Ett päron till morsa

5 sommarplågor på årets semester

Ingen sommar utan ”sommarplågor”! Här är monsterhittarna på årets semester:

1) ”Bamse och tjuvstaden”-tjuvsången. Det är nåt med den där melodin som borrar in sig i hjärnan. Känns dock inte helt ok i ALLA situationer, med tanke på texten (och särskilt inte när ens barn har en förkärlek till att ”growla” texten).

BAMSETJUVSTADEN

2) ”Merja Morsi” från ”Pippi Långstrump på de sju haven”. Olika hittepå-versioner av underbara ”Merja mojsi korja kajsi merja merja mojsi Korja korja kajsi merja korja kajsi kum merja korja…” levereras dagligen. Även älskade Sjörövar-fabbe (och olika märkliga varianter av den) är en evig och klar sommarfavorit)

3) Sommar är alltid lite extra synonymt med ”Dinosaurietåååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååg”.

BARNPROGRAM_REMASTER

4) … och så klart… ”Hej hå vänner och jaaaa, det blir äventyr och skattjakt idaaaa!…”  ”Jake och piraterna” är still going strong här hemma.

PIRATERNA

5) Samtliga Frost-sånger, men dessa går ju liksom på nån slags ständig, latent repeat i hjärnan… Nytt för i år är att sonen börjat lära sig den engelska versionen av ”Lej it göööööj”.

Vilka låtar har det sjungits på hemma hos er i sommar?

KIKA gärna in på instagram.com/ettparontillmorsa också –  där hittar ni fler seriestrippar! Och på facebook.com/ettparontillmorsa 🙂

Och ni har väl inte missat den här listan förresten? För snart är det ju typ dags igen…

11 fantastiska saker du inte visste innan ditt barn börjat på förskola

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Haha efter en påfrestande dag med mycket trots så går man in på din sida och får sig ett igenkännande skratt?. Så befriande. Fortsätt teckna och skriv??! Du är min räddare i nöden ? Tack!