soffbordet är min mormors gamla, och jag älskar det med, men Perra är inne på att byta för han tycker det är fult….men nix pix, det ska vara kvar:)