Det finns ett massivt regelverk att följa när det kommer till småkids och mat. Problemet är bara att det verkar smått omöjligt att leva upp till 😉
1) Att dela eller inte dela, det är frågan
2) Sås PÅ maten, vid sidan av maten eller inte överhuvudtaget, det är frågan
3) Våga testa nya saker – eller inte – det är frågan
4) Och angående den där mackan… Ska det vara smör på? På vilken sida? Ska kanterna skäras bort eller inte? Så många svåra och avgörande frågor att ta ställning till!
På förskolan gäller dock som bekant helt andra regler…
Det finns förstås en massa FLER regler att förhålla sig till. Som det här med gaffel eller sked, liten sked, stor sked, att servera i rätt ordning, mjölk eller vatten – eller båda samtidigt, Pippi-muggen eller ”vuxenglas”, Intääää kätchupppp eller kääääääätchup, skära maten i bitar eller inte….
Nu ska jag rita fler nya seriestripar – redan i morn kommer ännu en ny seriestrip upp här, håll utkik!
Och kolla gärna in dessa listor också, om ni missat?
3 bilder om att hantera kids i offentliga miljöer
8 bevis på att ditt barn förstår mer än du tror
Följer ni mig förresten på Bloglovin så missar ni inte en endaste stripp! Här kan ni göra det!
Hur arbetet med Ett Päron till morsa-boken går (kommer ut i början på 2017) kan ni kolla här bland annat, lägger ofta ut bakom kulisser-bilder från ateljén om ni vill följa resan. I instagram stories-flödet på instagram finns även en del rörligt från när jag ritar numera.
Och apropå det här med mat – vill också passa på att tipsa om två väldigt fina och inspirerande matbloggar här på Loppi att följa – ”Linneas Skafferi” och ”Hannas bageri” Så mycket underbart gott, att även locka kidsen med 😉
Vart får du allt ifrån???
Haha, inspirerad av ”verkliga händelser” 😉 😉
Eller när barnen gråter för ngt simpelt och man inte känner behov av att trösta. Folk stirrar på en och verkar ha soc på speeddial ? Man vill bara skrika att han gråter för han tappa ett löv som flög iväg eller liknande.
Haha, jaaaa exakt, den känns igen så himla mycket! Faktiskt tänkt rita nåt på den grejen, och nu fick jag massa inspiration från dig – tack! <3