Familjen Annorlunda

Mellis

Eftersom man nu för tiden tydligen måste koka upp de frysta hallonen man köper för att inte smittas av Montezumas hämnd så har jag omvandlat mitt favoritmellis . Jag slänger i de frysta hallonen i en kastrull tillsammans med pyttelite vatten och massa kanel. Kokar ner det till kräm och reder av lite med maizenamjöl, klart :)
Serveras för min del kallt tillsammans med lättkesella:)
Gott gott gott !

20120118-130726.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jeanette

    Alla hallon som kommer från öststatsländerna samt Kina bevattnas med vatten som ev kan ha Calicismitta i sig ( alltså samma virus som man får när man har vinterkräksjukan). Kokar man hallonen i minst 70 grader så försvinner viruset.
    I flera länder ( bla Finland) så står det ”varning” på paketen.

  2. Viktoria

    Jag har bara läst om att det har varit problem med hallon i Danmark. Så det gäller alltså hallonen Sverige importerar också nu? Men hallonkräm är ju gott det också.

  3. Viktoria

    Jag har bara läst om att det har varit problem med hallon i Danmark. Så det gäller alltså hallonen Sverige importerar också nu? Men hallonkräm är ju gott det också.

  4. Sandra

    Om hallonen kommer utomlands ifrån så ska de kokas. I de fall där folk blivit sjuka har alla hallon kommit från Serbien.

  5. Sandra

    Om hallonen kommer utomlands ifrån så ska de kokas. I de fall där folk blivit sjuka har alla hallon kommit från Serbien.

  6. Karin

    VA?! Vaddå? Vad har jag missat? Jag hade inte en susning om att man måste koka djupfrysta hallon =O
    Man kan alltså inte köpa frysta bär och göra ex en smulpaj, eller äta hallon och glass nu då?, eller?
    Kram

  7. Karin

    VA?! Vaddå? Vad har jag missat? Jag hade inte en susning om att man måste koka djupfrysta hallon =O
    Man kan alltså inte köpa frysta bär och göra ex en smulpaj, eller äta hallon och glass nu då?, eller?
    Kram