Familjen Annorlunda

Jolly holy holiday:)

Snart är den här, julafton som man stressar halvt ihjäl sig över, och så säger det swisch så är den över. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka magin från barndomen, där jag gick och lade mig och vaknade på morgonen till ett magiskt förvandlat hus med glitter, tomtar och jul in i minsta vrå. När man växte upp och flyttade hemifrån får man ju vackert fixa det själv och då är det inte riktigt lika förtrollande längre;)

Men jag gillar julen. Och skiter högaktningsfullt i det jag inte har lust med.

Mitt bästa städtips: Släck och tänd levande ljus, allt blir nämligen vackert i stearinljussken:)

Mitt bästa mattips: Affärerna är öppna och allt går att köpa färdiglagat:)

 

Varsågoda:)

Nä, jag följer inte mina egna råd fullt ut, men delvis. Jag lagar i princip ingen julmat, vi äter hos mina föräldrar på julafton, på juldagen här men då är det inte julbord. Helt ärligt är det inte mat jag är förtjust i. Jo, skinka är gott, en eller två skivor på mackan, helst på kvällen med en kopp the framför tv:n. Köttbullar och prinskorvar går i, och lax i alla formen och så mammas sardinrullar:)  Men sill, strömming, lutfisk, syltor, röror och geggor, janssons frestelse och sånt går fetbort.

Vad har ni för måsten på julbordet? Helst vill jag ha Ris a la Malta till efterrätt men ingen annan är sugen på den idén;) Ibland rör jag ihop det sent på kvällen,av färdiggröt, ibland hoppar jag över det.

Jag städar massor, men eftersom jag inte är världsbäst på det annars så gör det ju inte direkt något. Jag ägnade tre timmar åt badrummet igår, där jag ÄNTLIGEN åxå klippte av elkabeln till den förbannade fläkten som låter (LÄT!!) som ett reaplan som startade. Jag lokaliserade var den var ihopklopplad med lampan och sen stängde jag av strömmen och kapade kabeln. Ungarna skrattade när jag skojade och frågade vilken av sladdarna jag skulle klippa? Röd eller grön? Snabbt nu, det tickar:) Sladdarna var inte ens röda och gröna;)

Tejpade dem snyggt och prydligt, skruvade tillbaka lysrör och glimtändare och tände lampan…..och lyssnade på den ljuvliga tystnaden av ingen fläkt. Eftersom den gått på samtidigt som den lampan som sitter även handfatet så har man ju varit tvungen att slå på den, men numera är det tyst :)

Idag har jag inte gjort ett dugg mer än städat, vardagsrummet, köket, hallen. Hit och dit. Jo, jag har ju kokat kola åxå, tillsammans med Trixie, Lovelia och Jamie.

trixie

Jag var hos mamma och pappa igår för att göra knäck, jag misslyckas alltid och har nu gett upp och åker dit och snyltar in mig på deras godiskokande:) Syrran kommer åxå och så gör vi knäck och kola, igår testade vi en lakritskola som Ernst gjorde tydligen, med käck.  Jag har missat alla Ernst i år, och kanske måste kolla dem i efterhand, kanske därför julstämningen uteblir;) Jag fick en urfiffig tratt i present, som man ska ha till godiskok, och den var grym! Bara att hälla i knäcksmeten och portionera ut.

godistratt

Doris fick haka på, men kidsen stanna hemma, taskigt men det blir inget gjort om de ska vara med, i stället så kokar jag mer kola med dem hemma sen.

lakritskola

Doris hjälpte syrran med de här idiotiska pusslen, som är omöjliga:)

doris

Idag har jag ju förstås även burit runt på tjocka TV-apparater, en upp från ungarnas rum nere till vardagsrummet och så bytt med den gamla vi har här, som nu gett upp. Efter lång och trogen tjänst, jag tror den är sen Robban och Corrinda var små, så det är ca 15 år, den har som minst gått 12-15 timmar om dagen…. ingen ska ju tro att man kan stänga av den även om man inte tittar på den;)

Nu garvar ungarna åt att Tv:n i vardagsrummet är så liten, och jo den är mindre, men jag tror att bilden är lika stor. Jag är nöjd, för jag ser vad som händer igen. Bildrören ställde in sig på MÖRK (are dag för dag ) och vägrade något annat;) Igår såg jag på Grinchen, och fick mest gissa hur det hela skulle se ut.

Så bort med en gammal TV och in med en ännu äldre:) Den gamla står nu i poolrummet tillsammans med annat skräp i väntan på soptippen. Kanske hittar nån ny  schysst platt på mellandagsrean, eller så nöjer jag mig. Det är ju inte som att det är jag som tittar mest.

Vi har alltså städat idag, jag har tvingat alla att hjälpa till, och det protesteras såklart. Men vafan… har man fem sex ungar som är mer än kapabla att städa och fixa vore det väl själva fan om man inte skulle få hjälp?

Det värsta är att de är så icke-självgående när det gäller att se vad som ska göras, och när jag har fullt upp på mitt håll får jag lite svårt att dela ut sysslor…och då smiter de;)

Nån som bara smitit undan idag är den här slöfocken;)

doris

 

Hon har hittat massa prinsessan-på-ärten ställen när jag lagt kuddar och filtar i högar;)

Nu ska jag hoppa i säng, några av barnen ska upp och ha avslutning i morgon, Novalie och Robban slutade i fredags. Känns mkt smartare, än att åka dit bara för en liten stund. Men så är det. Sista väckningen på ett tag i alla fall, och det ska bli så skönt! Jag är sliten. Det har varit en seg höst, med mycket sjukdomar, mycket plugg och massa annat runt i kring. Att ha alla hemma innebär att köksön aldrig är fri från osten, smöret och smulorna, eftersom någon alltid är hungrig. Ingen kan ha samma tider som någon annan;) Men det är det jag gillar allra mest, att ha alla barnen runt mig. ♥ Minus smulorna ;)

Natti natti:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. Pelle

        Vet du? Fläkten finns i badrummet av en anledning. Men du kanske gillar ännu mer fuktskador? :)
        God jul!

        1. familjenannorlunda

          Vet du? Den var trasig och lät utan att ge någon effekt. Vet du mer då? Vi har en gigantisk ventilationsanläggning i hela huset så den lilla trasiga paxfläkten var helt onödig men satt kvar för att ingen orkat skruva ner den. Jag är inte inkompetent vet du;)
          God jul

  1. Nina

    Måsten på vårat julbord: hemgjorda quornbullar, rödbeta, äppelmos, kokt SKALAD potatis, och quornbitar i senap, tunnbröd och julmust. Inget mer!! Sedan tillkommer ju allt det andra som inte är måsten såklart.

    Ang. tv så bytte vi ut våran tjock-tv nyligen till en platt–åhh fy fan vad jag saknar tjockisen :( Det var bättre förr!

    1. familjenannorlunda

      Haha, nä det har avstannat totalt av nån anledning. Alla vill kanske ha saker gjorda innan årsskiftet då de försämrar Rot-avdragen? Sen de tog bort fläktarna har inget hänt och det måste ju vara typ två månader sen:/
      Jag mailade och kollade för nån vecka sen och plötsligt skulle de påbörja idag… Men har det stått så här länge kan vi vänta till efter jul! Börja att putsa betong nu känns sådär… Damm överallt är en underdrift! Nångång nästa år påbörjas det alltså . Tur jag fick tvättmaskin installerad uppe annars hade jag varit galen vid det här laget

Comments are closed.