Jag lovade er receptet på Sjömansfalu, det är en variant på sjömansbiffen, men då med korv.
Mina ungar älskar det här, och jag gillar det jag med. Korv är inte min favorit, definitivt inte falukorv men så här är det gott. Jag har en annan variant med, som jag ska göra snart, återkommer då.
Jag gör ju andra kvantiteter än de flesta av er så jag har inga mått och så, anpassa efter ert eget behov:)
Sjömansfalu:
Falukorv, jag tar en sort med så mycket kött i som möjligt.
Potatis
Morötter
(Lök, brukar jag hoppa över.)
Grönsaksbuljong
Vatten
Skala potatis och morötter och skiva det, lägg i en gryta och häll på vatten så det täcker, och lägg i buljongtärning. Låt det koka tills det är mjukt,
Skiva korven, lägg den överst och låt den koka med några minuter, den är ju redan tillagad så den behöver inte koka i en evighet.
HÄPP!
Ibland pytsar jag i lite annat, palsternacka tex, eller selleri, men oftast bara såhär. Mycket morötter för det gillar jag.
Ibland häller jag på mer vatten och då blir det mer soppa av det hela.
Vill man ha typ persilja att strö över så gör det, salta om ni vill, jag tycker buljongtärningar är salta så det räcker;)
Servera gärna med nån god sallad.
Det tar en stund att skala, det gillar ju inte jag, får dessutom ont och kliigt av stärkelsen i potatis, men det går ändå rätt snabbt. Sen sköter den sig ju självt. Enkelt att anpassa till storleken på sin egen familj, funkar att frysa även fast det är potatis.
Perfekt. Och gott:)
Ååhh vad gott det lät,måste testa ??