Till Jespers mamma ♥ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Till Jespers mamma ♥

Jag fick ett mail från Jesper, och jag vill att ni läser det, och jag vill att ni klickar på Spotifylänken och lyssnar på låten han har skrivit till sin mamma ♥

 

Kära Mamma,

För 7 år sedan började jag skriva en låt till dig som jag nu inser aldrig spelades in pga rädsla. Rädslan att den inte skulle bli så bra som du förtjänar. Idag finns inte längre tid för rädsla. Du är den starkaste person jag känner och jag ska slåss för dig…

Min värld rasade samman i början av 2016 när jag fick veta att min mor fått bröstcancer. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle ta mig till. Men tillslut kunde jag inte längre ligga sömnlös och blunda mer utan började läsa på och då kom även tårarna. Jag började prata och blev snabbt varse om att jag inte var ensam då nästan alla åtminstone hade någon nära sig som också drabbats av cancer.

Jag tror att vi alla skulle må bättre av att vara öppnare kring hur vi faktiskt mår. Det finns till exempel något skevt i att vi bara matas med andras framgång och lycka hela tiden på sociala medier. Detta betyder inte att vi måste tycka synd om varandra. Snarare tvärt om, bara våga känna och prata öppet med varandra om våra erfarenheter. Smärta som lycka, utan att skämmas och känna sig obekväm eller rädd för att det ska bli fel. 

Under min uppväxt i Kenya minns jag hur sörjande kunde tröstas av nära med dans, famnar och glädje. Man hade en helt annan syn, och i det styrka att våga vara sig själva. Den som sörjde höll verkligen inte igen känslorna och den som tröstade omfamnade, log och bara fanns där. Det finns något vackert i detta som jag kan se en avsaknad av nu. Jag har sett en osäkerhet här som till och med får vänner att vända varandra ryggen för att man inte vet hur man ska hantera smärtan.

Vi har en kultur och historia som bottnar sig i rädsla för döden och att man ska få sörja i fred, vilket känns helt bakvänt. Det är då vi behöver varandra som mest. Bara för att någon är utom sig av sorg betyder inte det att den vill vara själv, att man måste hålla det inne eller att man inte kan bemöta den som sörjer med glädjen man kanske känner i sitt egna liv just nu.

…Vi är bara människor och det är läskigt att se den starkaste personen man känner svag men det är ok. Jag finns här för dig och jag hoppas denna låt kan ge dig styrka när du behöver den som mest. Det är nästan omöjligt för mig ge tillbaka all den kärlek du bär på. Men låt mig försöka med denna låt.

Så denna går ut till dig och alla mammor som kämpat med och för oss sen 9 månader innan dag 1.

Grattis på morsdag och fuck cancer!  ♥

 

jesper trodal

 

Låten är skriven och producerad av mig & Kapten Röd. Konstverket som pryder omslaget är skapat av Ofersson. Vi växte upp tillsammans på en liten grusväg i Ransäter, Värmland. När vi var små gick hans mamma bort i cancer. Bilden föreställer mor och son som står vid Klarälvens bank i Ransäter och blickar tillbaka mot Kenyas Savann på andra sidan.

jesper trodal

Det här är min debutlåt under namnet Trodal. Trodal är min mors efternamn som hon fick av sin gammelfarfar som satt på toppen av ett berg och skrev en dikt om en norsk fjord, Trodal. Låten är min personligaste hittills och jag vill både hylla och minnas min Mor och mina rötter med detta namn. 

 

Jesper har skrivit den här låten till sin mamma som är sjuk i bröstcancer, och ALLA pengar som låten spelar in den första månaden går till Cancerfonden. Ni hittar den här:  MAMMA ( <— klicka, klicka, klicka)

Kärlek, och all respekt till dig Jesper ♥

Jag hoppas att allt kommer att gå bra ♥ Kram ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.