Familjen Annorlunda

Fråga på:)

Vi kör en frågestund då:)

Ni får fråga vad ni vill, men jag kan kanske inte svara på allt, men det förstår ni ju:)

Men frågar man inte får man inget veta, och försöka kostar ingenting. 

Kolla gärna så ni inte ställer samma fråga som nån redan gjort. Förfrågningar om dejter via mail ;) hehe. #somom 

Jag återkommer ikväll med rapport om dagen, som är en viktig dag ❤️ 

Bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sama

    Jag skulle vilja fråga hur du tänkt när du valt de kurser du läst/läser, de verkar spreta åt lite olika håll – har du någon plan/mål med dem eller har du mer valt det som låtit kul? Undrar eftersom jag själv står inför valet om jag skall ”förbruka” CSN på lösa kurser inom diverse roliga ämnen, eller om jag borde satsa på en ”riktig” utbildning istället…hur har du tänkt? Och de kurser du läst/läser, vilken nivå är de på? Gymnasienivå? Läser du enbart via folkhögskola, eller läser du högskole-/universitetskurser också?

  2. Lisa

    Jag funderade på tvillingarna Robban & Corrinda nu när det är sommarlov. Vad gör de då? Min son är 14 år och vill helst sitta vid datorn hela dagen lång. Jag har för mig att Robban gärna spelar datorspel? Min son får spela vid dåligt väder men det är svårt att hitta på saker han vill göra utomhus. Han gillar inte sol och bad men i bland måste jag tvinga med honom.
    Ångtvätt? Du skrev att du hade en ångtvätt till att göra rent luckorna i köket? Vad är det? Vi har vita köksluckor som är konstant lortiga…
    Tack för att du delar med dig av din vardag!

  3. Charlotte

    Jag har en fråga om barn och mat. Jag har fyra barn varav den fjärde och sista i stort sett matvägrar. Hon har aldrig ätit burk-mat och inte hemmalagsd barnmat heller. Jag har testat ALLT! Det hon äter är samma som vi andra men då bara plockar hon i sig lite… En ärta hit och en makaron dit. Hon kan ALDRIG bli riktigt mätt. Hon älskar frukt och välling och är 14 månader.
    Har någon av dina barn varit kräsna eller matvägrat långa perioder? Vad tror du det kan bero på? Har du något tips på hur man ska få sitt barn att äta?

  4. Camilla

    Jag ska börja träna på Friskis och Svettis till hösten:). Jag såg att dem hade cirkelfys något som du har nämnt att du går på. Så jag undrar helt enkelt vad cirkelfys är för något och om man kan hänga med lätt på passet när man är helt nybörjare? Och hur ofta tränar du?

  5. Sanna

    Jag har en fråga angående mat!? Och måste då först pointera att jag dömer dig inte. Men har märkt att du ofta skriver att ni ätit något som du inte tycker är ok och lägger då till att ni äter riktig mat mellan varven. Vad anser du är vällagad/riktig/mat från grunden som du lagar? Du verkar inte ha intresset (och jag har ett JÄTTE intresse )och jag får känslan av att du oftast enligt mig ta till snabba/lätta alternativ så som köttfärssås på burk. Varför inte stå för det eller skita i att pointera att du lagar riktig mat mellan varven? Det viktigase är väl att barnen är mätta i slutändan kan jag tycka?

  6. Tina

    Hade faktiskt en fråga till, nu när jag läst lite gamla inlägg. Robert hade borrelia va? Har han haft några men på grund av det? Har själv en son som hat det och fick penicillin och har funderat på om han kommer få några problem pga av det, har hört att man kan få det.

  7. Sama

    Vad är det viktigaste du vill att barnen skall ha med sig i livet när de vuxit upp – och hur arbetar du för att komma dit?
    Funderar också på den här soppan med P – hur förklarar du för dem att hans kärlek till dem verkar ha tagit slut (?!), men att din aldrig kommer att göra det? Tänker att om jag varit i deras sits hade jag nog varit rädd för att förlora även dig någon gång – kärlek och omtanke har ju ”bevisligen” ett bästföredatum…? (om du förstår hur jag menar då)
    Och har barnen råkat ut för plumpa/okänsliga kommentarer av tex lärare eller andra i den situation de nu befinner sig?

    Hejar på er alla dar :D

  8. Elin

    Först vill jag ge kred för en sjukt bra blogg!
    Fråga 1: om toy skulle komma och försöka prata med dig och vilja ändå ha en kontakt skulle du acceptera det då eller be henne fara långt nånstans?
    2: vi farmor inte heller ha kontakt med barnen?
    3: har farmor manipulerat per att hata dig? Och tycka mindre om barnen eller har han gjort det på egen hand? Kramar i massor!
    / Elin

  9. Josefine

    Vad kul med frågestund
    • har ditt ex kontakt med dom stora barnen?? Via sms eller om han träffar dom
    • har din syster några barn??
    • hur har det gått med huset?? Får ni bo kvar??
    • ska du plugga i höst oxå?
    • kan du inte visa lite bilder på ditt hus. Är väldigt nyfiken på hur det ser ut runt om o även inuti. Om barnen har egna rum osv.
    Tack på förhand o tack för en jätte härlig blogg

  10. Cappicio

    Hej!
    Först måste jag bara säga att jag är grymt imponerad av dig. VD för hela familjen själv:-)
    Min första fråga är…. Vem av din barn har fått mest egenskaper efter dig.
    T.ex vem har ditt humör, vem har din humor osv

    Du liksom jag tränar en hel del så min andra fråga blir. . Du har aldrig funderat på att leda egna klasser/grupper ?
    Liksom slå två flugor i en smäll. . Träna och få betalt för det . (eftersom många funderar kring var du får din inkomst ifrån)
    Och min tredje fråga blir, tv igen är det något du skulle kunna tänka dig att göra? Kanske inte FA men det finns ju andra program t.ex ensam mamma söker ;-)
    Ditt bästa husmodersknep?
    Som småbarnsförälder antar jag att du läst en hel del barnböcker, din favorit barnboksförfattare ?

  11. Jenny

    Har scrollat genom alla frågor och hittills tror jag ingen hunnit fråga det jag tänkt fråga om :)
    Jag undrar hur ni kom fram till namnen era barn har?
    Undrar även vad du tänkt arbeta med efter avslutad utbildning?

    Läste förlossningsberättelsen, när du fick Jamie, så fint skrivet. Men jisses bara en kvart efter ni kom dit ;)
    Hoppas du och barnen har en fin helg.

    1. Jenny

      Så klart jag kom på en fråga till när jag just skickat iväg de förra… ;)
      Apropå några av barnens talsvårigheter; vet ni vad de beror på?
      Det verkar iaf som de får bra hjälp av det jag läst på bloggen.

  12. Ann

    Hej!
    Jag undar hur det gick till när du fick reda på att han träffat Toy?
    Hur länge hade dom träffats innan du visste?
    Visste Farmor hela tiden?
    Gick han eller slängde du ut honom?
    Skulle någonting nu få dig att ta honom tillbaka?
    Ska han bli pappa igen?
    Vad tycker du och barnen,dom äldre om det?

  13. Karin

    Jag skulle vilja veta dina tankar om det här med bloggande. Hur kom det sig att du började. Hur har ditt skrivande förändrats över tiden. Vad har bloggen betytt för din personliga utveckling. Hur lång tid tar det, i genomsnitt, att skriva ett inlägg. Hur många följer din blogg. Vad får du av Loppi i form av råd, stöd och utbildning. Vad styr valet av ”bloggleverantör”.

  14. Ulrika

    Det känns som du vigt ditt liv åt att vara mamma. Min fråga är, skrämmer det dig att det en dag blir tomt och helt tyst?
    Har själv bara två barn och nu när de blivit större och ibland båda är hemifrån blir det obehagligt tyst och tråkigt.

  15. popcorn

    En massa bloggfrågor: Bloggar dina barn? Om de vill göra det, vad skulle du ge dem för råd? Kan man leva på att blogga och hur kommer man dit? Brukar du jämföra antal läsare med t ex Mirkas blogg?

  16. Nettan

    Fråga; är barnens far, nya kvinna och farmor bjudna på jamies kalas? Känns ju lite knasigt om du blir upprörd över bjudningen som ej blev at till 01 åringen om du inte bjuder in till barnkalas själv. Det skulle kanske bryta isen lite att ni helt enkelt måste vara hövliga mot varann. Inte lätt att vara i toys sits heller. Barn är anpassningsbara och skulle om ni övriga behandlar varann respektfulltfullt och visa att man kan umgås på ett moget sett o glömma grållet för att tag. Tror barnen skulle må mycket bättre av att få höra att toy är snäll och vill träffa barnen. Barnen är ju inpräntade att toy är dum och som närmast förälder kan man inte tillåta barn att stå fast vid dessa fåniga uttalanden. Vinnarna blir ingen, bara förlorare och det är så sorgligt.

  17. Bibbi

    Jag har två frågor.
    Har han vi inte nämner vid namn, någonsin tagit ut föräldra dagar? Eller skrev han över alla dagar till dig?

  18. Ann-Sofie

    Har du funderingar på att spara ut din lugg?
    Spelar Robban tennis fortfarande?

  19. Maria S

    Du har verkligen dragit vinstlotten som får träffa dina barn 24/7. Kan inte förstå hur man kan avstå från detta frivilligt! Nu till mina frågor…
    Uppvaktar deras pappa barnen på födelsedagar?
    Är Jamie vänsterhänt?

    Ha en riktigt skön sommar med din härliga familj!

    Kram från västkusten

  20. Anke

    En dum fråga, kanske… men du är ju väldigt vacker OCH du har så fylliga läppar…
    Tänker på alla som fyllt sina läppar med konstgjorda medel (med oftast förskräckande resultat) -det har väl inte du gjort? Men dessa läppar har inte gått i arv hos någon av de nio? Äsch, jag undrade bara och jisses vilken fin förlossningsberättelse om Jamie!

  21. Karromall

    Vad är ditt bästa tips för att orka resa sig upp och fortsätta leva, när mattan ryckts undan och ingen glimt av ljus syns till? Och vad är ditt bästa tips för att styra in hjärnan/tankarna på bra saker och inte låta sig ätas upp av hat och negativa tankar?

  22. tanja

    kul med frågestund! Mina frågor:

    1. Hur hittades ni deltagare i Familjen Annorlunda? Blev ni uppsökta eller anmälde ni er själva på något vis? Hade ni någon som helst aning om att livet skulle bli så annorlunda efter er medverkan? Tänker t.ex. på att du har en stor blogg och att det skrivs om er i tidningar, ni blir inbjudna till diverse trevligheter tack vare detta. Är nyfiken på om det gick att föreställa sig det eller om det blev lite av en ”chock” att bli ”kändis” från att ha varit anonyma innan…:)

    2. Var det något ni planerade från början att ni ville ha många barn, eller har det kommit efter hand att ni längtat efter en till?

    3. När upplevde du att ni hade många barn? Var det vid något visst antal du märkte att folk liksom reagerade eller att ni själva kände att ”vi är verkligen en storfamilj”? Jag såg ett program för flera år sen om en åttabarnsfamilj där de sa att största omställningen var att gå från barnlösa till första barnet, men vid fjärde barnet upplevde de att ”nu är vi många” då de fick byta bil bl.a.

    4. Hur har era närmaste reagerat på att ni skaffat fler och fler barn? Alltså föräldrar/svärföräldrar/syskon etc. Vad jag uppfattat så kommer ingen av er från nån ”storfamilj” själva, men har det alltid varit positiva reaktioner från de närmaste?

    Tack för att du delar med dig av ditt liv! Har slutat titta på Fam. Annorlunda numera eftersom det känts upprepande, men hade suttit bänkad om du varit med! Skulle gärna sett en utveckling av konceptet, man kan ju vara ”annorlunda” på många sätt, inte minst som ensamstående med många barn som ska få vardagen att flyta på… kram!

  23. Karin

    Brukar ni bada i poolen i poolrummet, låter så härligt med ett poolrum:)
    Du skriver att ni kanske köper hund i framtiden, vilken ras skulle du vilja ha
    Om du hade haft ett förhållande, skulle du vilja skaffa ett till barn nu

    1. Karin

      Och en fråga till:)
      Skulle du kunna tänka dig att skaffa fler bar efter 45 års ålder

  24. K

    Visst bor ni i Sunnersta? Som jag förstått det är det Uppsalas gräddhylla. Min syster och hennes man letar hus i Uppsala och kollar mest på Sunnersta, men de är lite oroliga för att det är alltför snobbigt och att allt handlar om att grannarna ska bräcka varandra med finast bil osv. Är det så eller är det ett ”folkligt” område?

  25. Sara

    Jag tycker du är fantastisk! Duktig på alla sätt och en bra mamma. Jag går ju också genom en separation som hållt på nu i ja…1,5 år och han vägrar i princip flytta trots andra kvinnor och bråk osv så jag förstår vad du går igenom.
    Mina frågor

    1 Skulle du velat ha fler barn?
    2 Är P din första kille?
    3 vill du träffa en man att dela livet med igen?
    4 Har dina yngre barn många kompisar?

  26. Ica

    Hur länge kan en bouppdelning pågå? Verkar jobbigt för er :-/ vad händer om han kräver att han ska ha huset?

  27. Johanna

    Och just det, jag skulle gärna höra om din syn på konfirmation. Min mamma var väldigt strikt med att man konfirmerade sig för att bekräfta sin tro på Gud, och trodde man inte på Gud (som i mitt fall) så konfirmerade man sig inte. För henne var det helt otänkbart att konfirmera sig ”för presenterna” eller för att ”alla andra gör det”. Kanske bör tilläggas att min mamma är uppvuxen i en väldigt kristen familj, men numera ser sig som ateist.

    Hur ser du på det hela? Är konfirmation bara ”en kul grej” eller något mer seriöst?

  28. Johanna

    Vad gör dina barn helst på fritiden? Alltså är det någon som gärna bakar, målar, spelar datorspel, sjunger eller vad har de för intressen? :)

    Har ni haft några husdjur utöver katterna?

  29. Karin

    Undrar över Corrindas och Roberts konfirmation. Hade de inte från början, tänkt att gå i olika grupper? Hur löstes det?

  30. Jenny

    När märkte du för första gången att Per började glida ifrån er? Vad kände du då? Vad gjorde du?
    Märkte barnen att allt inte stod rätt till? Vad sa du till barnen då när Per en dag bara reste sig upp och försvann?

  31. Ann

    Tjänar du pengar genom din blogg? Vad får du mer för pengar att leva på förutom barnbidraget och underhållet?
    Vad har du för yrke? När skall du börja jobba?

  32. lolita

    Dina 9 barn är jätte söta och jätte fina vas lovelia och Jamie är lika varandra vilka av barnen har egna rum och vilka av barnen delar rum med varandra vilken del i uppsala bor ni

  33. Mija

    1. Hur mycket har du kvar av din utbildning?
    2. Vad hjälper barnen till med hemma – har de några sysslor?
    Jag ser dig som en förebild o du o barnen verkar ha en så nära o fin relation. Ni är verkligen sammansvetsade o en härlig storfamilj. Du är verkligen närvarande o finns där för alla dina ungar! En underbar mappa! ❤️

  34. Tina

    Har du funderat på att få till en träff med Toy? Inte för en konfrontation, utan mer som ett försök till att få vardagen att fungera. Har svårt att tänka mig att hon är helt känslokall. Ni två kanske kan få en bättre dialog än den du har med P.

  35. Stina

    Dina barn verkar sova så bra på nätterna och gilla sovmornar. Det gör jag med… Har en liten 7-veckors son härhemma som gärna får bli som dina barn på den punkten, kan du dela med dig av dina bästa tips för hur man får bebisar/småbarn att gilla att sova?

  36. Emma

    Hej! Här kommer mina frågor 1. Nu när Jamie kommer vara ensam med dig på förmiddagarna har du funderat på om det skulle vara kul för honom att vara på förskolan o träffa lite andra barn och för dig att få plugga ostört eller jobba ? Tänkte att du åker ju ändå med honom till Kyrkis då kan han väl lika gärna vara några timmar i en barngrupp på förskola. 2. Har funderat många gånger på hur du orkar vara uppe så länge på nätterna !!? 3. Skulle du vilja vara med i familjen annorlunda igen? Tack för en bra blogg o kämpa på !

  37. Maria

    Saknar du ditt ex som man, inte pappa, utan som man och livskamrat?

    Ni som var med i FA, fick ni pengar för det? Och svara ärligt för familjerna säger olika saker och jag skulle i alla fall vilja veta hur det var med er familj. Och betalade TV4 utflykterna som ni gjorde i programmet?

  38. Annapanna

    En sak jag ofta funderar på….
    Hur f*n orkar du vara uppe så sent? ;)
    Jag fattar att de blir längre sovmorron när de är sommalov men du är väl nattuggla vare sej det är lov eller inte?
    Impad att du orkar med hela dagarna med alla barn me dina sovtider haha.
    Grym är du i vilket fall som helst!

  39. Nina

    Ja jag öser väl på då med några frågor :)
    *Hur många syskon har du?
    *Spelar något av dina barn instrument? Vad isf?
    *Kommer du någonsin kunna lita på en man igen?
    *Det jag kommer ihåg från er tid i familjen annorlunda så var du
    den glada och positiva med Perra verkade vara butter, var han sådan även
    utan en kamera i nyllet?

    Ja det var väl mina undringar :)

  40. Ingela J

    Undrar över din syster som vi får läsa rätt ofta om, men inte vet ngt om förutom namn och att ni står varann nära. Äldre/yngre än du? Har hon egen familj?
    Vet hur det är att ha nära kontakt med systrar, det bästa som finns ❤️

  41. Rebecca

    Hej fina Carola ! Först och främst vill jag ge dig all cred för din styrka fast du är sårad av din ex make.

    Hur har du tänkt sen när du börjar jobba och vad ska du jobba med?

  42. K

    Har du alltid drömt om att vara hemmafru eller bara blev det så?

    Om du inte skilt dig, skulle ni ha skaffat fler barn då?

  43. josse

    hejsan jag undra om du någonsin ångrar att du eller ni var med i familjen annorlunda ?
    Vad är ditt bästa minne ifrån inspelningen ?
    Hur har ditt liv om det har det förändras efter familjen annorlunda?

  44. Ida

    1. Skulle du kunna tänka dig att bo i någon annan stad än Uppsala? 2. Pluggar Patricia eller har hon börjat jobba?
    3. Hur ser din relation ut till dina föräldrar? 4. Vad är det bästa med att ha många barn, finns det någon som är jobbigt eller svårt? 5. Påverkas du av andras åsikter kring att ha en stor familj, får du mycket kommentarer om din familj? 6. Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord?

    1. Ida

      Såg att jag skrev lite fel där på fråga 3. Jag menar om det finns något speciellt som du tycker är jobbigt eller svårt med att ha en stor familj?

  45. Anneli

    När du länkade till förra årets inlägg om gammelmormors födelsedag så stod det i kommentarerna under ett av de inläggen att du hade pratat med Toy och att hon hade lovat dig att backa, då, ”innan allt gick överstyr” eller nåt sånt, kommer inte ihåg exakt hur du uttryckte det.
    Betyder det att du visste om deras förhållande redan innan han flyttade ut? Eller när var det det gick överstyr?
    Hade du tagit honom tillbaks om han hade kommit tillbaka till dig för att hon hade backat ur?

    Jag tycker du är jättestrong och duktig med allt, hoppas allt löser sig till det bästa för dig och barnen! :-)

  46. lolita

    Börjar Jordan på sama skola som sina syskon går på nu får Jordan sama lärare som din andra barn som har gått i 6 års verksamhet vad heter skolan som Jordan ska börja på

  47. Karin

    Hej =)
    Skoj med en frågestund =)
    Jag undrar:
    *Om man nån gång skulle ”springa ihop med dig”, är det okej för dig då att man hejar och berättar vem man är?
    För, för mig känns det som du är en kompis, och det skulle vara helt naturligt att heja om jag mötte dig.
    *Kommer du fortsätta plugga i höst? Såfall, vad ska du läsa?
    *Vad är din favoritmat?
    *Barnens favoritmat har jag förstått är tacos, men har de nån mer favoriträtt? Såfall vad?
    *Hur gamla är era katter?
    *Brukade barnens farmor komma spontant och hälsa på förrut, innan ni separerade? Alltså, hade hon en nära och bra relation med barnen då?
    Sen vill jag tillägga, jag beundrar dig! Du är en supermamma/kvinna.
    Kram från mig!

  48. Johannah m. 5

    Först vill jag ösa massor med beröm och kärlek över dig! Vilken fantastisk mamma du är, vilken kvinna och vilken förebild! hoppas att allt med huset o.dyl löser sig till er fördel, det är ni värda. jag har alltid massor av frågor. Hur roddar du runt det här med födelsedagar och framförallt julen på din inkomst? sparar du under hela året eller börjar du handla tidigt för att sprida på utgifterna? Bidrar ”den där” på något vis? Hur lägger du upp det här med maten? matsedel, veckohandling? Har du någon last förutom typ kaffe? Hur gamla är barnen nu? Vilka årskurser börjar de i till hösten?

  49. Karin

    Hej du har ju skrivit i din blogg att du inte vet om du får bo kvar i utarmande huset, jag undrar om du har en plan B om det blir så.
    Hur många kvadrat är huset på, och delar barnen rum.
    Vad utbildar du dig till
    Vad är ditt drömyrke

  50. Rutan

    Hej!
    Undrar om du och din ex-man har varit på familjerådgivning/konsultation av kunnig oberoende part och diskuterat hur ni skall hantera avslutet. Det finns ju alltid två sidor av ett mynt och jag vet ju inte vad dom utlöste flytten men har svärmor alltid varit dum mot dig? Vad vill ditt x ha för relation till sina barn( han måste ju ha berättat det offentligt någonstans) Kämpa på, det finns alltid ett ljus i slutet av tunneln.

  51. Pernilla Eklund

    Hej. Beundrar dig oerhört över allt du roddar själv! Jag undrar var du får all din kraft och kämpaglöd ifrån ? Har du alltid varit sån eller hör det kommit efter skilsmässan? Ditt positiva sätt kanske? Såklart kärleken till barnen. Och träningen vet jag att den ger dig energi. Starkt av dig att kämpa vidare men du har ju såklart din stora underbara familj ☺Kram från Pernilla

  52. Annika

    Vilka av barnen är mest lika (till utseende och sätt) och vilka är mest olika? Vilka kommer bäst överens ?

    Hur tror du ditt liv ser ut om 10 år?

    Vilka är dina (och/eller barnens) bästa minnen från Familjen annorlunda?

    Kan du inte skriva en bok (självbiografi)?

  53. Ella

    Om du fick drömma helt fritt, vad skulle du vilja jobba med?

    Beskriv dig själv och varje barn med tre ord?

    Vilket var ditt favoritämne i skolan? Vad tyckte du illa om?

  54. Annika

    Jag har ingen fråga men tyckte hashtagen var lite rolig. Jag läste först ”so mom” så som att din mamma brukar säga/göra så och sedan läste jag så som jag tror att du menade ”som om”. Blev ett litet fniss ;)

  55. Suz

    Jag brukar aldrig ställa frågor på frågestunder men gör ett undantag. Jag undrar om ni fått ro nu och vet att ni får bo kvar i huset? Jag hoppas verkligen det.

Comments are closed.