Familjen Annorlunda

Lite akut Ikea besök;)

Intressant att läsa era kommentarer om alkohol:)

Det är ju ingen sak som diskuteras här hemma, tonåringarna vet min inställning till alkohol, de ser mig dricka extremt sällan och de ser mig aldrig påverkad. De går med all säkerhet ut på krogen och super skallen i bitar mellan varven eller så;) men det är ju så ungdomar gör;) bara de tar hand om sig och sina vänner.

 

Över till dagen!

Jag har gjort ren filtret till ventilationen, det är lika spännande varenda gång, det ramlar ut massor av flygfän som fastnat där, urk. Det sitter nu på plats igen och förhoppningsvis sköter det sig som det ska, ta i trä.

Det är jul snart, och jag ska ha fram ungarnas adventskalendrar, som ligger längst in i matkällaren. Av nån anledning har hela matkällaren sunkat ihop totalt, alla har ställt in massa kassar med diverse konstigt, och sen leker ungarna kurragömma i alla vrår och jag blir tokig, för de drar ner massor  :/ De har spel på en hylla längst in, och för att komma åt dem behöver man vara lång, men det struntar de i, och klättrar och kryper med resultatet att det åker ner saker, tappas halva kartongen med spelet så hälften av innehållet försvinner, och så struntar man i att ta upp det…Japp de är ena riktiga slarvers…*mutter* Ska bli ordning på torpet nu!

Alltså har matkällaren stått på agendan ett tag nu, och idag satte jag fart. Plockade ordning, kastade massor. Vi har de stora säckarna med kattmat där i en låda, och ingen ska ju tro att när den gamla säcken är slut så kastar man den i soporna, Nä, man låter den ligga kvar, och ställer den nya över bara. Jag sa ju det, slarvers.

Bara man plockar ordning blir det ett helt annat ”rum”.

Robbans klass ska sälja på loppis så jag passar på att rensa ut massa jox vi inte använder, skönt. Men..den gamla lagerhyllan som står därinne, har börjat luta framåt. Jag har inte haft ork att ta tag i det eftersom det står massor på den så det skulle innebära många timmars jobb..så jag har skjutit upp det. Idag plockade jag ur den bitvis och försökte sen få ihop den till en upprätt hylla igen, men det gick ju inte. Tvärtom så ville den nu bara vicka framåt:)

Inte en chans att jag packar på den igen för att sen en vacker dag vakna av världens brak när det rasat..alltså rev jag ur den, den står nu i gillestugan, den är alldeles för stor för att bära upp för trappan och måste demoleras…funderar på att hugga ner den i lagom stora bitar och elda med den…det kan man väl? Eller är de impregnerade eller så?

Sen googlade jag efter nya hyllor och ropade på Corrinda så hon fick följa med till Ikea och köpa nya.

Vanliga tråkiga skitfula lagerhyllor blev det, precis samma som stod där innan, men stadigare:)

Jag tänkte inte hela vägen på Ikea utan kom på den geniala iden när jag kom hem att man kan ju sätta hyllplanen tätare, så då hade jag köpt för få, och måste dit i morgon igen. Ooops, killarna kommer bli lyckliga:)

Nu har jag massor av skit ståendes, massor som måste till återvinningen och en del som ska säljas på loppis:)

Hittade gamla notböcker för piano och tänkte slänga dem, men kom på att man kan ju kolla, så jag googlade dem, och shit…de var dyra, 800kr styck som utgångspris på nån antikvariatsida, så de måste jag ju sälja. Nån gång när jag får arslet ur vagnen;)

Fortsättning i morgon.

 

Om nån har missat har jag har kräkfobi, så vet ni det nu. Och jag har nu laddat upp:)

handspritDen här handspriten utlovas kunna ha en viss effekt även på vinterkräksjukan, MRSA ( som är en riktig jäklig bakterie) och de flesta virus öht. En skyddseffekt på 12 timmar låter finfint:)

Den lilla gröna ska vara samma lika, fast alltså jag tvivlar, men den luktar gott:)

Och de stora handdesinfektionsflaskorna fyller man på i alla de med pump man redan har, och i de små flaskorna jag stoppar i allas väskor:)  Jag måste bara få ge er ett tips från coachen, och det är apotea.se. De har det mesta, de är billigare, på coldzyme tex:) och de stora literflaskorna här ovan kostade 29kr:) Snabb leverans och fraktfritt. Jag har beställt massor från dem sen jag hittade dit. Varsågoda, det var ett av två tips, här kommer det andra, och det är att det finns kit att köpa från en sajt med det väldigt äckliga namnet magsjuk.net med samma desinfektionsgrejor som man använder på sjukhus när det utbryter magsjuka. Det är väldigt skönt att få städa med ordentliga grejor när det väl är ett faktum att smittan finns i huset!

45534358-VPkXy

 

Kan vi inte alla försöka minimera alla smittor i vinter? Det är så jäkla drygt att vara sjuk, eller hemma med sjuka barn, och när det bara snurrar runt för att folk inte kan stanna hemma när de är sjuka….man blir less. 48 timmars inkubation, innebär att man ska stanna hemma SYMPTOMFRI i 48 timmar. Det är två dygn, och det skulle spara miljoners kronor i vab och sjukpenning om alla följde det. Fatta. Det gynnar alla! Alla alla alla alla alla alla!! Även DIG :)

 

Så, nog om det!!  Håll er friska:)

Jag tror stenhårt på min coldzyme, och ser att flera av er använder den nu med och gillar den ni med:)

 

I morgon är det måndag, jag ska till Ikea. Jag ska träna, gjorde inte det idag för Peter var utbytt och då kände jag inte att jag hade lust, helt enkelt, så det fick bli löpbandet hemma i stället, framför Maria Lang:)

Jag måste försöka få på mina vinterdäck..de är inte i toppskick men ser hyfsade ut så de är bättre än sommardäcken iaf, men sånt där är lite jobbigt, jag måste plocka ur vagnen ur bilen, rulla ut däcken, lyfta in dem, åka iväg nånstans, vart det nu kan vara?? och sen samma visa med sommardäcken när man kommer hem igen. De är tunga, och svåra att bära, och rulla dem när de ligger i påsar är sådär;)

Vart åker man i Uppsala för att byta däck utan att ha bokat tid hundra år i förväg?

 

Nu sova!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    MRSA? Menar du inte calicivirus?
    Är inte MRSA nån form av sjukhussjuka? ( kan vara ute å cykla här…!)

  2. Lovisa

    Handspit är ett mycket bra kompliment till HANDTVÄTT. Magsjuk baciller behöver tvål och vatten för att försvinna.

  3. Carina

    Har en lite fråga:
    Är det per person man tänker symtomfri eller är det när sista kräksjuka familjemedlem har varit kräkfri i 48 h? Lika konfunderad varje år :)
    PS. Det e svårt att hinna ikapp dig på paolo15 ;) ds

  4. paula

    Helst ska det vara 72 timmar symptom fri , om man ska vara riktig 110% säker .

    Det många missar är att barnet kanske har lite diarré , OBS diarré=inte symptom fri !!

    Apotea har ju virkon, samma som används inom sjukvården .

    Carola: Ja helst. Och man är ju inte så piggelin efter en redig magsjuka, så bättre att repa sig hemma några extra dagar!

  5. EWi

    Jag brukar byta på ”Rep&Mek”, då behöver man inte boka tid och det kostar typ 150kr eller så. Det är ju inte långt om du ändå skulle till IKEA idag. Om du kör till korsningen Vaksalagatan/TychoHedens Väg och tar av mot centrum (in på Vaksalagatan), så är det första till vänster. Du väner alltså in ”bakom” Shell macken och kör mot Willys så är den här verkstaden direkt efter macken (före Willys). Officiell adress ”Björkgatan 4A” om du råkar ha en så snoffsig telefon att den har GPS.

    1. EWi

      Litet obs förresten… Gå med killarna till Willys på kaffe eller nått medan de grejjar bilen. Det är en promenad på 200-300m typ. Det är inte ett så ”renligt” ställe om man säger så, utan ser precis ut som en oljeverkstad… Mina grabbar (2 och 5) lyckades skita ner sig rejält utan någon större ansträngning (och utan att vara i själva verkstadsdelen).

  6. Annica

    Ett tips när du använder handsprit… akta kläder samt golvet. De fläckarna går inte bort =( Därför är det bra att vi inom vården har arbetskläder för innan förstörde man ganska många plagg…

    Carola: detta har jag aldrig hört talas om? Och jag har jobbat inom vården och använt handsprit i massor av år både där och hemma.. Men det kan säkert stämma, så försiktighet iakttages..Fast jag har iofs skurat golv med handsprit om det knipit:)

  7. Neta

    Det finns ju vinkeljärn man skruvar fast i hyllan och sen i väggen, på Ikea. Hade förmodligen räckt med att du köpt sånna och skruvat fast den gamla. Vi har haft det på hyllorna i barnas rum med. Dom klättrar ju.
    Förut låg det en liten däckfirma vid Willys på Kungsgatan, dom var billiga och hade drop in. Numera byggs ju hus där men dom har väl flyttat nånstans i närheten. Googla och ring runt o fråga vad det kostar.

    Carola: det hade varit enkelt men de här väggarna undviker man att skruva i. Det är lättbetong, och den smulas sönder något makalöst. Ska man ha upp något på väggen innebär det att plugga med rejäla doningar och det blir STORA hål om man misslyckas. Stora som i gigantiska alltså:)
    Det är ett smalt rum så vickar hyllan så ramlar bara allt av, men den kan inte falla mer än kanske 45 grader, så ingen blir fastklämd. Jag ska aldrig bo i ett lättbetonghus igen sa jag….när vi flyttade från den förra och så gjorde vi precis det;) det är så mkt enklare med andra väggar!

Comments are closed.