Doris ❤️ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Doris ❤️

I många år har jag velat ha en, och nu är hon här. Säg hej till Doris !

  
Ja vi har tänkt igenom det. Nej det var inget impulsköp. Ja jag vet hur mkt jobb det är med en valp. Ja jag tror att det kommer gå bra. Ja det är en skräckblandad förtjusning. Ja det känns sjukt ansvarsfullt, betydligt mer än att få barn;)  Nej jag kan inte ett dugg om hundar, men hur svårt kan det vara? Jo skitsvårt såklart men ändå inte liksom :)

Ja jag är tokkär:)

Ja, jag tror att detta kan vara något som vår familj behöver, på lite olika sätt. Och ja jag fattar att jag kanske tagit mig vatten över huvudet men jag tror att detta kommer bli toppen!

Jag har backup-planer för den närmaste tiden och det känns bara väldigt härligt och bra:)

Doris är 12 veckor, och en blandning av cavalier, spaniel och Lhasa apso. Hon är tre smurfar hög men bits som en T-Rex;) kan komma på inkallning, sitta, ligga och vacker tass.

Hon kommer från en familj som insåg att de inte riktigt hinner med, flera barn varav en bebis, och de var kloka och kärleksfulla nog att sälja henne så hon får den tid hon behöver istället för att hamna lite på undantag.

Till stor sorg för dem såklart men lika stor glädje för oss:) och vi kommer hålla kontakten såklart. En tjej som Doris vill man inte släppa helt.

  
Vi hämtade henne idag, bilresan gick toppen och hon har ägnat hela eftermiddagen åt att utforska oss och sitt nya hem. Vi har stängt grinden ner så hon inte kommer dit och hon gnäller efter ungarna när de försvinner ner, men det är nog skönt för både valp och barn att få lite privacy. Jordan och Jamie har lite svårt att fatta att att hon tror att de vill leka när de springer iväg och det blir lite stissigt mellan varven men det lugnar sig snabbt.

Smulan och Zlatan har fräst åt  henne och hon lägger sig ner och visar hur liten och obetydlig hon är när de kommer i närheten, men är ändå väldigt nyfiken. När hon låg i min famn i fåtöljen så hoppade Zlatan upp för att lägga sig där han med, men ångrade sig efter att ha kikat lite på henne:)

Jag tror det kommer funka!! Jag hoppas det innerligt, för annars vet jag inte vad vi gör.

Det är hopplöst att fota henne för hon är inte still många millisekunder;) men vi jobbar på det, att få bra bilder alltså, still vete sjutton ;)

Nu är hon ute med Robban och sen ska vi sova. Hon brukar sova hela nätter så vi får väl se;) Jag hoppas det men förväntar mig det inte.

Ni får gärna ge oss alla råd ni har, jag har många kunniga omkring mig men nan kan aldrig få för många goda råd, så kan man sålla sen :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki

  Stort Grattis till familjens nya lilla goding <3
  Är själv uppfödare till en av din Doris raser och väntar valpar om drygt en vecka . Lika spännande varje gång och lika kul att se sina valpköpares glädje när de hämtar hem sin lilla även om mitt hjärta går i sönder en bit för varje valp som lämnar mitt hus <3
  Kramar och lycka till från Skåneland

 2. Karin

  Åh vilken sötnos ♥
  blev så glad när jag läste om Doris, tror ni alla behöver en hundkompis. Hon kommer få det så bra hos er!

 3. Malin

  Du får nog börja med den här biten “kan komma på inkallning, sitta, ligga och vacker tass”. En valp på 12 veckor kan inte komma på inkallning, mer än just nu. Var inte för tuff, inkallning är det absolut svåraste. Fortsätt träna. Bli ALDRIG arg när hon inte kommer, det är helt och hållet ert fel. Ni har kallat på henne i en sitaution som hon inte ännu behärskar. Läs BRA böcker (t.ex Kontaktkontraktet), titta inte på Cesar Milan.

 4. Suzanne

  Katterna och hunden kommer själva klara upp ragnordningen. Brukar inte vara ngr problem efter ett tag.

 5. EA

  Har just nu 3 i MIN säng på 70 bred säng! Fast det är bara en som är vår de andra är ena dottern som önska barnvakt! De har kommit från storstan och får vara i naturen i 2 veckor med sällskap och bad varje dag! Vår egen Tjej ligger bara en kort stund i sängen för att mysa sen blir det golvet då helst under vår säng. Hundsängen är inte populär men den egna fåtöljen utan ben i vardagsrummet går bättre! Med fåtöljen nära köksbordet slipper vi tiggeri vid matbordet och det är skönt! Jag är väldigt noga med min hunds mat och googla gärna om olika farligheter de stoppar i sej!
  Valpkurser är från 4 månader och kan vara nyttigt för er i familjen!
  Detta klarar du/ni galant och jag kör mycket med kroppsspråket som gör det roligt att kommunicera med den fyrbenta!

 6. maria

  Grattis till lilla vovven :-) Det är härligt med barn och djur, de bruka trivas så fint ihop.
  Har själv tre stora hundar, en rottis, en dobermann/schäfer mix och en rottis/grand donis mix
  Allt kommer säker att gå bra men en omställning är det ju , både för er och för vovven
  Lycka till
  Maria i Skåne

 7. madde

  Grattis :)
  Regel nummer 1) ha roligt
  Regel nummer 2) ha det mysigt
  Sen faller resten på plats, gör inte massa saker som man borde eller som andra gör (!) man gör endå alltid fel i andras tyckande.
  Finns garanterat de som tkr jag är för mesig med min lab-tik samtidigt som en del säkert tkr jag är för hård med henne (!) har man en trygg, glad hund så behöver man inte hålla på och tänka på ledarskap och ditten dutten.

  Ledarskap innebär inte att hunden får en massa förbud, det handlar om att hunden vill följa och vara med. Vill den det kommer den “lyda” endå. Min hund sover som en varmkorv mellan oss i sängen hemma, men är vi borta lägger hon sig självmant i sin bädd brevid sängen.
  Hon ligger å trynar i soffan hemma… stannar på golvet när vi är bortbjudna.

  Två saker jag vill flagga för, och det enbart för att jag själv har problem med min hund.. är maten, köp gärna ett bättre foder som man kan fodra en mindre mängd av istället för billiga börjes spannmåls-påse, min hund tål väldigt lite ingredienser i mat eller så ballar magen ur, tidigare hundar har kunnat leva på frolic och mjölk typ (!) utan att det gjort något.
  Men ha lite koll på avföring, pälsens kvalite samt om hunden får utslag i trampdynor/mellan klorna eller om det visar sig i örongångarna.
  Min hund har pga foderallergi fått återkommande öroninflammationer som i sin tur lett till att vi idag har ett kroniskt dåligt öra där öronlappen och örongången är ärrad (har även sövts för att spola dem) och kräver regelbunden veterinäröversyn och ibland örondroppar.

  Det finns så otroligt mkt i hundgodis och hundmat jag inte skulle använda till annat än att elda med.

  Detta leder till flaggning nummer 2, försäkring.
  Har man ekonomi för att klara procent utöver självrisk kan man ta vilket bolag som helst, hade jag haft en hund av friskare sort (!) hade jag bytt till folksam för dom gillar jag.
  Nu är jag glad att jag har IFs stora hundförsäkring med en massa tillägg och fast självrisk. Jag betalar alltså alltid bara självrisken och ingen procentsats (tio eller femton % på det överstigande beloppet brukar vara standard).
  Min hund har legat inne för en nästan-tarmomvridning (hann inte gå så långt för jag körde in henne till veterinär redan klockan fem på morgonen, bor turligt nog cirka femhundra meter från djursjukhus som är öppen dygnet runt) i tre vårddygn och det har kostat cirka 40 000.
  Utan försäkring… hade jag fått ta bort henne eller ett lån, med försäkring med procent hade jag fått betala nästan sjutusen, nu betalade jag 2500!
  Tänk på att ta en försäkring med högt i tak på en gång, inte bara 50 000 -det tar inte ens en vecka inlagd på sjukhus så är de pengarna slut.

  Lycka till :)
  Doris hette föresten min förra hund, en new foundland!

 8. Nettan

  Grattis! Tips- snåla inte på försäkringen. Vi tog den “normala” som “alla”rekommenderade och efter 3 dagars intensivvård över en helg på ultuna kostade det 25000kr över vad försäkringen gav. Nu har vi den “högsta” som täcker veterinärkostnader upp till 50000kr + tandskador. Annars bara gott om agria!

 9. Sandra

  Grattis till vovven! :). Låt henne va med så mycket som möjligt och prata ihop dig med ungarna vad hon får göra och inte. Valpkurs är också bra att gå på just för socialisering och samspel med er. Spelar inte så stor roll om de är du eller tex. Novalie som går med Doris på den. Lycka till :)

 10. Annika

  Åh, herregud vad söt!!!!
  Å du kommer säkert få så många negativa kommentarer – skit i dem! Jag själv (vi) har hund och dessa känslor som jag har för henne (Trixie heter hon…. :-) ) är makalösa. Är jag borta längtar jag mest efter henne, hehehe. En väldigt speciell hund som kommer från tuffa omständigheter på Irland (genom Hundar utan Hem) så hon är så tacksam och speciell och jag har aldrig varit med om maken till hund – trots att jag haft några genom åren.
  Skriv om du vill ha tips!
  Kram och lycka till och massor av bilder tack!

 11. Mija

  Vad härligt att ni blivit med hund! En ny familjemedlem som kommer att förgylla, glädja och även busa till er tid. :D

 12. Kristina Å.

  Så söt! Alla är väl nybörjare nån gång, det kommer gå jättebra. När jag växte upp hade vi hund och två katter, de var jättekompisar.

 13. Ann

  Hej!
  Såå fin hon är!
  Vi har hund och har haft det i 14 år.
  Som vanligt så är det sunt förnuft som gäller,så detta fixar ni :))

 14. Karin

  grattis:) söt liten hund.
  Det viktigaste är väl att ge kärle, att ge av sin tid, rutiner, att hunden har en plats där hunden kan vila/ sova utan att bli störd. Valpkurs är bra. Försäkring..
  Dom förra ägarna kan ju inte ha haft henne länge eftersom hon bara är tolv veckor., och man ska ju inte separera valpen från mamman innan dess men de var väl uppfödaren av valpen som inte kunde ha henne kvar kanske:)
  Söt är hon och lycka till:)

  1. Karin

   Såg ju nu att det oftast är vid åtta veckor man hämtar lilla valpen, inte vid tolv som jag först skrev:)
   Har ju själv en liten Bichon frise hund, hon är 10 år och jag trodde att rekommendationen har ändrats angående när det är bäst för valpen att lämna uppfödaren, men blandade ihop med kattungar:)

 15. Maria

  Grattis till vapnen! Vi köpte valp för två år sedan, bland det bästa gjort! Vi var noga med att försöka få våra barn att förstå att det var de som bestämde över hunden och inte tvärtom, att de skulle våga säga ifrån och inte springa och gömma sig, det tolkar ju valpen som en lek och blir ännu mer uppspelt. Ett tips jag vill ge är att vara tydliga med att hunden inte får nafsa. Träningen med hunden börjar direkt, de är som mest anpassningsbara när de är små. Nafsandes som iofs gör riktigt ont när de har valptänderna, tenderar somliga tycka är lite gulligt och oförargligt när de är små. Men det är inte lika gulligt om det sen fortsätter när de blir större. Ett bestämt nej, var det vi använde, även barnen, när valpen nafsade på oss. Och så riktade vi uppmärksamheten på någon bitvänlig leksak istället. Lycka till och njut av er nya familjemedlem!

  1. Sara

   Kärlek frihet fick min hund att blomma efter att hon bott i en familj där människorna skulle visa att de bestämde..vi fick 8 fina år tsm innan hon gick bort. Vi var ute massor långvandringar dagligen på 5-7 timmar. Jag var aldrig förkyld.

 16. Madde

  Grattis! Har haft hund hela mitt liv o det är en förmån att våra barn ( numera tonåringar) får växa upp med hund(ar): oftast har vi haft 2 hemma o inte bara en….Våra är sällskaps hundar o inte jakt el.dyl.
  Du kommer att klara detta galant! Men lite tips ska du få: försäkra! det blir dyrt om det händer något. ( Folksam är bra- har aldrig haft problem med dem: INTE sponsrad- men av erfarenhet vet jag att de är bra att ha att göra med.)
  Ta gärna reda på en bra veterinär redan nu = kolla runt bland andra djurägare: det finns alltid bra o dåliga vettar. En som man känner sig trygg med o är kunnig är guld värt!
  Se till att Doris får sova i fred o äta i fred: det är hennes space! Och träna gärna lite agility: hinderbana på en lämplig nivå med en sån liten hund . Får en hund jobba med huvudet så lir den trött = inte så frusterad/”jobbig”. Finns bra böcker att låna: agility kan även barnen göra med henne. Eller/och träna trick. Ta det bara lugnt o låt henne få boa in sig hos er först. Lycka till. Och ungarna kommer att få en stor boost av det här! Kram Madde

 17. Katie

  Grattis med er lilla tös =D Vad roligt! Jag är uppvuxen med hundar och efter att ha bott hemifrån ett par så köpte jag min första egna hund när jag var 21 =) Det bästa jag gjort!
  Ni kommer att klara detta fint <3 Det är ju perfekt när du ändå är såpass mycket hemma Carola =) och bra att ni har backup som kan hjälpa er när det behövs :-)
  Kan tro att hon kommer att få det gott hos er hela livet =)
  Kramar, Katie

 18. Carina H

  Det är väl klart att det funkar, det tar kanske bara lite tid att få in vissa rutiner , men det går. men hon är ju för söt den lilla, ska bli kul att få följa henne under uppväxten, valpar blir som man gör dom. mina 2 små tjejer har lärt sig mina tider, med andra ord inga tidiga mornar men däremot sena kvällar, men det finns alltid folk som skall vojne vojne över hur man gör, men inte har mina lidit av detta, så det kommer gå galant för Er också. Ett stort Lycka till med Doris.

 19. Carina

  Åh vilken liten sötnos! Man skulle ju kunna ha henne i fickan =)Att ha hund är en underbar gåva, jag kämpade också emot länge, inte för att jag inte ville men av praktiska orsaker, men nu har vi varit med hund i ett år och kan jag inte tänka mig livet utan henne eftersom jag bara älskar henne så mycket. Det praktiska löser sig alltid om viljan finns där. Det kommer att bli jättebra för er tror jag och vilket härligt hundliv hon kommer att få med folk omkring sig nästan jämt. Grattis! Bra beslut!

 20. Sara

  Grattis! Vi har också hundar och barn och det är fantastiskt!

  Jag tror som alla andra att det kommer gå bra. Du behöver inte så mycket råd, det kommer falla på plats ändå. Och ta alla ev. råd med en nypa salt, haha! Precis som med ungar!

  Jo! Ett råd har jag: FÖRSÄKRA Doris. En vanlig olyckshändelse kan bli fruktansvärt dyr. Vi pratar 10-20 tusen på ett par dar på djursjukhus! Sätt försäkringen på autogiro så behöver du inte tänka mer på det!

  Lycka till!

 21. Katarina

  Att ha en hund som kryper intill och tröstar när livet är tungt av olika anledningar är den bästa tröst man kan få. Hunden dömer inte och ber inte om förklaringar och analyserar varför man är ledsen. Den bara ger kärlek och ömhet. Att klappa en mjuk päls sprider ett lugn i hela kroppen. Mina tre barn, som nu är vuxna, har alltid haft hundar omkring sig och så mycket glädje och trygghet hundarna har gett mina barn när det har varit tufft är svårt att beskriva. Barnen, och jag med, har hundar fortfarande och kan inte tänka oss ett liv utan.
  Lycka till med er nya familjemedlem. Mycket jobb är det, men som andra har skrivit, kör samma metoder som med barnen så blir det bra. Jag uppfostrar barn, hundar och hästar på samma sätt och än så länge har det fungerat. Konsekvens, uppmuntra det som är bra, sätt gränser.

 22. Ulrika

  En hund är ett flockdjur, låter man den bli ledaren så blir det problem. Det gäller att du visar att du är ledaren. Att ni är konsekventa, alla regler följs av alla. Får man inte va i soffan så får man aldrig det, inte bara för 3 st.

  Öppna ett sparkonto om du inte har en sjö att ösa ur, om hunden blir sjuk kan det bli mycket pengar som ska ut samtidigt och inget man vill tveka på bara för att man inte har pengarna. Teckna en bra försäkring. Verkar som det finns historia på hjärtbekymmer och hudbesvär i rasen, hälsoundersökning om inte detta är gjort innan försäljning.

  Det är nog ett litet yrväder ni skaffat er, beskrivs som en stor hund i en liten kropp. Verkar vara mycket sällskapsinriktad men även fågel/jakt/vakt. Valpkurs är nog bra om inte den förra familjen gjort detta, kanske gå vidare med en kurs i spårning när ni landat och hon blivit lite äldre. Gå med i någon hundklubb i närheten, det är alltid guld att ha någon att fråga.

  Lycka till med Doris, det kommer säkert att gå finfint.

  1. Sara

   Äh, det där med konsekvens är faktiskt överskattat när det gäller hundar! De är grymt anpassningsbara och dessutom riktiga ögontjänare, så de kommer ändå göra som de vill när matte/husse är utom synhåll. :)

 23. Sofie

  Underbart söt!vi skaffade valp förra sommaren och den glädjen är guld värd för hela familjen♡Lycka till!

 24. Nina

  Grattis till eran nya familjemedlem, så söt. Har man fixat att uppfostra nio människobarn så fixar du att uppfostra ett hundbarn lätt som en plätt :)

 25. Sandra

  Grattis!Verkligen kul :) Det kommer gå bra. Hundar är som barn, räcker att vara snäll, lugn och konsekvent.

 26. Anke

  Har man fostrat nio barn med den äran, klarar man en hundvalp också. Sunt förnuft är ingen bristvara hos er och Doris kommer att älska sin stora flock. Lycka till och grattis!

  1. my

   Och resten av delar avSveriges befolkning!
   Detta är inget domino, vill man ha djur skaffa man det eller måste man vänta yttligare bara för att nån man känner precis skaffat?

   Roligt Carola med en hund! Lycka till! :)

 27. Loppan

  De är på många vis som barn. Envisast vinner! Kärlek och trygghet ges genom tydliga och konsekventa gränser. Vill du fostra en civiliserad vuxen som kan rätt och fel samt visar hänsyn så måste du börja direkt. Även om stora bedjande valpögon försöker smälta dina regler. Och däremellan gosar man och leker och busar. Men alla i fam måste vara överens om reglerna och konsekventa mot Doris annars blir det väldigt rörigt för henne och mycket skuld när en tillåter, nästa skäller och hon blir förtryckt och rädd. Som sagt, som ett barn. Det löser ni galant! Grattis!!