Familjen Annorlunda

Vad har jag gjort ;)

Jag har en app som heter Dagen app, där det varje dag är en betalapp som blir gratis under 24 timmar. Oftast bryr jag mig inte om den och nästan alla spel struntar jag i, men igår ….
Då var det det här :

20130222-111602.jpg

Tja och nu spelar jag spel på mobilen som en annan unge ;)
Fasen så roligt det var!
Det är ju inte ett nytt spel men jag är ju lite seg som sagt.
Om man skulle vilja kan man ju ägna hela dygnet åt sin smartphone !

Jag känner både barn och vuxna som är alldeles för fast i hela grejen med mobil, och inte kan släppa den även om de egentligen inte gör nåt mer än bläddrar runt bland apparna lite på måfå. Det är tragiskt att man missar det riktiga livet som pågår runt omkring!!

Jag har tjatat i alla tider om att den man har intill sig IRL faktiskt är viktigare och ska prioriteras framför den man har i mobilen . Avskyr tex att sitta och konversera och så tar nån upp mobilen för att ringa ? Mitt i samtalet med mig ?
Eller svara på sms , spela spel eller Facebooka…
Ungarna har ändå hyfsade skills på att göra flera saker samtidigt ;) men de har själva insett det oförskämda i att hålla på med mobilen i tid och otid.
Lite iaf :)

Jodå jag grejar med telefonen jag med, nu tex så sitter jag med Jamie som klättrar på mig och vill ha uppmärksamhet ;) och det ska han få alldeles precis NU ( snart, hihi)

Telefonhyfs, vett och etikett gällande mobiler , finns det nåt vedertaget ?
Som vett och etikett runt vilken klänning man har på coctailparty, eller vilken sida om tallriken gaffeln ska ligga eller att en man drar ut stolen åt sin bordsdam ?

Ha en fortsatt bra fredag ! :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Åh, jag har åxå Dagens App. Fast jag laddade ner Heart Rate och höll på att slå avigt när den visade en vilopuls på 112. Oj vad jag ångrade den där skitappen då, som bara visade fel. Men så ett par dagar senare blev jag uppringd av min doktor som ville ta EKG då jag fått giftstruma. EKG:t visade en puls på 116, så den där appen var ju riktigt bra.

  2. Sara

    Hej!
    Tänkte på ditt inlägg, såg på Lilla aktuellt igår och då var det ett inslag om att barn använder sin mobil på nätterna. Det var 10-12 åringar som dom intervjuat och flera av dom låg och spelade på mobilen till 1-2 på nätterna. Vissa orkade knappt upp till skolan dagen efter, där måste föräldrarna ta mer ansvar, tyckte det var hemskt och snart är mina barn där dom är nu 4 och 6 år.

    Super bra blogg!! Trevlig helg!

Comments are closed.